reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Też nie lubię zmywania. Dlatego zmywarka jest moim wybawieniem, chociaż jest nas na razie tylko dwoje to jak się ma dużo kubków i szklanek to całkowicie się opłaca. Zresztą mam pokój połączony z kuchnią i nie mogłabym znieść widoku tych naczyń w zlewie (jesteśmy zbyt leniwi na zmywanie na bieżąco;)).

reklama
Dizewczyny, jesteście absolutnie PRZECUDOWNE I PRZEFANTASTYCZNE!! dziekuje wam z całego serca za wsparcie i ciepłe słowa. U nas niestety obawiam sie ,ze sprawy potoczyły sie na tyle dalko,ze ja rozważam moze nie od razu rozwód,ale separacje-to taka szansa dla nas bedzie. Naszym problemem jest uległosc J. wobec włąsnych rodziców i nagminne podporządkowywanie sie im,nawet jesli to ma negatywny wpływ na nasza rodzinę,ponad to oszukuje mnie w sparwach tak błachych( Boze wstyd ale nie wiem przez jakie h czy ch sie to pisze...za raz sparwdze....matko!!! wstyd!!!)jak i poważnych. Ja po prostu przestałam mu juz ufać i nie wiem czy bez tego elementu jestm w stanie byc z taką osobą.
A,o dzieci w brzuszku jestem spokojna i w ogole w całej tej sytuacji mysle o spokoju jaki musze dawac moim maluchom w brzuchu i Natalce. Chyba te kłótnie nie robią juz na mnie takiego wrazenia jak kiedyś,za czesto to sie powtarza,za czesto J.obiecuje i nie dotrzymuje słowa i ja juz nie podchodze do tego emocjonalnie! Raczej obliczam ile kasy potrzebuje dla siebie i dzieci,bo do pracy moge isc najwczesniej po macierzynskim z uwagi na moj obecny stan zdrowia no i na ciaze blixniaczą,ktora z gruntu jest ciaża wysokiego ryzyka.
Także tyle w tym temacie i czytam teraz Was dalej,bo widze,ze dla nie to switna terapia i od razu jak do Was wróciłam to mi lepiej:):). MOJE KOCHANE SIERPNIÓECZKI:)!WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU STARE I NOWE:),KTORE SERDECZNIE WITAM:)

Natt - bardzo mi przykro że musisz teraz przechodzić przez takie rzeczy, ale jesteś silna i sobie poradzisz a my tu będziemy cię pocieszać ile tylko będziesz tego potrzebować a czasmi dawać pozytywnego kopniaka co by sił ci starczyło :)

Natt - i mi jest przykro,że właśnie w takim etapie życia jakim jest ciąża,gdzie powinnaś mieć oparcie i spokój - Ty musisz przechodzić przez kłody. Mam nadzieję,że wyjaśnicie sobie pewne sprawy,a separacja dobrze zrobi.... :-( nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Tobie dużo sił!!!

Natt- jestem tu świeża ale jak czytam co cię teraz spotyka to nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki by sprawy potoczyły się jak najlepszym dla Ciebie i Twoich maleństw torem. Bardzo ciepło i serdecznie ściskam i dużo wytrwałości i spokoju życzę.

natt kochana współczuję i życzę dużo siły! U mnie widzę będzie podobnie bo mój m. wszystkie 'nasze' decyzje rozważa pod kątem mamusi,żeby jej przypadkiem nie zdenerwować. I już przestałam się łudzić ,że kiedykolwiek będzie inaczej...
Może dla niektórych to źle zabrzmi, ale jakbyście nie daj boże mieli się rozstać to zadbaj chociaż o swoje finanse. Pomyśl o sobie i dzieciach...A on niech nie czuje się bezkarny..

Mnie mój tez tak wkurzył,że nawet nie wracam dzisiaj na noc do domu. niech sobie przemyśli pewne sprawy..

Ach ci faceci!!!!!

Hej a ja sobie Was troszkę podczytuję :) bo jestem mamą sierpniową ale 2010 :-) i tak jakoś z sentymentu :-)
troszkę Wam zazdroszczę tych brzuszków :-)

A ja mam zmywarkę,którą użyłam tylko raz (żeby sprawdzić czy działa) i w ogóle nie jest mi potrzebna :-):-)
Zmywarka spełnia swoją funkcję gdy się ma dużą rodzinę,ale ja 100 razy szybciej umyję naczynia ręcznie niż miałabym je opłukiwać, wkładać, wykładać i ciągnąć prąd :-D:-D

Jeśli chodzi o witaminki to wcześniej żadne mi nie odpowiadały,a teraz jem Prenatal i mi służą :-)
taycia - ale nie trzeba opłukiwac naczyń zanim je włożyć do zmywarki, w tych pierwszych zmywarkach tak trzebabyło ale tera nie, wystarczy zrzucić resztki jedzenia do kosza i do zmywarki

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy i mamusie
usmiech.gif

PROŚBA

Piszę pracę licencjacką skierowaną właśnie do młodych matek i w związku z tym mam gorącą prośbę o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa i nie zabierze Paniom dużo czasu.
Z góry serdecznie dziękuję i bardzo proszę o kontakt osoby, które chciałyby wziąć udział w moich badaniach wówczas odeśle ankietę na Państwa e-mail. Podaje swój adres e-mail: roza004@wp.pl

reklama
NATT kochana trzymaj sie cieplo, sciskam Ciebie ogromnie..a jakbys miala ochote wiecej na ten temat napisac, zapraszam do WLASNIE OTWARTEJ GRUPY: WATEK ZAMKNIETY SIERPNIOWECZKI 2011, jeszcze nie wiem jak to dziala, bo wstep niby na zaproszenie, ale to ja musze Wam to zaproszenie wyslac czy jak? oczywiscie bárdzo chetnie dla sierpnioweczek kochanych...

opk zaczynam zapraszac, jak kogos pomine ama ochote, prosze o zgloszenie sie!

Ostatnia edycja:
Do góry