reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Pflaume-ja farbuję włoski co półtora miesiąca,bez obaw nic Ci nie zaszkodzi,wcześniej ciągle miałam pasemka ,ale włoski strasznie mi się od tego zniszczyły ,postanowiłam przjść na jeden kolorek-nic się nie bój ,przecież jako ciężarne nie możemy wyglądać jak "dziadówy":-D z ogromnym odrostem.Farbowałam również całą ciąże z pierwszą córką i urodziła się zdrowa jak "rybka".
Witam wszystkie nowe sierpnióweczki:-):-):-)
Co do witaminek to ja biorę falvit mama ,mąż kupił mi opakowanie 60 szt.co starcza na 2 mieś.koszt 29.90 mogą brać kobiety w ciąży oraz karmiące piersią, do tego biorę również kwas foliowy mimo,że jest w składzie witaminek,mój doktor kazał mimo to brać dodatkowo.
taycia-super ,że z dzidzią wszystko dobrze to najważniejsze-gratulacje!!!!:tak:
szuszu-znalazłam w gazetce "RODZICE" -SUPER LEK ,KTÓRY PROMUJĄ LEKARZE DLA KOBIET W CIĄŻY ORAZ KARMIĄCYCH PIERSIĄ NA PRZEZIĘBIENIA ,jest to syrop z naturalnych składników:czarna porzeczka,czosnek,malina i vit.C nazwa:"*spam*".

reklama
Co do witaminek to ja biorę falvit mama ,mąż kupił mi opakowanie 60 szt.co starcza na 2 mieś.koszt 29.90 mogą brać kobiety w ciąży oraz karmiące piersią, do tego biorę również kwas foliowy mimo,że jest w składzie witaminek,mój doktor kazał mimo to brać dodatkowo.
.
I bardzo dobrze tak jak pisalam przez piewsze 3 miesiace trzeba brac oprocz witamin kwas foliowy dodatkowo, ja biore witaminy i dwie tabletki kwasu foliowego. bralam go juz zreszta przed ciażą, bo tak zalecaja lekarze

Biedroneczka-mój doktorek jak ostatnio zapytałam do kiedy mam brać folik,to powiedział,że do około 25-26 tyg.ciąży,byłam w szoku,bo wcześniej inny lekarz mówił mi ,że do końca 3 mieś.-ale go zmieniłam ,bo był beeee!!!!Zgłupiałam,ale tak mi powiedział.

Ja jestem w Szkocji i biore mother to be jest to zestaw 18 witamin wraz z kwasem foliowym, na opakowaniu napisali ze brac podczas planowania, ciazy i karmienia piersia, tak chcialam sie tylko zapytac, bo jest w nich 200% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy, nie wiem czy mozna go przedawkowac czy caly czas taka ilosc jest potrzebna.

Ja jestem w Szkocji i biore mother to be jest to zestaw 18 witamin wraz z kwasem foliowym, na opakowaniu napisali ze brac podczas planowania, ciazy i karmienia piersia, tak chcialam sie tylko zapytac, bo jest w nich 200% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy, nie wiem czy mozna go przedawkowac czy caly czas taka ilosc jest potrzebna.

w moich witaminkach również jest taka sama ilość kwasu(200%) mimo to lekarz kazał brać dodatkowo 1 dziennie.

Dziewczynki...a macie coś na wypryski dla kobiet w ciąży? Bo ja niedługo z domu nie wyjdę,tak mnie po tym dupku wysypało na twarzy :baffled:

witaj w klubie...syf na syfie i nic nie pomaga :( i takie wielkie czerowone bomby :/

Dziewczyny, ale jaja...dzis sie wzruszyłam jak pokazywali w wiadomosciach jak Małysz sie wywrócił...a ja przeciez srednio przepadam za Małyszem i tymi całymi skokami...ach hormony:)

ja biorę cały czas kwas foliowy a ostatnio lekarz przepisał mi Feminatal N raz dziennie;) ja następna wizytę u lekarza mam 8 lutego;)doczekać się nie mogę;)

hello wieczorowa pora! wlasnie do Was zasiadlam z 2 paczkami chipsow bo nie wiedzialam na ktore sie zdecydowac. no alöe otworzylam najpierw THAI CURRY STYLe i to jest to!:-D:-)
tez mysle o farbowaniu wlosow bo wygladam jak wspomniana dziadowka juz, zwlaszcza ze odrost braz a dol platyna he he.poczekamn do konca 1.go trymestru in albo sie farbne w jakis kolorek podobny do naturala albo zrobie bardzo krotka fryzure a la swlasny kolor(maz mowi ze mnie rzuci:baffled:;-)) bo wierzcie wlosy rozjasniane latami sa do ...:zawstydzona/y::-(
biore prenatal od 3 tygodni a 2 mce przed ciaza zaczelam i nadal biore kwas foliowy

TAYCIA bardzo sie ciesze ze wszystko w porzasiu u fasolki!

SZUSZU zdrowiej szybko A JAK GORACZKA SIE UTRZYMA:; TO JUTRO DO LEKARZA PEDZ!

Malgo gratki dla 1. warzywka, widzisz jest juz lepiej!

ech hormony, ja jakis program o skloconych rodzinach ogladalam dzis i ryczalam jak bobr

kurde pisze i jem i chipsow juz prawie nie ma, tak wolno pisze czy tak szybko jem?;-):-)

reklama
Do góry