reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam się i ja- słoniątko z krk.
U nas świeci słonko i wybieram się zaraz na taras z książką na leżaczek:) A po południu usg- podejrzymy Wiktorka- czy nie maleje....

Karolinkaz- powodzenia w tym szpitalu

reklama
dobry.

A mi się chce płakać. Spojrzałam dzisiaj w lustro w bieliźnie (rzadko to robię zwłaszcza w ciąży) i patrzę..a rozstępów mi tyle przybyło, że nie mam pojęcia jak to dalej będzie, mam całe uda w rozstępach, brzuch, boczki/plecy i w zgięciu kolan, normalnie jakaś istna masakra, mocno czerwone, jakbym z tygrysem walczyła :| :|
Jak to zobaczyłam to sobie pomyślałam, że nie chce być już w ciąży. I że nawet jak schudnę <a przyda mi się> to będę cała 'poharatana'.

Muszka-a smarujesz się regularnie?Wiem, że te kremy to placebo ale może coś pomagają troszku. Bidaczynko- na pewno nie jest tak źle jak piszesz- pewnie tylko ty to tak widzisz. Nie stresuj się.

Malapralinka W zasadzie od swiat mam takie klucia na wysokosci ostatniego zebra z prawej strony.
Myslalam ze to jest uzaleznione od tego co jem (np smazone), ale dzisiaj te klucia sie przesunely troche a od paru dni mam je nie tylko jak chodze ale tez jak leze, zdaza sie ze ciezko mi wstac bo boli.
/

Dziewczyny, mnie tak kłuje pod prawym żebrem od 3 tygodni. Z różnym natężeniem, ale codziennie - kłuje jak chodzę, kłuje jak leżę, zwłaszcza na wznak i na prawym boku. Pytałam gina, powiedział, że u mnie to nacisk na worek wątrobowy. Powiedział, żeby starać się prostować tak, żeby zrobić trochę więcej miejsca.

Mucha moze Cie pociesze.... wiec od zawsze mialam nadwage i szybciej roslam w szerz z czym nie radzila sobie moja skora i do tego tendencja piersze rozstepy zaczelam miec jao nastolatka kolo 12 roku zycia i tak tez mam ich wszedzie pelna na udach na kolanach nogach rekach plecach brzuchu piersiach nigdy nie umialam sie znimi pogodzic w wieku 20 lat stwierdizlam ze dosc musze schudnac nie chce byc gruba cale zycie i owszem udalo mi sie to i dzieki temu ze zgubilam kg zaakceptowalam swoje rozstepy w ogole mi nie przeskadzaly bo wybledly i trzeba sie dobrze przyjzec zeby zwrocic na nie uwage a ja sobie juz z nich nic ne robie, Tobie tez zbledna i nie bedziesz na nie pozniej zwarcac uwagi, smaruje sie kremami na rozstepy ale to nic nie daje puszczaja sie nowe czerwone na brzuchu....nie ma co sie stresowac szkoda nerwow na takie zmartwienia najgorsze sa te pierwsze czewrone wiem ale glowa do gory;-)

Dziewczyny, wszystkie super wyglądałyście na swoich ślubach;-)
Marcelina, jestem Twoją fanką, bardzo podoba mi się Twój typ urody:-)
A ja o dziwo rozstępów nie mam, a mój brzuch na pewno nie wygląda na 7 miesiąc..

też nie mam rozstępów, nowych ale to pewnie przez krem w który zainwestowałam. Wczesniej niczym sie nie smarowąłm i mam pamiatkę po przebytych ciążach :-) Mój brzuch tez nie wygląda na 7 miesiać ?? bo wczoraj jak lekarz mnie zobaczył to powiedział ze to już bliziutko, a ja mu na to ze jeszcze 12 tygodni, a on, ze myslał, że mniej :zawstydzona/y::-D

akutan, jest tragicznie :-D nie smaruję(no czasami oliwką), bo w 1 ciąży wsmarowałam w siebie (nie chcę skłamać) ale chyba z 1000 zł i to g... dało, rozstępy się pojawiły i nic nie pomagało, ani drogie ani tanie kremy. Tamte jeszcze do końca nie zniknęły (z 1 ciąży) i pojawiają się kolejne..

sagaa31, hm.. ja kiedyś schudłam, olaboga 25 kg(4-5mcy) i moje ciałko super to zniosło - ani jednego rozstępu. Myślałam, że mam farta i rozstępy będę znać z opowiadań, ale to co się teraz dzieje to jest jakiś koszmar. Wieem, że ponoć zbledną ale póki co od roku nic mi nie blednie a tylko przybywa(po ilu bledną?). I zastanawiam się, czy jak będę się opalać (co jest u mnie wyczynem) to nie będę w białe pręgi docelowo? A poza tym chyba zawsze będą widoczne bo są grube i zaczynają być głębokie :-(

reklama
a ja niczym nie smaruję i w pierwszej ciąży nie miałam nawet pół rozstępa :-) i teraz też nic mi nie wylazło
jupi2.gif

Do góry