reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Pflaume-ja farbuję włoski co półtora miesiąca,bez obaw nic Ci nie zaszkodzi,wcześniej ciągle miałam pasemka ,ale włoski strasznie mi się od tego zniszczyły ,postanowiłam przjść na jeden kolorek-nic się nie bój ,przecież jako ciężarne nie możemy wyglądać jak "dziadówy":-D z ogromnym odrostem.Farbowałam również całą ciąże z pierwszą córką i urodziła się zdrowa jak "rybka".
Witam wszystkie nowe sierpnióweczki:-):-):-)
Co do witaminek to ja biorę falvit mama ,mąż kupił mi opakowanie 60 szt.co starcza na 2 mieś.koszt 29.90 mogą brać kobiety w ciąży oraz karmiące piersią, do tego biorę również kwas foliowy mimo,że jest w składzie witaminek,mój doktor kazał mimo to brać dodatkowo.
taycia-super ,że z dzidzią wszystko dobrze to najważniejsze-gratulacje!!!!:tak:
szuszu-znalazłam w gazetce "RODZICE" -SUPER LEK ,KTÓRY PROMUJĄ LEKARZE DLA KOBIET W CIĄŻY ORAZ KARMIĄCYCH PIERSIĄ NA PRZEZIĘBIENIA ,jest to syrop z naturalnych składników:czarna porzeczka,czosnek,malina i vit.C nazwa:"*spam*".

reklama
Co do witaminek to ja biorę falvit mama ,mąż kupił mi opakowanie 60 szt.co starcza na 2 mieś.koszt 29.90 mogą brać kobiety w ciąży oraz karmiące piersią, do tego biorę również kwas foliowy mimo,że jest w składzie witaminek,mój doktor kazał mimo to brać dodatkowo.
.
I bardzo dobrze tak jak pisalam przez piewsze 3 miesiace trzeba brac oprocz witamin kwas foliowy dodatkowo, ja biore witaminy i dwie tabletki kwasu foliowego. bralam go juz zreszta przed ciażą, bo tak zalecaja lekarze

Biedroneczka-mój doktorek jak ostatnio zapytałam do kiedy mam brać folik,to powiedział,że do około 25-26 tyg.ciąży,byłam w szoku,bo wcześniej inny lekarz mówił mi ,że do końca 3 mieś.-ale go zmieniłam ,bo był beeee!!!!Zgłupiałam,ale tak mi powiedział.

Ja jestem w Szkocji i biore mother to be jest to zestaw 18 witamin wraz z kwasem foliowym, na opakowaniu napisali ze brac podczas planowania, ciazy i karmienia piersia, tak chcialam sie tylko zapytac, bo jest w nich 200% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy, nie wiem czy mozna go przedawkowac czy caly czas taka ilosc jest potrzebna.

Ja jestem w Szkocji i biore mother to be jest to zestaw 18 witamin wraz z kwasem foliowym, na opakowaniu napisali ze brac podczas planowania, ciazy i karmienia piersia, tak chcialam sie tylko zapytac, bo jest w nich 200% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy, nie wiem czy mozna go przedawkowac czy caly czas taka ilosc jest potrzebna.

w moich witaminkach również jest taka sama ilość kwasu(200%) mimo to lekarz kazał brać dodatkowo 1 dziennie.

Dziewczynki...a macie coś na wypryski dla kobiet w ciąży? Bo ja niedługo z domu nie wyjdę,tak mnie po tym dupku wysypało na twarzy :baffled:

witaj w klubie...syf na syfie i nic nie pomaga :( i takie wielkie czerowone bomby :/

Dziewczyny, ale jaja...dzis sie wzruszyłam jak pokazywali w wiadomosciach jak Małysz sie wywrócił...a ja przeciez srednio przepadam za Małyszem i tymi całymi skokami...ach hormony:)

ja biorę cały czas kwas foliowy a ostatnio lekarz przepisał mi Feminatal N raz dziennie;) ja następna wizytę u lekarza mam 8 lutego;)doczekać się nie mogę;)

hello wieczorowa pora! wlasnie do Was zasiadlam z 2 paczkami chipsow bo nie wiedzialam na ktore sie zdecydowac. no alöe otworzylam najpierw THAI CURRY STYLe i to jest to!:-D:-)
tez mysle o farbowaniu wlosow bo wygladam jak wspomniana dziadowka juz, zwlaszcza ze odrost braz a dol platyna he he.poczekamn do konca 1.go trymestru in albo sie farbne w jakis kolorek podobny do naturala albo zrobie bardzo krotka fryzure a la swlasny kolor(maz mowi ze mnie rzuci:baffled:;-)) bo wierzcie wlosy rozjasniane latami sa do ...:zawstydzona/y::-(
biore prenatal od 3 tygodni a 2 mce przed ciaza zaczelam i nadal biore kwas foliowy

TAYCIA bardzo sie ciesze ze wszystko w porzasiu u fasolki!

SZUSZU zdrowiej szybko A JAK GORACZKA SIE UTRZYMA:; TO JUTRO DO LEKARZA PEDZ!

Malgo gratki dla 1. warzywka, widzisz jest juz lepiej!

ech hormony, ja jakis program o skloconych rodzinach ogladalam dzis i ryczalam jak bobr

kurde pisze i jem i chipsow juz prawie nie ma, tak wolno pisze czy tak szybko jem?;-):-)

reklama
Do góry