reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

mój m jeszcze nie do końca przyswoił na czym polegają ciążowe zachcianki, więc ja powołując się na zachcianki kupuję masowo buty (a kto powiedział, że musi być to jedzenie?:) w ostateczności mówię, że to jeden z objawów wicia gniazda (w kobiecym gnieździe muszą być buty, zwłaszcza szpilki).

:-d:-d:-d

reklama
Bishopka ale mi smaka mi zrobilas na ogorki. Jutro na ryneczku musze kupic i ukisic. :))
Dziewczyny dzisiaj zauwazylam ze na brodawce mam 2, 3 miejsca ktore delikatnie skrobne paznokciem to "wychodza" malutkie grudki nie wiem jak to nazwac, moze ktoras tez takie cos ma albo miala.

Lana Bishopka Biedroneczka A wiec co do nospy biore forte cala tabletke od razu jak przechodzi to tak na 3 h jednak plamien ani nic nie ma nie martwie sie zbytnio, staram sie troche ograniczac z sprzataniem itd. bo po wysilku boli mocniej, dziekuje za odpowiedz;-)we wtorek wizyta wiec spoko juz niedlugo;-)
Akutan hormony nam szaleja nie masz co zameczac sie ze zamknelas sie pzred mezulkiem czasem tak po prostu bywa....
Anecia ja tez Ci oddam zgage gratis;P
Dominic dobrze ze sandaleczki wygodne n iech sluza cale lato;-)
Lemoniada ciekawy pretekst z zachciankiami dobre dobre :-):-D
Karola pamietamy o Tobie milo ze juz jestes i mezusiem nacieszona....
Bishopka co do ogorkow ja tlko preferuje zielone na zadn inne nie mam ochoty choc przed ciaza jadlam....
Szuszu tez szybciej sie klade spac a wstaje tylko na siusiu coraz czesciej jedyne co dzis mialam ciezsza noc ...
ja dzis na zakupach w koncu zaopatrzylam sie w koszule do szpitala bo nie amm nawet pidzamy nic.... troche warzyw potem posprzatac rodzicom bo tata na pogrzeb jechal a mam dalej za granica, jak skonczylam na klachy i niedawno wrocilam mile zaskoczona widze ze juz mamy lozeczko i materac ekspresowo przyszlo ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki my już w domku, niby tylko 2 dni w szpitalu, ale jakoś tęskno za domkiem :-) Diagnoza: nadciśnienie białego fartucha i tyle, nic więcej niż sama wiedziałam, ale teraz mam na papierze i może już mnie nie będą męczyć w poradniach czy przychodniach jak ciśnienie skoczy...

Co do zachcianek to ja już mam z głowy, bo diabetolog orzekł cukrzycę ciążową, więc dieta cukrzycowa do końca ciąży, no chyba, że będę miała zachciankę na warzywo jakieś, to sobie mogę dogodzić:-D A póki co następna wizyta za tydzień i cukier mierzymy 3 razy dziennie...

Trochę mam stracha, bo dzisiaj pierwszy dzień bez duphastonu i mam nadzieję że nie będzie już żadnych przebojów...

sagaa mnie wczoraj dosyć mocno bolało podbrzusze tak jak przy okresie, jak trochę posiedziałam to potem nie umiałam wstać i iść bo mnie mocno bolało, wziełam nospę forte i nic potem spasmolinę (przepisał mi gin na mocne skurcze) i też nic. W nocy budziłam się to trochę jeszcze bolało. Dzisiaj leżę cały dzień i jest lepiej, rano jeszcze pobolewało przy ruszaniu się - myśle ze było to tylko rościąganie się macicy

Anulek dobrze, że jesteś już w domu:-) Do naszej szkoły nie mogłam Cię zapisać, musisz to zrobić sama w najbliższy wtorek (zaczynamy o 16). Przykro mi, że masz cukrzycę ciążową. U mnie też wykryto cukier w moczu i mam badania do powtórki...

Sylvii mialam tak ze sie zgielam w pol jak chciala wstac w srode wiec odpuscilam chodzenie itd a kiedy masz wizyte?? skoro ci tyle lekow nie poamga to moze jak nie przejdzie zadzwon do swojego gina pogadac....ja az tak zle nie mam...
Anulek
wszedzie dobrze ale w domu najlepiej juz nie dlugo koncowka wiec dasz rade a nie przejmuj sie odstawieniem tabsow na pewno nic sie nie ebdzie dzialo;-)
Tonya jest u mamy i nie ma zbytnio czasu na internet:-) pozdrawia Was serdecznie;-)

Ostatnia edycja:
Dominic udało mi się wtedy dodzwonić do tej Pani od rejestracji, zapisała mnie wstępnie telefonicznie a we wtorek mam przyjść trochę wcześniej wypełnić papiery:) Nie przejmuj się tym cukrem, zrobisz wyniki to będzie wiadomo co i jak:) U mnie tez tajemnicza sprawa z ta cukrzycą, w szpitalu mi mierzyli i było ok, nawet się dziwili, że mam zdiagnozowaną, no ale nie taki diabeł straszny jak go malują, dieta nie jest taka najgorsza a przynajmniej mam pewność, że nie przytyję za dużo:)))

Saga oj tak, nie ma jak w domku ;))))))

reklama
sagaa do gin dopiero idę 18 maja, jak by dzisiaj nie przeszło to napewno bym zadzwoniła, pomyślałam że może to jeszcze coś z układem moczowym i na wszelki wypadek biorę urinal

Do góry