reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam nowe mamusie. Ale nas dużo się robi.
A ja od nowa zakochałam się w herbacie darjeeling :-) my pychotka. Za to moja ukochana earl grey poszła w odstawkę

reklama
altaya witaj serdecznie. We Wrocławiu świeci słonko więc dzielę się ze wszystkimi flower1.gif

Witam dziewczynki;) ja się tez przyłączam do waszej porannej herbatki z cytrynka;) tylko u
mnie śniadanko na słodko... właśnie przyszłam ze sklepów i kupiłam sobie na śniadanko pączusie z marmoladka rozana i z bita snietana oraz jagodzianki;)mniema pycha:):) miłego dnia :*

Witam nowe mamusie;)

mal-gosia u mnie tez swieci słoneczko z rana;)

Witam slonecznie bo u mnie tez swieci dzis pieknie.
Ale duzo sie robi sierpniowek.
Ja mam pytanie dzis do was a szczegolnie pewnie do biedroneczki. Od wczorajszego popoludnia bardzo skacze mi cisnienie. Mam np. 150/100 a potem za pol godziny 110/50 czuje sie okropnie jak za szklana szybą, mam zatkane uszy i boli mnie glowa. Nie wiem co robic, moj gin kazal zrobic badania z krwi i okulistyczne ewentualni ekg. Oczywicie do okulisty zapisy na maj, internisci beda mieli wolne terminy w przyszlym tygodniu a na prywatne mnie nie stac :-( Czy takie skaczace cisnienie jest bardzo grozne?? Bo ze wysokie to wiem. Biore 2 x dziennie na obizenie DOpegyt. Pomocy bo nie wiem czy nie jechac do szpitala :(

Biedronaeczka byłam wczoraj w C&A i nie widziałam tych pasów i spódniczek może we Wrocławiu jest inny asortyment.
Szkoda bo w nawet przystepnej cenie, ale i w Poznaniu w 2 C&A często bywa że jest rożny asortyment.

czesc
teraz tylko na chwilke bo zaraz biegne do przychodni a potem na zakupy, pozniej tu zajrze na pewno
ale wy wczesnie stajecie ja tak normalnie jak nic nie musze zalatwic to wstaje o 10 hehhe
biedroneczka zostań moja położną ;-)
A gdzie ty mieszkasz?? Bo ciekawe ile bym musiała dojezdzac ;)). Ale by bylo bardzo milo ;)), obawiam sie ze wizyty po porodzie by sie bardzo przedluzały bo ja gadula czasaami bywam ;))

cześć wszystkim mamom :)
dołączam się do Waszego forum.
mam nadzieję, że uda mi się od czasu do czasu do Was zaglądnąć
przyłączam się do sniadanka a raczej do herbatki po sniadanku
bo śniadanko mimo mdłości przemknęło jakos spokojnie do brzuszka...
... i mam nadzieję że nie wróci ;)
pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia.. może któraś z Was będzie
szczęściarą i zobaczy dziś słonko, bo u mnie póki co szare chmury tylko :/
Witamy nowa przyszla mamuske ;))

Witam wszystkie nowe mamusie-sierpniusie :-)
Śniadanko a nawet dwa śniadanka już skonsumowane :szok:,więc teraz musze się zabrac za farbowanie odrostów,bo przecież mimo to ,że siędze większość czasu w domu to nie mogę wyglądać jak jakaś miotła:-D-trzeba być zadbaną mamusią a może nawet położe sobie dziś żelik na pazurkach:tak:

Cześć Dziewczynki!
Ja tu ledwo wstałam a wy już buszujecie na bb :)))
hihi
Witam Was wszystkie :)
Ja jeszcze przed śniadankiem, ale zaraz spróbuje coś zjeść...
i mam plan też doprowadzić siebie dzisiaj do porządku po tej chorobie, bo czuje się już dobrze :)))

reklama
Witam slonecznie bo u mnie tez swieci dzis pieknie.
Ale duzo sie robi sierpniowek.
Ja mam pytanie dzis do was a szczegolnie pewnie do biedroneczki. Od wczorajszego popoludnia bardzo skacze mi cisnienie. Mam np. 150/100 a potem za pol godziny 110/50 czuje sie okropnie jak za szklana szybą, mam zatkane uszy i boli mnie glowa. Nie wiem co robic, moj gin kazal zrobic badania z krwi i okulistyczne ewentualni ekg. Oczywicie do okulisty zapisy na maj, internisci beda mieli wolne terminy w przyszlym tygodniu a na prywatne mnie nie stac :-( Czy takie skaczace cisnienie jest bardzo grozne?? Bo ze wysokie to wiem. Biore 2 x dziennie na obizenie DOpegyt. Pomocy bo nie wiem czy nie jechac do szpitala :(
Kochana skaczace ciśnienie to tez nie za dobrze, w zasadzie leki brane 2x dziennie powinny pomagac obnizyć cisnienie ja biore akurat Isoptin, ale Dopegyl tez jest dobry, choc wiem, ze część kobiet nie reaguje na niego, moja siotra brała i cisnienie i tak robiło swoje.
W okresie ciąży ciśnienie tętnicze zazwyczaj spada, ale nie u wszystkich kobiet. Związane jest to z wpływem progesteronu oraz rosnącej macicy, która uciska na żyłę główną dolną przez co krew wolniej wraca do serca.
Jeśli źle sie czujesz i cisnienie skacze caly dzień to proponuje skonsultowac to jednak z lekarzem. A do okulisty tym bardziej może powinnas paniom w rejestracji zaznaczyc że jesteś w ciąży i masz nadciśnienie i potrzebujesz pilnej konsultacji. Zawsze jest pula takich terminow rezerwowych dla pacjentów na tzw citto

Ostatnia edycja:
Do góry