reklama
mal-gosia
Fanka BB :)
Moje lenistwo osiągnęło dno. Zjadłam kanapki z chlebem z soboty :-(. Popołudniu pójdę do sklepu
Oli no ładnie
Witam dziewczynki ja się tez przyłączam do waszej porannej herbatki z cytrynka tylko u
mnie śniadanko na słodko... właśnie przyszłam ze sklepów i kupiłam sobie na śniadanko pączusie z marmoladka rozana i z bita snietana oraz jagodziankimniema pycha miłego dnia :*
Witam nowe mamusie
mal-gosia u mnie tez swieci słoneczko z rana
mnie śniadanko na słodko... właśnie przyszłam ze sklepów i kupiłam sobie na śniadanko pączusie z marmoladka rozana i z bita snietana oraz jagodziankimniema pycha miłego dnia :*
Witam nowe mamusie
mal-gosia u mnie tez swieci słoneczko z rana
Witam slonecznie bo u mnie tez swieci dzis pieknie.
Ale duzo sie robi sierpniowek.
Ja mam pytanie dzis do was a szczegolnie pewnie do biedroneczki. Od wczorajszego popoludnia bardzo skacze mi cisnienie. Mam np. 150/100 a potem za pol godziny 110/50 czuje sie okropnie jak za szklana szybą, mam zatkane uszy i boli mnie glowa. Nie wiem co robic, moj gin kazal zrobic badania z krwi i okulistyczne ewentualni ekg. Oczywicie do okulisty zapisy na maj, internisci beda mieli wolne terminy w przyszlym tygodniu a na prywatne mnie nie stac :-( Czy takie skaczace cisnienie jest bardzo grozne?? Bo ze wysokie to wiem. Biore 2 x dziennie na obizenie DOpegyt. Pomocy bo nie wiem czy nie jechac do szpitala
Ja mam pytanie dzis do was a szczegolnie pewnie do biedroneczki. Od wczorajszego popoludnia bardzo skacze mi cisnienie. Mam np. 150/100 a potem za pol godziny 110/50 czuje sie okropnie jak za szklana szybą, mam zatkane uszy i boli mnie glowa. Nie wiem co robic, moj gin kazal zrobic badania z krwi i okulistyczne ewentualni ekg. Oczywicie do okulisty zapisy na maj, internisci beda mieli wolne terminy w przyszlym tygodniu a na prywatne mnie nie stac :-( Czy takie skaczace cisnienie jest bardzo grozne?? Bo ze wysokie to wiem. Biore 2 x dziennie na obizenie DOpegyt. Pomocy bo nie wiem czy nie jechac do szpitala
biedroneczka1980
Szkoda bo w nawet przystepnej cenie, ale i w Poznaniu w 2 C&A często bywa że jest rożny asortyment.Biedronaeczka byłam wczoraj w C&A i nie widziałam tych pasów i spódniczek może we Wrocławiu jest inny asortyment.
A gdzie ty mieszkasz?? Bo ciekawe ile bym musiała dojezdzac ). Ale by bylo bardzo milo ), obawiam sie ze wizyty po porodzie by sie bardzo przedluzały bo ja gadula czasaami bywam )czesc
teraz tylko na chwilke bo zaraz biegne do przychodni a potem na zakupy, pozniej tu zajrze na pewno
ale wy wczesnie stajecie ja tak normalnie jak nic nie musze zalatwic to wstaje o 10 hehhe
biedroneczka zostań moja położną ;-)
Witamy nowa przyszla mamuske )cześć wszystkim mamom
dołączam się do Waszego forum.
mam nadzieję, że uda mi się od czasu do czasu do Was zaglądnąć
przyłączam się do sniadanka a raczej do herbatki po sniadanku
bo śniadanko mimo mdłości przemknęło jakos spokojnie do brzuszka...
... i mam nadzieję że nie wróci
pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia.. może któraś z Was będzie
szczęściarą i zobaczy dziś słonko, bo u mnie póki co szare chmury tylko :/
LANA
Witam wszystkie nowe mamusie-sierpniusie :-)
Śniadanko a nawet dwa śniadanka już skonsumowane ,więc teraz musze się zabrac za farbowanie odrostów,bo przecież mimo to ,że siędze większość czasu w domu to nie mogę wyglądać jak jakaś miotła-trzeba być zadbaną mamusią a może nawet położe sobie dziś żelik na pazurkach
Śniadanko a nawet dwa śniadanka już skonsumowane ,więc teraz musze się zabrac za farbowanie odrostów,bo przecież mimo to ,że siędze większość czasu w domu to nie mogę wyglądać jak jakaś miotła-trzeba być zadbaną mamusią a może nawet położe sobie dziś żelik na pazurkach
a85
Cześć Dziewczynki!
Ja tu ledwo wstałam a wy już buszujecie na bb ))
hihi
Witam Was wszystkie
Ja jeszcze przed śniadankiem, ale zaraz spróbuje coś zjeść...
i mam plan też doprowadzić siebie dzisiaj do porządku po tej chorobie, bo czuje się już dobrze ))
Ja tu ledwo wstałam a wy już buszujecie na bb ))
hihi
Witam Was wszystkie
Ja jeszcze przed śniadankiem, ale zaraz spróbuje coś zjeść...
i mam plan też doprowadzić siebie dzisiaj do porządku po tej chorobie, bo czuje się już dobrze ))
reklama
biedroneczka1980
Kochana skaczace ciśnienie to tez nie za dobrze, w zasadzie leki brane 2x dziennie powinny pomagac obnizyć cisnienie ja biore akurat Isoptin, ale Dopegyl tez jest dobry, choc wiem, ze część kobiet nie reaguje na niego, moja siotra brała i cisnienie i tak robiło swoje.Witam slonecznie bo u mnie tez swieci dzis pieknie.
W okresie ciąży ciśnienie tętnicze zazwyczaj spada, ale nie u wszystkich kobiet. Związane jest to z wpływem progesteronu oraz rosnącej macicy, która uciska na żyłę główną dolną przez co krew wolniej wraca do serca.
Jeśli źle sie czujesz i cisnienie skacze caly dzień to proponuje skonsultowac to jednak z lekarzem. A do okulisty tym bardziej może powinnas paniom w rejestracji zaznaczyc że jesteś w ciąży i masz nadciśnienie i potrzebujesz pilnej konsultacji. Zawsze jest pula takich terminow rezerwowych dla pacjentów na tzw citto
Ostatnia edycja: