reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam Was moje Drogie!

Serdecznie witam nowe sieprnióweczki :-)

A ja już po wizycie u gino. Dzidzia rośnie jak na drożdżach.. ma już prawie 19 mm... serduszko pięknie bije ( chociaż nie słyszałam,ale pani zmierzyła tętno i serducho bije jak szalone ) ;-) jestem szczęsliwa chociaż dostałam znowu zwolnienie na cały miesiąc. Boje się,że znienawidzą mnie w pracy . U nas niestety pracodawca nie płaci za chorobowe tylko kraj,ale połowę twoich zarobków... no nic.. dobre i to :baffled:

Szuszu - dbaj o siebie ... i nie daj się chorobie!
Małgo000 - te twoje bóle brzuszka trochę mnie martwią... może powinnaś iść do lekarza?

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie życząc miłej niedzieli :-)

reklama
Pflaume ja farbowalam wlosy na poczatku samej ciazy, i w maju tez zamierzam przed komunia mojego siostrzenca. Nie chcialabym ludzi straszyc pieciocentymetrowymi odrostami;-) Zresta mozna w sklepach teraz dostac farby bez amoniaku. Zdania na ten temat sa na pewno podzielone. Kazda robi to co uwaza za sluszne :)

A ja dzis z moim A. poszlam do Mac Donalda, bo wy tak caly czas o tych lodach, ze sama nabralam ogromnej ochoty i zjadlam pysznego z polewa toffi... mmm pycha :-)
A tak wogole to we wtorek wizyta u gina. wprawdzie dopiero o 19.30 ale juz blizej niz dalej :-):-)

a ja dziś wyruszyłam na poszukiwania skittles'ów i znalazlam :-) jak wczoraj gdzieś zobaczyłam reklamę to musiałam je kupić i wzielam od razu dwie duże paczki i właśnie już jedna otworzyłam :-)
ale lody też dziś wszamałam w kawiarence - kelner się ze mnie śmiał- bo wybrałam sobie akurat takie których często brakuję bo są takie pyszne - i mówie do niego że zamawiam mango-mrakuja i że niech tylko nie mówi, że ich dziś nie ma bo nie ręczę za siebie :p
co do płaczu to już trochę przeszło i już nie jest tak jak jak na początku ku mojej uciesze.

Pflaume w końcu jestem polozną to wiedzę o ciąży muszę miec :tak:, choć wiem, ze czasami schizuje potem przez tą wiedzę, a już teraz jak jestem w ciazy to wogole:-D;-);-)
Co do farbowania to można jak najbardziej farbować, odradzaja w I trymestrze z tego wzgledu, że wiele farb ma intensywne zapachy i to może powodowac ewentulne mdlości czy zawroty u tych kobiet ktore w ciazy staja sie szczegolnie wrazliwe na zapachy. No i wybierać farby bez amoniaku, bo wiadomo jedo intensywne opary moga powodować zawroty glowy, no i nie wiadomo jeszce i moze mieć on jakis wpływ na ciaze. Czasami zdaża się że włosy w ciazy inaczej przyjmuja kolor.
Szuszu kuruj sie tam, jesli to grypa to pewnie i to i tak leki nie pomoga, ale jesli przeziebienie lub inna infekcja i temperatura znow sie pojawi wybierz sie do lekarza. A dzis sie nie przemęczaj i duzo pij, na gorączke dobra jest herbatka z kwiatu lipy

Ejjjj Biedroneczko!!! to ja nie wiedziałam,ze mamy wśród nas ekspertkę od ciąż i porodów( chyba bardziej na to nacisk,co? )..super bedzie kogo pytac jak by co:). A ,ze sama panikujesz i w ogole,to wiesz jak mówia:szewc bez butów chodzi. Ja tez niby psychologiem jestem a nad np.emocjami tez trudnoo mi zapanować,choć moge powiedziec skad sie wzieły i co zrobic i takie tam,ale to własnie tak jest...
Pozdrowionka

A no racja, że czasami szewc bez butów chodzi;-):tak::-D.
A może najwieksza ekspertka nie jestem ale jakas wiedzę juz człowiek zgromadził i ze studiow a potem z pracy, zarowno w szpitalu jak i w tzw terenie, bo w sumie prawidłowa ciaże może rowniez prowadzic położna środowiskowa.
Obiad jadlam jakies dwie godziny temu, a już robie sie glodna jejku:szok:. Muszę sprawdzic co tu mam na ewentualny maly podwieczorek, może zrobię sobie koktail owocowy.

Ostatnia edycja:
taycia, super, ze po usg wszystko OK. Nie ma nic lepszego niz takie dobre wiadomosci. U mnie z bolami dzisiaj lepiej i tego dziwnego drzenia nie mam od rana wiec narazie czekam i odpoczywam. Mysle, ze to macica mi sie rozciaga.

Naja, lody z mc donalda z toffi to moje ulubione i w tym tygodniu zaliczylam juz dwa. Tez mam usg we wtorek wiec trzymam kciuki za nas obie.

Dzisiaj udalo mi sie zjesc pierwsze wazywo od ponad miesiaca wiec mam nadzieje, ze powoli bede wracala do formy. Tymczsem pochlaniam mietowe gumy do zucia w walce z mdlosciami.

a ja wypiłam wielki kubek kakao mniam :) Tylko brzych juz sie nie chce wciagnac...byl plaski jak deseczka a teraz juz wystaje z wszytskich bluzek i wyglada jakbym sie roztyła bo do ciazowych ksztaltow mu jeszcze daleko....

farbowanie- ja włosy farbuje co 1,5 miesiaca.Farbowałam w pierwszych tygodniach ciąży i zaraz znowu ide.

bedzie mnie teraz jeszcze mnie bo musze sie pouczyc do ostatnich egzaminow. A w piatek juz usg :) Ale sie ciesze :)

pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny. Tak sobie siedze i zastanawiam sie jak dlugo brac mutiwitaminy w ciazy? czy do 3 miesiaca czy dluzej? Moze jakies rady? pozdrawiam :-)
A jakie multiwitaminy bierzesz?? Wiekszość w tym np. Prenatal bierze sie przez cały okres ciazy a potem karmienia. Sa witaminy ktore np tak jak Femibion sa podzielone na etpy np Febibion Natal1 bierze sie do końca 12 tyg., a Natal 2 po 12 tyg. Generalnie witaminy można brac przez caly okres ciazy. Tylko kwas foliowy mozna odstawic po 3 miesiacu, bo wtedy jest juz uksztaltowana cewa nerwowa. Potem wystarcza juz dawka kwasu foliowego która jest w witaminach dla ciezarnych

Ostatnia edycja:
Do góry