reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej, właśnie wcinam śniadanko i ruszam w trasę
Mam masę rzeczy do załatwienia. Muszę jechać do pracy a strasznie mi się nie chce tam zachodzić. Jakieś dziwne nastroje tam są. Mam nadzieję, że nikt mi nie nastąpi na odcisk bo po wczorajszym jestem jeszcze roztrzęsiona i by się komuś dostało.
Faktyczni słonko świeci ślicznie, przynajmniej o tyle dobrze. A Wiktorek coś tam się szamocze delikatniusio. Tak bałam się tych ruchów a teraz tak się cieszę, że w końcu się zaczęły. Ogólnie doła mam. Mąż tak słodko starał się mnie wczoraj pocieszać. A ja taka zamknięta byłam, głupio mi teraz.

reklama
A mój synek wreszcie przekręcił się głową w dół i moje dolne partie ciała odczuły stanowczą ulgę:-)
Ja ostatnio ciągle się nie wysypiam, o 21 zasypiam przy TV, potem się budzę, coś obejrzę i znowu zasypiam i tak w kółko;-)
Jeju..ale te nasze dzieci już duże są:-)
A co z Tonyą??

Suszu888 mam podobnie, idę spać o 22 bo oczy mi się już same zamykają a i w ciągu dnia zdarza mi się zdrzemnąć.
Akutan powodzenia w pracy, nie stresuj się:-)
Ja zmykam po kolejny zestaw leków dla ciężarnej ech.

biedroneczka mam to samo :) Wczoraj weszłam do sh ,żeby kupić może sobie jakąś cienką kurtkę bo w swojej się już nie dopinam a kupiłam, 2 sweterki i dresik welurkowy Gap, oraz pajacyk. Wszystko chyba w ogóle nie używane. Nie mogłam się powstrzymać:) Dla siebie oczywiście nic nie kupiłam:)

szuszu ja tez padam wcześnie a później się budzę w nocy i nie mam co z sobą zrobić:(

susumali ja tez mam takie kucia jak chodzę, nie wiem co to jest ,ale czasami to muszę się zatrzymac tak boli. Idę we wtorek do lekarza to zapytam.

akutan dzwoniłaś do tego mojego gina?

Witam!

No właśnie, gdzie się podziała Tonya?

Czy wy też macie może dużo śluzu? :zawstydzona/y: bo ja mam od początku ciąży i nie wiem czy tak powinno być czy jest ok.
Zaraz zabieram się za sprzątanie ,a wieczorem jedziemy na zakupy żywnościowe :-D
Słoneczko pięknie u mnie świeci,więc wysyłam je wszędzie tam,gdzie go nie ma :-)

szuszu ja tez padam wcześnie a później się budzę w nocy i nie mam co z sobą zrobić:(

Ja mam to samo.... Padam o 20, po czym budzę się ok 1 -2 w nocy. Zapisałam się wczoraj na internetowy kurs językowy, zamierzam go robić w nocy :), przynajmniej nie będę budzić mojego M. Do tego jak wstanę tak sobie w nocy, to budzi się i Maleństwo i zaczynają się 2 godz fikołków...

Czy wy też macie może dużo śluzu? :zawstydzona/y: bo ja mam od początku ciąży i nie wiem czy tak powinno być czy jest ok.

Rozmawiałam na ten temat z ginem, podobno część kobiet tak ma, natomiast trzeba sprawdzać czy nie jest to wynik stanu zapalnego albo innych nieprawidłowości - ale do tego trzeba ocenić ph, zapach, kolor i inne takie, ale to już oczywiście do sprawdzenia indywidualnie z ginem.

Ostatnia edycja:
czesc
witam sie po dlugiej nieobecnosci
maz byl prawie 2 tyg w domu wiec nie mialam czasu na pisanie- musialam sie nacieszyc tym ze jest w domku, na majowce bylismy u znjomych i w domku troche, ogolnie calkiem milo, pojechal 3 w nocy do pracy od tamtej pory nie mialam kiedy nadrobic zaleglosci na forum bo ciagle ktos mi w tym przeszkadzal - jak nie tel to wizyta kolezanki i moje plany legly w gruzach, ale.... widze ze wy i tak nie tesknilyscie :-( wiec co tam

EwaK- kochana ja tez nie mam jeszcze wszystkiego dla malenstwa- a wlasciwie mam tylko lozeczko i ciuszki ktore dostalam od znajomcch sama nic jeszcze nie kupowalam

LANA- mi moja kumpela powiedziala ze jesli chodzi o nospe forte to dobrze jest ja przelamac na pol i po pol tabletki lykac.. i tak ostatnio robie bo znalazlam w "apteczce" nospe forte

nasza mala Maja daje czadu ostatnio, wczoraj siedzialam i ogladalam swoj serial zaczela dokazywac az mi sie brzuszek trzasl caly. fajne uczucie hehe

no nic uciekam i znow na tydz pewnie sie zegnam bo jade do mamy, chyba ze dopadne u sasiadki neta
papa
trzymajcie sie

karolap5 właśnie wczoraj intensywnie zastanawiałam się gdzie jesteś, ale weszłam na Twoj profil i zobaczyłam, że troche podglądałaś wczoraj forum więc nic nie pisałam! Ale tęskniłyśmy!:-)

reklama
karolap5-no nareszcie się odezwałaś jak możesz :-D tęskniłyśmy,tęskniłyśmy jak byśmy mogły nie tęsknić :tak:
U mnie wielkie pranie oczywiście ciuszków dla młodego:-) już druga pralka poszła i dwie suszarki się susza tylko jasnych ciuszków a tu jeszcze 1 pralka do obrobienia z ciemnymi i kolorowymi ciuszkami ale to już w poniedziałek .Jak poschnie to jutro lub w niedzielę zaczne prasować na raty :tak:

Do góry