reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Bishopka, przynajmniej wiesz co sie dzieje, czyli ze nic sie nie dzieje. :-) Szczerze, to wspolczuje ale naszczescie ciaza nie moze trwac wiecznie.

Mi mlody dzisiaj strasznie szaleje, chodzi mi caly brzuch i mam nieregularne skurcze. Ale brzuch dalej wysoko i czopa brak.
Ryba po grecku sie robi a ja ogladam Californication. Do porodu powinnam obskoczyc wszystkie sezony :tak:

reklama
Witajcie,
Tak Was podczytuję drogie Sierpnióweczki i widzę, że niektóre Wasze maluszki naprawdę spore wg usg - grubo ponad 3 kg! Bardzo ciekawi mnie jak bardzo ta szacunkowa waga zależy od obwodu brzuszka a jak od pozostałych parametrów. Dlatego chciałam Was prosić żebyście podały oprócz wagi wyniki pomiarów, tj. obwód brzuszka, obwód główki, szerokość główki, długość kości udowej - oczywiście jeśli macie ochotę i dysponujecie tymi wynikami :-).
Mój maluch ostatnio miał:
BPD - 9,81 cm
HC - 35,5 cm
AC - 32,7 cm
FL - 7,59 cm

Taki cieniutki w brzuszku :eek:, i waga szacunkowa 3355 +/- 500g

Z góry dzięki za odzew i gorąco pozdrawiam

PaulaBaby właśnie chciałam sobie sprawdzić suwaczki i z twojego suwaczka tzn z tych co są na tej stronie co ty masz swój wychodzi że jestem w 40 tygodniu i 4 dzień :szok: :eek: :-D :-D jaja jak berety :-D

Dziewczyny, nie przejmujcie się zbytnio, że czop Wam nie odchodzi i nic się nie dzieje...mnie zaczął odchodzić 2 tygodnie temu i guzik!!!Mało tego, ja plamiłam na brązowo, dwa dni temu czop z jasno czerwoną krwią, dzisiaj kolejna część przeźroczysta i nadal nic. Jakieś tam skurcze są, ale nic ambitnego!!! Tak więc nie ma się co czopem ekscytować, niestety:-(Sprzątam, szwendam się po mieście, pojechałam na grzyby i kurek nazbierałam, męża wykorzystuję, a młody dalej w brzuchu i nie wybiera się na zewnątrz.

PaulaBaby właśnie chciałam sobie sprawdzić suwaczki i z twojego suwaczka tzn z tych co są na tej stronie co ty masz swój wychodzi że jestem w 40 tygodniu i 4 dzień :szok: :eek: :-D :-D jaja jak berety :-D

beti2223 nic się nie przejmuj... ja jak pierwszy raz włączyłam go to wychodziło mi tak samo tydzień do przodu a z czasem sie wyrównał prawidłowo, bo teraz już pisze tak jak należy a tak czy owak najważniejsze żeby dni do porodu się zgadzały..:)

Dziewczyny, nie przejmujcie się zbytnio, że czop Wam nie odchodzi i nic się nie dzieje...mnie zaczął odchodzić 2 tygodnie temu i guzik!!!Mało tego, ja plamiłam na brązowo, dwa dni temu czop z jasno czerwoną krwią, dzisiaj kolejna część przeźroczysta i nadal nic. Jakieś tam skurcze są, ale nic ambitnego!!! Tak więc nie ma się co czopem ekscytować, niestety:-(Sprzątam, szwendam się po mieście, pojechałam na grzyby i kurek nazbierałam, męża wykorzystuję, a młody dalej w brzuchu i nie wybiera się na zewnątrz.

Blackberry no i co te maluchy sobie wyobrażają.... tak siedzą i siedzą w tych brzuchach i tylko się rozpychają we wszystkie możliwe strony....

Karolinkaz, jeśli urodze tak jak mówisz, to mamy umówione spotkanie i stawiam Ci dobre lody :-D Umówimy sie w Opolu, chyba że wolisz przyjechac do mnie, ale tu nie ma dobrych lodów :-D
He, he, może być Opole na rynku są dobre lody:-) Bo w sumie daleko do Siebie nie mamy:-)

PaulaBaby, ze mna w nocy mozna zsynchronizować zegarek :-D latam co 2H do WC i za kazdym razem trwa to tak jakby trzymała całą noc :-D
Aż się dziwię, że tak często latacie, ja chodzę tylko raz, koło 5 rano jak M wstaje do pracy:-) Chyba, że wieczorem się ochleje wody no to góra 2 razy jestem w toalecie:-D

a ja już nie wiem co mi jest. miałam takie skurcze że szok bolesne ale nieregularne i mała tak mi się wierciła główką że myślałam że padnę. poszłam pod prysznic , trochę przeszło ale znowu mnie bierze. jestem ciekawa jak to dalej będzie. bo skoro ten cały czop i wody mogą mi odejść już podczas porodu to zaczynam się bać że nawet nie będę wiedziała że to te skurcze bo ogólnie to jakoś musi mnie bardzo ale to bardzo boleć żebym pomyślała ze to to.
Pewnie przepowiadające. A ja też się boję, że nie będę wiedziała co to skurcz:-D Kilka razy miałam jakieś dziwne bóle ale nie wiem co to było:-D

aaa, jutro mam cc!! Właśnie to do mnie dotarło z pełną mocą!
No to powodzenia! Stres Cię pewnie nie ominie ale jesteśmy z Tobą! :happy:

A ja ostatnio sprawdzałam i wyszło mi dobrze:tak: Ty się Beti nie znasz:-D

reklama
Do góry