reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Anulek wyczytałam, że te przepowiadające zazwyczaj są bezbolesne ale czasem bywają właśnie takie bolesne i to zależy od organizmu kobiety.

Oj, Dziewczyny przeżycie straszne i chodzę powolutku jak żółw od początku ciąży. A tu wczoraj bach…:-(

Szuszu, to mnie uspokoiłaś. Ja nawet nie dotknęłam brzusiem o podłogę. To wyglądało jak bym przekręciła się na lewy bok. Ale samo to, że z pozycji stojącej, nagle leżałam praktycznie w moment.

Flower, Saga, Kasiula się rusza normalnie, już o 12.30 naliczyłam 50 ruchów:-) Teraz też kopie mnie po lewym żebrze i pęcherzu. A jak nawet nie kopie to się wypina;-) Jakiś innych niepokojących objawów nie mam, więc jest dobrze. Wczoraj po tym upadku też rozrabiała. Jak by coś się działo to od razu pójdę na IP. Poza tym łożysko i wody w jakiś sposób też chronią nasze Słoneczka.

Agulalula, ja póki co nie mam skurczów przepowiadających nawet brzuch mi nie twardnieje. Może dlatego, że biorę Nospe forte, Aspargin i Luteine. Od 20 tygodnia twardniał mi brzuch, a teraz spokój. Mam nadzieję, że tak już będzie do końca ciąży.
Dokładnie tak jak piszę Anulek, mi jak twardniał brzuch to nie było to bolesne, dość dziwne uczucie, ale nie bolało.

Mucha, odezwij się do nas. Mam nadzieję, że z Wami wszystko ok?

Ja właśnie wzięłam prysznic i czekam aż Mąż wróci z pracy. Ostatnio wychodzi o 6.30, wraca po 20 i jutro też pracuje. Dobrze, ze nie jestem sama w domu caly dzien :-)

Ostatnia edycja:
Pflaume- ale przezycia, ale tak ponoć w ciazy bywa ze zmieniony środek ciezkowi plata nam figle. Wiec wszytskie ciezaroweczki uwazajcie na siebie :)
ankaaa, mucha- gdzie jestescie??
maggie- moj brzuch tez raczej twardy choc jeszcze czasami ale zadko robi sie mieciutki. Ale raczej jest napiety-raz slabiej raz mocniej

A my od rana wielkie malowanko pokoju Mikołaja...tatuś spisał sie rewelacyjnie a pokoj jak dla mnie sliczniutki:) Teraz sprzatanie ale chyba wiekszosc zostawie na jutro bo juz czuje ze za duzo dzis ruchu i wysilku :)Zaraz wrzucue wam fotki pokoju

Anulek wyczytałam, że te przepowiadające zazwyczaj są bezbolesne ale czasem bywają właśnie takie bolesne i to zależy od organizmu kobiety.

Agulalula skoro takie informacje znalazłaś to pewnie tak jest, ja nie neguję, poza tym nie powtarzają się, więc możesz być spokojna, upewnij się jeszcze na wizycie, bo skoro przepowiadające masz bolesne to może zapisze Ci nospę czy coś żeby nie bolało:)

W ogóle odnośnie skurczy cenna wiadomość(tak myślę) ze szkoły rodzenia, podobno najłatwiej odróżnić porodowe od przepowiadających wchodząc pod prysznic, jeżeli przepowiadające to przejdą po prysznicu, jak porodowe to tylko zelżeją chwilowo, to tak na przyszłość bardziej jak już będziemy przed godziną zero:-)

reklama
Do góry