reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
WItam wszystkie sierpnioweczki...;-) Dziekuje Wam z atroske i pamiec:*
Nie dam rady teraz Was nadrobic ale na pewno to zrobie, chcialam sie przywitac i pwoiedziec ze jestem juz w domu, ze strony neurologicznej ok powiedzial ze po prostu moze a nie musi krew nie doceirac do mozgu i dodatkowe kg sparwiaja takie zawroty bo oganizm juz troche obciazony, po holterze okaze sie w pon jak pojde po wyniki i z nimi do kardiologa a jesli i z sercem wyjdzie ok chyba jeszcze bede musiala pojsc do laryngologa sprawdzic blednik, z maly wszytsko w porzadku tylko ze ma niedowage balam sie ale po wywaidzie w mojej rodzinie czyli jacy mysmy sie rodzili i siostra jakie dzieci rodzila spodziewam sie ze mlay bedzie mial jakies 2,5 kg przy dobrych wiatrach, byle bylby zdrowy;-)
to tyle uciekam i zycze milelego popoludnia buziaczki

mama2011 Gratulacje :) Wiem jakie to szczęście zobaczyć dwie kreseczki na tescie ciążowym. Życzę Ci zdrowiutkiej i spokojnej ciąży :-)

devi my tez teraz mamy remoncik w pokoju dla maluszka gdzie przez jakiś czas będzie również nasza sypialnia, ale u nas trochę grubsza sprawa. Zerwane panele scienne, karton-gips na sufit, a później gładź, kolorek na który też nie moge się jeszcze zdecydować i panele podłogowe. Sajgon w domu mamy straszny od tego wszystkiego i szczerze mówiąc już mam dosyć. Wpadłam do Was tak z doskoku, bo cały czas latam i ogarniam wszystko (oczywiście wszystko w miare możliwosci).
Znowu się stresuję, bo maluszek sobie figlował aż cały brzuch mi się trząsł, a teraz jest spokojny :-(

Marcelina nie stresuj sie. Pomyśl, że niektórzy mają gorzej ;-) Ja bez pracy siedze od początku ciąży, bo miałam zagrożenie i musiałam cały czas leżeć...

mój to by poczekał aż dziecko sobie samo wybierze:)

hhehehee...uśmiałam się, ale to fakt z tymi facetami...mój jest taki sam :-)

Mucha - trzymam za Ciebie kciuki, ze wszystko będzie ok...przede wszystkim musisz być dobrej myśli...

szuszu888 udanej imprezki życzę :-)

Marcelinaa - współczuję. W tych czasach ciężko będzie o uczciwego znalazce, ale mam nadzieje, że w Waszym przypadku będzie innaczej... no i te dokumenty...ehhh wiem co to znaczy....

Nie mogę sobie poradzić z cycuchami :zawstydzona/y: Nie wiem czy to normalne na tym etapie ciąży, ale coś mi z nich wycieka (mam nadzieje, że to siara, a nie nic groźniejszego) musze sobie waciki podkładać, bo przemaka mi przez biustonosz i bluzka...:szok:

Ostatnia edycja:
dzięki za wsparcie, przyda się. Byłam u lekarza, raczej to nie będą wody (choć musimy obserwować moje 'wycieki', na dzień dzisiejszy ilość wód ok), wdała się prawdopodobnie infekcja (grzybica? nie pamiętam z wrażenia) - więc kolejne tabsy. Do tego mam lekkie rozwarcie (na palec), ale próbuje mnie uspokoić, że 'wieloródki' tak czasem mają i niekoniecznie musi to coś złego znaczyć (szkoda tylko, że na usg dopochwowym ostatnio szyjka była zamknięta - więc nie wiem co myśleć). Nie ma wątpliwości oczywiście, że chłopczysko. Mam zakaz kiwania palcem (nie wyobrażam sobie tego), nie powinnam jeździć do szkoły nawet, ale to = zawaleniem roku(a za miesiąc/dwa mam obronę). Także z zarąbiście przebiegającej ciąży zrobił się jakiś koszmar.

Marcelinaa, trochę humoru.. na szczęście zgubił kartę PKO a nie lansiarską złotą kartę kredytową:-D. Jeśli mieliście trochę szczęścia, to dokumenty wrócą pocztą, jak bardzo dużo szczęścia to pieniądze również (mi się tak zdarzyło, że oddano mi portfel + zawartość więc to nie są jakieś przypadki z kosmosu).

Marcelinaa współczuję. Mama nadzieję, że zablokowałaś kartę. Szczerze, to ja nie mam zbyt dużo wiary w ludzi i nie sądzę aby ktoś wspaniałomyślnie wszystko zwrócił.
Saga mordo Ty moja! Dobrze, że już jesteś:-)

sagaa31 fajnie, że jesteś juz w domku, trzymaj się i oby było wsio ok.
Shadow zdecydowanie stawiałabym na siarę, więc nie ma co się martwić.
Mucha przykro mi z powodu Twoich dolegliwości :-( co do obrony to zawsze mozna przesunąć na inny termin, a właściwie to za dwa m-ce będziesz już w tak zaawansowanej ciąży,że powinni Cie przepuścić za to,że w ogóle przyszłaś ;-) wszak wiem, że teraz najgorsze są pewnie zaliczenia, ale może to jakoś sobie połapiesz i dasz radę nie wkładając w to wysiłku i jak najmniej chodzenia. co do rozwarcia, to rzeczywiście wieloródki moga je mieć nawet na dwa palce, tak mi powiedział lekarz, ale oszczędzać sie trzeba - niestety. Uważaj na siebie i małego fasolka :-)

reklama
Marcelinaa, trochę humoru.. na szczęście zgubił kartę PKO a nie lansiarską złotą kartę kredytową:-D. Jeśli mieliście trochę szczęścia, to dokumenty wrócą pocztą, jak bardzo dużo szczęścia to pieniądze również (mi się tak zdarzyło, że oddano mi portfel + zawartość więc to nie są jakieś przypadki z kosmosu).

Mucha rety. Ty weź uważaj na siebie jak nie chcesz mieć gorszych problemów, kopa powinnaś dostać że się takimi rzeczami jak szkoła w takiej sytuacji przejmujesz :wściekła/y:;-)

A co do "uczciwego znalazcy" to jeśli taki istnieje zapewne odda dokumenty jak już nie będą potrzebne.. mój Mich przecież dowód, prawko, dok samochodu itd musi se zacząć w tyg od nowa wyrabiać..

Do góry