reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

gdyby u mnie taką szopke wyprawili w szpitalu i kazali mimo wskazań na cc rodzić naturalnie to kazałabym aby ten lekarz który to wymyślił na piśmie mi dał,że na jego odpowiedzialność rodzę naturalnie i w razie jakichkolwiek powikłań szpital ciągnę do sądu o odszkodowanie a pana doktora dodatkowo jeszcze z powództwa cywilnego -jestem ciekawa jak szybko lekarz zmieniłby zdanie

reklama
gdyby u mnie taką szopke wyprawili w szpitalu i kazali mimo wskazań na cc rodzić naturalnie to kazałabym aby ten lekarz który to wymyślił na piśmie mi dał,że na jego odpowiedzialność rodzę naturalnie i w razie jakichkolwiek powikłań szpital ciągnę do sądu o odszkodowanie a pana doktora dodatkowo jeszcze z powództwa cywilnego -jestem ciekawa jak szybko lekarz zmieniłby zdanie

Też bym tak zrobiła.

Też jej tak mowię. Zeby sie nie stresowala, bo i tak teraz juz nic nie zmni. Myśle że da rade to silna kobieta.
Slabo wszystko sprawdzial, bo lekarz jej kazł się zglosić ze skurczami przed terminem, albo jak nic sie nie bedziue dzialo w 40 tyg. Powinna pojść wcześniej do szpitala i uzgodnic termin ewentualnego przyjecia to by jej powiedzieli co i jak a tak.

jeeee parca mgr wydrukowana !!! Pozostała tylko formalność czyli obrona :D
Wczoraj jak wyszłam do pracy po 7-mej wróciłam do domu po 20-stej, byłam tak padnieta ze prze 22 juz spałam-zapomnialm nastwaic zegarka i tak obudzilam sie dzis dopiero o 8:30...chyba potrzebowałm duuuzo wypoczynku

Kurcze faktycznie nie ciekawie z ta koleznka...najgorzej jak sie człowiek nastawi a tu takie rzeczy :/ Ale urodzic i tak trzeba, gorzej miec potem nie mile wspomnienia

Najgorsze ze ona sama spanikowala, bo ponoc ten lekarz na nia naskoczyl z tekstami typu "że teraz to kobiety ze strachu przed bolem z byle pierdulkami na zaswiadczeniu przychodzą a nie mysla ze to operacja zagrazajaca zyciu, sposobow na unikniecie bolu szukaja a jak sie cos stanie podczas operacji to potem pretensje do lekarzy itp itd", że az sie kobieta poryczala po badaniu na IP
W dodatku jest sama, bo maż ponoc ma wieczorem z delegacji dojechać :( zal mi kobitki

reklama
agu_ja ja mam cukrzycę ciążową, nic się nie martw można z tym żyć, wszystko zależy od tego jak organizm zareaguje na dietę, u mnie dieta wystarczyla więc nie ma potrzeby podawania insuliny, dieta wiadomo w ciąży uciążliwa ale mój organizm przynajmniej toleruje owoce, więc tragedii nie ma. Procedura wygląda tak, pouczą Cię na temat diety, dostaniesz glukometr i będziesz musiała mierzyć po posiłkach poziom cukru, niestety normy dla ciężarnych są ostro wyśrubowane, bo "normalnie" można mieć do 140 po dwóch godzinach od posiłku a w ciąży 120 po godzinie, nie rozumiem tego za nic, ale takie są normy i już. Potem z tymi wynikami po tygodniu do kontroli i wtedy podejmą decyzję czy potrzebna insulinoterapia czy wystarczy dieta. 6 posiłków dziennie z tym, że niewielkich, no i po poziomach cukrów nauczysz się co możesz a co nie. Nie przestrasz się, bo ja po tygodniu tej diety schudłam prawie 3 kg, ale z dzieckiem wszystko w porządku, rośnie w najlepsze czyli. Główna zaleta takiego stanu rzeczy, nie będziesz się musiała zmagać z dodatkowymi kilogramami po porodzie bo tyje się bardzo ciężko przy braku słodyczy i obżeranka:-)powodzenia

Biedroneczka
witamy witamy, pewnie, że tęskniłyśmy:)

hej wszytskim!!!
to mnie anulek troszkę pocieszyłaś bo ja już stach w oczach!! Udało mi się zarejstrowac na wtorek -31.05 zobczymy co powiedzą a w sobotę będę u babci to mam zamiar pozyczyć sobie od niej glukometr i sprawdzić troszkę co tam wychodzi u mnie!! Wiem, że normy u ciężarnych są podwyższone bo mi gin mowil i wysłal mnie ponieważ po 75glukozy po godzinie miałam 154 a po 2 godzinach 141 i gdybym miała 140 a nie 141 to by mnie nigdzie nie wysyłał ale takie są kryteria i przez to 1 musi mnie skierować do poradni! Bo ogóleni cukier nadczo mam zawsze niski poniżej 90!! no ale zobaczymy a z dietą to u mnei może być kiepsko -BRAK SILNEJ WOli:wściekła/y:

A co do żelaza to biorę TARDYFERON FOL ( nie wiem czy dobrze napisała) jak bede sie tak zle czuła cały czas to niech mi zmienia ja a co!!! dobra ide czytac was dalej może coś tu jeszce dopisze!!!

Do góry