reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Myszka, mi się wydaje że skoro wcześniej usg miałaś w cenie wizyty to to również jest w niej zawarte, tylko tak jak napisała Sylvi, jest to badanie dłuższe i tak jak napisała Natt BARDZO ważne, więc musi być dobry specjalista.

A czy gdyby cos wyszlo nie tak to czy lekarz jest w stanie cos zrobic? Czy placisz tylko za wiedze... Bo jak tak to jest sens je robic????? Tak czy inaczej przeciez urodze, niewazne co by bylo.

myszka to badanie nie jest skomplikowane dopiero jak coś wychodzi nie tak to wysyłają na specjalistyczne badanie, mój lekarz poprostu mi powiedział, że na następnej wizycie będziemy robić bardziej szczegółowe usg i wytłumaczył o co chodzi.

Ja to pierwszego miesiaca z zycia Niko to nie bardzo pamietam bo spedzilam wiekszosc z bardzo wysoka goraczka a potem w szpitalu. Mialam zakazanie rany po cc - masakra to byla. Potem ponowne cięcie czyszczenie i szycie. Na przytulanki chec wrocila po jakichs dwoch miesiacach jak wrocilam do formy w koncu ;-)
Ja chodze prywatnie i jedyne dodatkowe usg za ktore placilam w tamtej ciazy bylo 3d w 21 tygodniu. Wszystkie inne byly w ramach wizyty w tym przeziernoc karku (czy jakos tak to sie nazywa)

Natt-dzięki bardzo za odpowiedż-też mi się zdawało,że badania moczu i krwi powinny być co miesiąc mój w natłoku wypisywania mi wszelkich papierków chyba o tym zapomniał,ale przypomne mu w niedzięlę przy usg.

reklama
Biedroneczka, jak test na HIV, toksoplazmozę , różyczkę i cytomegalię nie jest refundowany przez NFZ?? Miałam robione te badania w obu ciążach i płacił za nie NFZ (oprócz testu na HIV, który refundowany przy I ciąży nie był, ale w tym roku już jest)..
Normalnie, w przychodni w rozpisie badań refundowanych tego nie ma, nie sa yo podstawowe badania przesiewowe, jedynie lekarz może zadecydować że może zlecić te badania ale by mu tego NFZ z kieszeni nie policzyl musi miec wyjaśnienie!! Tak samo jest z tym że NFZ refunduje tylko 3 badania USG, tylko w wyjatkowych przypadkach lekarz może robiz wiecej jesli sa wyjatkowe wskazania
A wszystko tez zależy od ośrodka i od tego jak kazda orzychodnia ma skonstruowana umowę z NFZ

Ostatnia edycja:
Do góry