Ja pietnascie lat temu bralam no -spe od poczatku ciazy i urodzilam bez problemow, zdrowa corke. teraz tez biorę od początku i mam nadzieję że moj syn rownież urodzi sie zdrowy i stosowanie tej no -spy nie wplynie jakos na niego.
reklama
No-spa jest zupełnie bezpiecznym lekiem. Lepsza No-spa niż skurcze i przedwczesny poród. A paracetamol niestety nie pomoże na skurcze macicy. Także kochane bez przesady..
Gdyby była niebezpieczna, lub wywoływała jakiekolwiek efekty u płodu, to przypuszczam 60-70 % kobiet urodziłoby chore dzieci, a taka sytuacja nie ma miejsca..
Gdyby była niebezpieczna, lub wywoływała jakiekolwiek efekty u płodu, to przypuszczam 60-70 % kobiet urodziłoby chore dzieci, a taka sytuacja nie ma miejsca..
Witam, mam termin na 25 Sierpnia. Wczoraj byliśmy u lekarza, maleństwo waży 850g i będzie to chłopczyk 
Jak się czujecie dziewczyny?
Ja jestem na zwolnieniu lekarskim ze względu na bóle pleców. Przez 1,5 miesiąca przytyłam 7,5 kg, prawie wszystko poszło w brzuszek.. i trochę ten ciężar doskwiera. Macie może podobnie z pleckami?
Jak się czujecie dziewczyny?
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
to co ja mam powiedzieć jak jestem na końskiej dawce no-spy forte?
Ale wolę to niż za chwilę urodzić.
Też mi się wydaje, że nie byłaby tak powszechnie stosowana, gdyby była jakoś szkodliwa.
Ale wolę to niż za chwilę urodzić.
Też mi się wydaje, że nie byłaby tak powszechnie stosowana, gdyby była jakoś szkodliwa.
T
taycia
Gość
Ja wzięłam nospę tylko raz i potem miałam schizy,że synek się mniej rusza. Nawet na bardzo bolesną kolkę nie dotykałam ani paracetamolu and tej nospy. W ulotce wyraźnie jest napisane,że zachować ostrożość podczas stosowania leku w ciąży. i,że drotaweryna przechodzi przez łożysko. Niby lekarze zalecają, przyszłe matki nie mają problemu z ich przyjmowaniem,ale czy tak naprawdę jest bezpieczny -TEGO NIE WIEMY!!!! "Ciąża i karmienie piersią
Drotaweryna może być stosowana w ciąży jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Nie wiadomo, czy lek przenika do mleka kobiecego. Stosowanie drotaweryny w okresie karmienia piersią wymaga zachowania ostrożności. Preparat może być stosowany w czasie ciąży tylko wtedy, gdy potencjalna korzyść dla matki przewyższa potencjalne zagrożenie dla płodu, o czym może zadecydować lekarz. Lek nie powinien być stosowany w okresie porodu.'. Ja lekomanką nigdy nie byłam( mama zawsze mnie ostrzegała przed braniem leków i mi zostało- musiałabym chyba bardzo cierpieć) i mam nadzieję,że obejdzie się bez nich.
Drotaweryna może być stosowana w ciąży jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Nie wiadomo, czy lek przenika do mleka kobiecego. Stosowanie drotaweryny w okresie karmienia piersią wymaga zachowania ostrożności. Preparat może być stosowany w czasie ciąży tylko wtedy, gdy potencjalna korzyść dla matki przewyższa potencjalne zagrożenie dla płodu, o czym może zadecydować lekarz. Lek nie powinien być stosowany w okresie porodu.'. Ja lekomanką nigdy nie byłam( mama zawsze mnie ostrzegała przed braniem leków i mi zostało- musiałabym chyba bardzo cierpieć) i mam nadzieję,że obejdzie się bez nich.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marcelinaa
Fanka BB :)
ja jeszcze nie brałam.. w ogóle nic mi nie twardnieje, nic mi się nie stawia, nie mam żadnych skórczy, TFU TFU.. Póki co.
reklama