reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam
Widze temat praniowy :)). Co do plynow do plukania to przy noworodkach nie polecam im mniej chemi tym lepiej i zapachy też dla maleństwa nie sa potrzebne.
A ja dzis od rana się męczę katar leci mi z nosa, nic nie moge na to wziąść masakra, ehh alergiczka w ciazy to ma przesr...

reklama
Witajcie kochane :-)

Jestem raczej z tych ciepłolubnych, ale w ciąży moja tolerancja ciepła znacznie się zmniejszyła. Jak dziś usłyszałam, że od jutra burze, to się ucieszyłam - uwielbiam majowe burze, a powietrze po nich takie oczyszczone.
Okien już dziś nie odsłaniam - trzeba mieszkanie chronić póki się nie nagrzało do jakiś nienormalnych temperatur.

Dobrze, że piszecie o proszkach, będę wiedziała co kupić.

Aaa...i pierwsza noc z wielką poduchą - rewelka :-) Jedyny minus to to, że trochę grzeje, ale ostatecznie można się nią tak nie opatulać.

Biedroneczka współczuję alergii, moja mama ma, więc wiem jak to męczy....

Cześć Dziewczyny:-)
U nas cieplutka, nawet mogę napisać, że aż za bardzo...
Właśnie zajadam się winogronem ;-)
Bardzo mi się dłuży ten maj, ja chce już przymajmniej czerwiec:-p

Cześć i czołem!

Wszystkie już takie zaawansowane jesteście w przygotowaniach na pojawienie się malucha, a ja w lesie, hehehe. Na razie nie zamierzam prać, ani prasować. Zostawiam to na ostatnią chwilę, hehehehe. Moze nic sie nie przydarzy i tego się trzymam.

POza tym przeziębiłam się przez weekend. Straciłam głos i mam mega zatokowy katar. Małż mnie klimą w aucie załatwił.
wrrrrrrrrr...

Biedroneczka, ja też współczuję alergii. Okropieństwo...

Asiacur, ja też jestem daleko w lesie. W czerwcu już planuję zacząć kupować, urządzać i prać. jeszcze musimy wymalować pokój Skarbka. Czekam na USG i wtedy biorę się za robotę:-p

Dziekuję za odpowiedzi w sprawie prania :-) Wczesniej tez prałam w Jelpie Lovelli a nawet w płatkach mydlanych, ale ten brak zapachu mi nie odpowiada, więc tym razem zakupie Persil, on przynajmniej pachnie i wypiore nawet kocyki, okaże sie czy dobre gatunkowo ;-)
Polozyłam sie po 8 na chwilę i dopiero wstałam :szok: bo mi sie lody przysniły, na szczęcie miałam w zamrazalce, więc teraz pochłaniam prosto z pudełka :-)

A ja dopiero wpadłam do domu (po 7 wyszłam) zaraz robię koleżance masażyk twarzy i znowu wybywam na zakupki, pfff zalatana dzisiaj jakaś jestem;-)

Matko kobiety właśnie przysłali mi bateryjki do mojej wagi łazienkowej ,włażę na nią i co widzę :szok: na plusie 10 kg.:szok: mało zawału nie dostałam z Wiką przez całą ciąże przytyłam 10,5 kg. a najśmieszniejsze jest to ,że mam z przodu tylko piłkę :-D a reszta chuda-wyglądam prześmiesznie jak bym piłkę połkneła:-D

Witam :-)
u mnie także słonecznie,ale na pewno nie tak ciepło jak u Was ....

Ewa K . - super,że Malutki już dochodzi do siebie. Mam nadzieję,że to już jego ostatni antybiotyk w tym roku!!!!!
Biedroneczka - współczuję tej alergii
Asiacur - ja często mam zatokowy katar... zawsze brałam Ibuprom zatoki,ale cicho sza od zajścia w ciąży na razie się nie pojawił :-D
Tonya - ale fajnie,że macie już poskładane łóżeczko

Ja prać rzeczy będę dopiero na nowym mieszkanku,ale nie wcześniej niż w lipcu :-) muszę poszukać zaraz jakiś tanich komod w IKEI,bo domek który wynajmujemy ma tylko dwie duże szafy ,a my z dorobkiem 7 letnim na pewno się nie zmieścimy!!!!

Kolka praktycznie mi już minęła,ale bół był niesamowity. Nawet przy chodzeniu. Nie chciałam brać nospy,bo wyczytałam ,że jest tam substancja która przechodzi do łożyska i nie uważam tego leku za bezpieczny:shocked2:
Miluśkiego dnia!

reklama
ufff od rana na nogach-sprzatnelam buty zimowe (wreszcie) wyciagnelam klapeczki, potem wyciągnełam mebelki na balkon, rozłozylam markize, umylam podłogi (przy okazji rozlało mi sie cale wiadro wody na podłoge:baffled:) no ale traz juz leze w cieniu na lezaczku i odpoczywam...jak miło miec dzien wolnego, szkoda ze jutro znowu do pracy :/
Wczoraj mi sie strasznie brzuch spinał, na nospe zero rekacji, dzis poki co spokoj ale zobaczymy co bedzie wieczorem..jak cos tyo isc do gina?? Bedzie mogl dac cos wiecej niz magnez i nospe??

Do góry