reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ona ma już dwóch synów, a to jest jej 6 ciąża, o którą bardzo długo się starała. Oczywiście mówię jej, żeby myślała pozytywnie, ale sama wiesz jak to jest..Dzisiaj zaczęła 6 tydzień i na pewno na usg nie będzie jeszcze widać zarodka i będzie się martwić kolejny tydzień lub dwa..

Trzeba być dobrej myśli, może już będzie widać(u mnie w 6tc był już fasolek) i się uspokoi... Dobrze, że z nią będziesz.

reklama
Hej Kochane:)

Boze jak ten czas leci. Juz zaczynamy mieć 3 na suwaczkach...niesamowite....niesamowite!!!!

Rybko mnie tez boli....ale to od żylaków,a po prowej str najsilniejszy ból odczuwam bo tam jest szew po poprzednim porodzie...moze u ciebie tez ten szew,co?,o ile go masz...bo nie wiem jak rodziłaś poprzednio...Mi teraz te zylaki wyszły i własnie mam spuchniete normalnie całe krocze i posladki(do niedawna jeden a teraz patrze i na drugim tez zyłky wylazły....).To nie są hemoroidy na szczescie,ale i tak wyglada to mało ciekawie. Ponoc po porodzie znika wszystko,ale az nie moge w to uwierzyc.No i to własnie boli. A poza tym to jeszcze kości łonowe tez bolą. Moze to tylko kosci ci nawalają i promieniuje ten ból,hm??? no juz sama nie wiem....MI na moje dolegliwosci pomagają chłodne oklady,mam z apteki takie cos z płynem,wsadzam do lodówy i takie zamarznięte przykładam.....Załosny widok....ale pomaga wiec to olewam:):)
Rybciu,ja mysle ,ze teraz to co chwile cos nas bedzie bolało,to końcówka jak by nie patrzeć,wiec lekko być nie moze. Tylko nieliczne mają to szczecie,ze nic im nie doskwiera. Ja juz wyczerpałam swoj limit na beztroską i bezobjawową ciaze z Natką,wiec teraz troszke sie męcze,ale wiem ze zawsze moze byc gorzej,wiec ciesze sie ,ze tylko to mi dokucza;-).
Buźki

Kochane, pytałam kilka dni temu (może i sie powtarzam) czy to nie jest za wcześnie na pranie ubranek, chodzi mi o to czy sie nie zakurzą, nie zżółkną itp. Nie wiem kiedy zacząć a wiem, że większość z Was ma juz to za sobą. A ha, jeszcze odnośnie ubranek, to dostałam od kolezanki dwa kartony ciuszków. Bardzo sie ucieszyłam, bo tego nigdy dość, ale moja radość opadła jak to zobaczyłam. Doznałam szoku, na wage na szmateksie lepsze rzeczy sprzedają. Nie przypuszczałam, że coś takiego ludzie trzymaja i nie pomyślcie sobie, że jestem jaką tam zmanierowaną paniusią, co to ma miec wszystko najlepsze, bo to co ukupiłam w ciucholandzie wyglada jak nowka w porównaniu z tym co mi pozyczyła, bo mam jej to oddać :szok: Moja córka stwierdziła, że dzieci mają lalki ladniej ubrane niż te ubranka. I teraz moje pytanie, bo kolezanka chce mi jeszcze przywieźć kartony z inna porcją ubranek, ale ja wolę mięc to minimum co mam niż w takim stanie maksiumu, więc jak mam jej to powiedziec oby się nie obraziła ??

Bishopka ja miałam ten problem przy pierwszym dziecku, części nawet nie wypakowywałam. No i chciałam Ci powiedzieć że moja koleżanka do dziś upomina się o jakieś przedpotopowe śpiochy :wściekła/y:, które musiałam komuś przez pomyłkę oddać. :szok:. Ja bym się komuś wstydziła dać takie ubranka.
Tym razem nie przyjmuję mówię, że mam bardzo dużo i luzik

Co do prania, ja mam poprane, poprasowane i popakowane w torebki jednorazowe nie mają szans się zakurzyć ;-)

Macie jakieś sposoby na opryszczkę bezpieczne dla ciężarnej? Zrobiła mi się po katarze taka upierdliwa w nosie i pod nim:-(

JA po prostu plasterki przyklejam ;-)

Ona jest w 5tyg i 1 dzień, to chyba jeszcze za wcześnie, a Ty miałaś skończony już 6 tydzień, czy dopiero zaczęty?

u mnie widać było w 5 tyg ale myślę, że każda ciąża jest inna. Trzymam kciuki za koleżankę

Wtrące z innej bajki :zawstydzona/y: od 25.05 w Biedronce bedzie proszek 1,8 kg + płyn do płukania 750 ml Lovela za 16.99 zł. jesli ktoś ma zamiar kupić to juz wie kiedy i gdzie ;-) a i bedą jeszcze akcesoria do karmienia, gryzaki itp. z Disneya.

Witam kochane !!!!!!!!!!!:-)
matko jedyna jakiś koszmar jak można zapomnieć o dziecku ????????????????przecież ten ojciec nie miał 90 lat i zaników pamięci:szok:
Bishopka -ja już wszystko poprałam jakieś 2 tyg.temu termin mam na 30 lipca ale jutro się dowiem ,jak mi zaplanują cesarkę może wcześniej :-)poprasowałam tylko 1/3 ubranek jeszcze mi zostały 2 tury prasowania i zaplanowałam sobie na środę kolejne prasowanko-muszę tak rozkładać na raty ,bo żelazko dość ciężkie a ja nie mogę kompletnie nic dźwigać:tak:.Wszystko jest zamknięte w komodzie więc się nie zakurzy ,więc nie widzę problemu aby zrobić to wcześniej niż przy upałach 30 stopni stać z gorącym buchającym parą żelazkiem:tak:
u mnie również już 30 z przodu w suwaczku-hura!!!!:-) ale ten czas leci :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki:)

Blackberry ale się uśmiałam:) Są faceci ,którym podobają się kobiety w ciąży, więc szansa na kochanka jest:)

Bishopka ja na razie nie piorę. dopiero w lipcu mam zamiar.

Lana powiedz gdzie ten Twój uroczy husband się wybrał bo skoro on taki fajny to się do niego wybierzemy, hehe:) Jedzie któraś ze mną:-D?

Szuszu trzymam kciuki za koleżankę. U mnie tez już było widać pęcherzyk w 5 tyg..
a na zgagę, to mi pomagały banany...

Do góry