reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

szuszu, myślę że mi minie jak urodzę, bo hormony też robią swoje ;-). Tak naprawdę ludzie mają gorsze problemy, ja mam można powiedzieć 'błahe' a i tak się rozczulam wielce nad sobą :-D

Co do mamy, to moja też mnie poucza, wie lepiej jak powinnam obchodzić się z Li... Np. ostatnio uznała że kupiłam jej do dupy buty(powinnam je wyrzuć, a już na pewno nigdy założyć) bo w nich nie chodzi i krzywo stawia stopę... Jest tylko jeden problem - Li w ogóle nie chodzi :-D. Bez butów również. Tzn. przy meblach itd, ale boi się 'puścić'.

Ja właśnie nie wiem, czy jakby nawet bardzo nalegały (mama lub teściowa) to odważyłabym się powierzyć Li. Mam wrażenie, że zepsułyby mi dziecko :-D.
Na dodatek mam stresa, bo moja mama chce żebym przywiozła Li jak zacznę rodzić, a ja mówię, że ma przyjechać do nas - Li będzie 'na swoim gruncie, ze swoimi zabawkami, wszystko pod ręką' i nie będzie tak zeschizowana (nigdy nie została na dłużej z nikim beze mnie). Poza tym Li nie uśnie poza domem :|. Więc jak mi będzie odwalać sceny w dniu porodu to nie wiem co zrobię.
A nadwyżkę to już mam moim skromnym zdaniem 30kg lekko!

I zapomniałam o jednym. Jest disco-polo impreza obok mnie, i już świra dostaję, od rana jakieś gów*a puszczali, teraz jest chyba jakiś zespół disco polo. Zaraz tam podjadę i skopię te głośniki :-D

W obecnej sytuacji najbardziej współczuję Ci disco polo:-D
Li to jeszcze maluszek, na pewno lepiej będzie się czuła u siebie.
Moja córa to już duża dziewczyna i nie ma problemów jak jeździ do babci.

reklama
mucha nie daj się:-D A co do niektórych pkt to jeszcze chwila i będzie po bólu...;-)
No ja dziś tez zobaczyłam na wadze to czego nie chciałam, ale co zrobię ?? Zrzucę po ciąży:-D

Malgo000 a ja +28 :-D. Z Li tyle przytyłam, zleciało 14, zaszłam w ciąże i teraz już z powrotem mam +14. Więc Twoje 19 w ogóle mnie nie rusza :-D
Szuszu, ale teraz to ja mogłabym zaśpiewać 'mama wie lepiej, mama wie lepiej' - do niej argumenty nie trafiają, że 'bezpieczniej u nas'. No właśnie, myślę że od 3-4 lat, to już dziecko jest na tyle rozgarnięte że wyjazd do babci nie robi takiego wrażenia.. Oooo był przerywnik FEEL (nie wiem co gorsze) a teraz znowu jakieś gówna... Boże mam 22 lata, a jestem taka zgorzkniała i przeszkadza mi że 'młodzi' się bawią hahahaha :-D

edit. karolaola, nie wiem które punkty? mąż się nie zmieni, teściow ateż, mama też, tata też... hmmm 4 pkt z 7 nie do ruszenia :-D

Ostatnia edycja:
ano podczytuje ale kurka nie mam jak sie odniesc :-). Dzieci brak, z tesciowa jestem tak sklocona, ze od 4 lat nie utrzymuje kontaktu, telefon stara cegla (mimo, ze w szufladzie lezy nowka z dotykowym ekranem ale paluchy mam za grube i mnie on strasznie wk****a), kasy zawsze za malo, a mama w innym kraju wiec nie ma jak sie mieszac. No, to tylko waga moglam sie podzielic :-D

Cos faktycznie pusto na forum, laski z mezusiami siedza, tylko moj mnie ma juz tak dosyc, ze ode mnie ucieka i woli siedziec sam na dole :-D:-D

Malgo000 a ja +28 :-D. Z Li tyle przytyłam, zleciało 14, zaszłam w ciąże i teraz już z powrotem mam +14. Więc Twoje 19 w ogóle mnie nie rusza :-D
Szuszu, ale teraz to ja mogłabym zaśpiewać 'mama wie lepiej, mama wie lepiej' - do niej argumenty nie trafiają, że 'bezpieczniej u nas'. No właśnie, myślę że od 3-4 lat, to już dziecko jest na tyle rozgarnięte że wyjazd do babci nie robi takiego wrażenia.. Oooo był przerywnik FEEL (nie wiem co gorsze) a teraz znowu jakieś gówna... Boże mam 22 lata, a jestem taka zgorzkniała i przeszkadza mi że 'młodzi' się bawią hahahaha :-D

Z drugiej strony ciężko Ci będzie później przyzwyczaić Li do pobytu poza domem. U nas to była siła wyższa, jak Wiki miała 3 miesiące zmarła nagle moja teściowa i organizowaliśmy z A> wszystkie sprawy związane z pogrzebem itd więc Wiki była u moich rodziców.
Oj dla mnie gorsze disco polo:-D

mucha, moj M jak chce moich angielskich sasiadow wkurzyc, to tez disco polo z neta wlacza :-D takze wspolczucia, nie znosze tego badziewia!

Malgo000, mój woli oglądać jakieś gów*a na youtube. I suszy zęby do laptopa, w tle disco polo i jakiś zapyziały dj. Idzie zwariować :-D
Szuszu, a ja kicham na to że będzie trudniej Li gdzieś zostawić, też nie lubiłam jeździć do babć(bo nie byłam od malutkiego do tego przyzwyczajana), a potem samo mi minęło i więcej mnie w chacie nie było niż byłam :-D.

edit. a mnie disco polo bawi- ale jak JA wybiorę repertuar i zadecyduję o dawce, tutaj mam tego ZA DUŻO JUŻ!!!

reklama
Malgo000, mój woli oglądać jakieś gów*a na youtube. I suszy zęby do laptopa, w tle disco polo i jakiś zapyziały dj. Idzie zwariować :-D
Szuszu, a ja kicham na to że będzie trudniej Li gdzieś zostawić, też nie lubiłam jeździć do babć(bo nie byłam od malutkiego do tego przyzwyczajana), a potem samo mi minęło i więcej mnie w chacie nie było niż byłam :-D.

edit. a mnie disco polo bawi- ale jak JA wybiorę repertuar i zadecyduję o dawce, tutaj mam tego ZA DUŻO JUŻ!!!

Ja się cieszę, że Wiki lubi do dziadków jeździć bo mam chwilę oddechu czasem.

Do góry