reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam dziewczyny:-)

taycia mi się wydaje, że pierwszy miesiąc zależy od dziecka czy dziewczynka czy chłopiec itp., każde dziecko jest inne. Moja córcia tak jak u szuszu też była spokojnym noworodkiem, bez kolek, mało płakała, w nocy karmiłam ją tylko raz. A co do kontaktów fizycznych to ja odczekałam te 6 tygodni połogu.

reklama
Juz wiem- ocena przeziernosci karkowej plodu miedzy 10 a 14 tyg. Mam to badanie miec 24 stycznia tylko chodze prywatnie i wizyta to prawie 100zl wiec nie wiem czy to badanie jest platne?? Bo wolalabym sie wystarczajaco przygotowac finansowo... Jesli ktos je mial i chodzi prywatnie to pewnie bedzie wiedziec..

Sylvi - to dobrze wiedzieć ... miałyście dużo szczęścia z tak kochanymi maleństwami :-) pozostało mi się modlić,że moje też takie będzie spokojne :-) tak,tyle usłyszałam od Mamy - 6 tygodni .. dziękuję..

Ja rodziłam sniłami natury,ale okrutnie popękała mi szyjka przy porodzie no nacinana też byłam. Miałam tyle szwów ,że przez miesiąc to ja ledwo łąziłam,ale przytulanko mieliśmy już po 2 tygodniach( po 6 dniach zdjeli mi szwy oczywiście). A co do opieki nad dzieckiem to włąśnie moim zdaniem pierwszy miesiac najfajniejszy,bo sie po prostu nie mozna nacieszyć tym nowym ,pachnacym,malutkim Słoneczkiem:):). Ale nie ma się co nastawiać. Bedzie jak bedzie. Podołamy wszystkiemu. Sierpniowki to baardzo dzielne mamusie:)

myszka1987 ja mam takie usg 26 stycznia, przy ostatniej ciąży takie badanie miałam w cenie wizyty i usg, różnica jest taka, że dłużej jest robione usg bo gin musi wszystko dokładnie wymierzyć, pomierzyć itp.

szuszu888 chyba tak, napisalam wczesniej DS (Down Syndrom):) Czy to jest dodatkowo platne czy wchodzi w koszt wizyty prywatnie??

sylvi.b o to 2 dni po mnie:) sama chcialas? Bo mnie lekarz poinformowal ze mi je zrobi na nastepnej wizycie.. Acha myslalam ze to bardziej skomplikowane badanie...

reklama
Myszka, tak to badanie jest płątne dodatkowo. Ja z Natką płąciłam za nie koło 200-300zł dokładnie nie pamiętam. Kolejne takie płątne jest to POŁÓWKOWE o ostatnie na koniec ciaży. NIestety jest to na tyle wazne badanie ,ze trzeba iśc do naprawde dobrego fachowca,bo zwłąszcza od tego pierwszego baaardzo wiele zależy.Takze trzeba zacisnąć zeby i płącić

Do góry