reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nie wiem która z Was pisała o kinie i harcach malucha :) Dzisiaj miałam tak samo. Jak mi szalał tam w środku- nie wiem czy mu się podobało czy nie. Kopał mnie po pęcherzu aż pod ręką było czuć.
Właśnie brat mi mówi, że jak mama się śmieje to do dziecka dopływają endorfiny i jemu się podoba dlatego szaleje.
Gabinia- ładnie się prezentujecie:)

reklama
Dziewczyny nie panikujcie z tymi lekami - jak trzeba brac to trzeba i sie nie ma co zastanawiac, Co drugi lekarz gada co innego na ich temat. Mi w szpitalu na alergie polozna dawala AMERTIL bez zająknięcia, lekarz tez pozwolil a gin recepte wypisuje zeby taniej wychodzilo. Poza tym kobiety nie takie leki biora gdy sa powaznie chore w ciąży (nowotwory, powazne choroby serca itp). Ja wychodze z zalozenia ze jezeli na ulotce nie pisze ze absolutnie nie wolno to znaczy ze jest poprostu nie zbadane dokladnie i na wszelki wypadek pisza. Jezeli w szpitalu kazali mi brac RELANIUM 2 razy dziennie (co wprawilo mnie w oslupienie) a jak spytalam czy moge Apap bo boli mnie glowa to dostalam KETONAL to znaczy ze nie ma co panikowac az tak.

Kiedyś słyszałam, że na każdym leku musi być napisane ostrzeżenie dla kobiet w ciąży i że producenci leków w ten sposób się zabezpieczają, może Oli w tej kwestii wie więcej.
Firmy piszą wszystko co się da na ulotkach, żeby się zabezpieczy przed wypłatami ubezpieczeń, czy to jest prawda czy nie. Na duphastonie, który na patologii ciąży jest stosowany jak cukierki pisze "nie stosować w ciąży". Nospa jest na tyle lekiem starym i sprawdzonym że spokojnie można łykać (oczywiście w granicach rozsądku). Tak jak któraś napisała gorszy przedwczesny poród, skurcze... niż nospa . Gdyby był to nowy lek, którego działanie i skutki uboczne jeszcze do końca nie są znane to bałabym się łykać, a tak luz.

Ano jak produkuja cos z orzeszkami w tym samym zakladzie to tak musza napisać, bo niedajboze jakis alergik na orzechy by im zarzucil ze sie okruszki np z deseru do jogurtu dostaly ;)) i by sie sadzil o odszkodowanie ;)):-D:-D:-D

a ja tak troszkę nie w temacie?? Kto jest z Poznania??
Potrzebuje obrotnego chłopaka ewentualnie dziewczyny na prezntacje na otwarcie Obi w Poznaniu. wiecej info na priv :D

Nie znam takiej dziewczyny co jak była w ciąży nie brała nospy, ja teraz i poprzednią ciążę też brałam.

ja nie boiore i nie brałam nigdy a mam już 3 ciąże za sobą :))
brzuch mi się stawia... mam skurcze raz mniejsze raz większe ze siadam na ziemi ... ale nie biore jakos nie wydaje mi sie to potrzebne

Nie da się ukryć, że nospa niejedną ciążę uratowała. Ja na początku ciąży miałam niepokojące skurcze. Ginek zalecił nospę a paracetamolu zalecił unikać, chyba, że już bardzo coś by mnie bolało. Nie wiemy, jaki wpływ na bejbika ma łykanie nospy ale nie wiemy też czy usg nie ma jakichś skutków ubocznych. Myślę, że nie należy podpadać w paranoję i jak coś lekarz zaleca to grzecznie to wykonywać.

reklama
Pierwsza? :-)Pierwsza;-) Dzień dobry Kobietki.
Wstawajcie śpiochy bo nie mam z kim rozmawiając:-)

Do góry