reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

cześć
Tonya, Lana dzięki :-) za powitanko
Tonya też mi się kojarzysz, ale z czerwca to nie koniecznie, prędzej może z ciąża po poronieniu? ale może się mylę.
co do bezpiecznego czasu w ciąży jeśli chodzi o tygodnie to mimo że nic złego się nie dzieje moja gin powiedziała, że będzie się bardziej cieszyć jak przejdę 16t.
MIŁEGO dzionka życzę :-)

reklama
Witam
Zgadza sie I trymest kończy sie z zakończeniem 13 tyg.
Co do suwaczków to liczą one wg pełnych przebytych tygodni i tyle, i jest to prawidlowe wyliczenie, no chyba że na ktorej stronce z suwaczkami jest blad, ale to ja jeszcze nie zauwazylam. Tygodnie liczy sie od dnia ostatniej miesiączki przyjmując za regułę że jeśli miesiączka była np 15.11.2010 to jest to 9 pełnych tygodni i jeden dzień (choć subiektywnie można powiedzieć że zaczełyśmy 10 tydzień).

termin mam na 12lipca, a z miesiączka to bedzie kiepsko bo zaszłam jak jej nie miałam. Wcześniej leczyłam sie na PCO.
Ale to wogóle nie mialaś miesiaczki czy milaś bardzo długie cykle??
Z daty porodu ciężko jest wyliczyc dokladnie tydzień, ponieważ zawsze takie wyliczenia sa obarczone wiekszym błedem niż te w wyliczeniach z daty ostatniej miesiaczki. Przy bardzo dlugoch cyklach i PCO chyba najlepiej sugerowac sie tym co oblicza sie na podstawie długości i wymiarów fasolki, czyli z wieku z USG

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry