reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Biedroneczka, mam pytanie mam szyjkę długości 32mm czy to bardzo źle?

A ja wczoraj założyłam koszulę, która przed ciążą była trochę przyciasna, rękawy piły mnie w ramiona itd a teraz leży idealnie, w szoku jestem bo schudłam i dalej nic mi nie przybywa:-)

reklama
witam Was kochane wtorkoeo;-)
Kasica 3 mam kcuiki zeby maly jeszcze nie wychodzil juz nie dlugo zostalo wiec spoko dasz rade ;-)
Szuszu
mam nadzieje ze i z Toba lepiej:-) no i w szoku jestem ze caly czas chudniesz ja znowu mam dola jak pozbede sie tych kg po porodzie;/
Malgosia witaj;-)
Ja zbieram sie do dentysty od soboty po kanalowce dalej cos jest nie tak porazka z zebami w swieta;/

Sagaa, chudnąć to chyba już nie chudnę, ale nic mi nie przybywa:-)
Martwię się tą swoją szyjką, chyba w czwartek pojadę to skontrolować, mam nadzieję że się nie skraca.
Ja jutro mam dentystę, ale mam tak fantastycznego lekarza, że się nie boję;-)

Szuszu wierze ze z szyjka bedzie dobrze na pewno:-)
ja juz mam 11 na plusie ;-( a gdzie jeszcze 3 miesiace przede mna;/ a zachodzac w ciaze mialam nadwage wic tyle powinnam przytyc do konca ciazy;/ Ja tez mam spoko denstyste i juz sie nie boje ale te zeby i finanse pochloniete przez nie mnie dopalaja;/

Sagaa, to wcale nie przybrałaś aż tak dużo, możesz wodę w organiźmie zatrzymywać i stąd taka waga. Ja zaraz po porodzie (dosłownie 24h później) ważyłam kilka kg mniej i nogi od razu chudsze o kilka cm;-)

oby sie sprawdzilo wiesz ja na moj wzrost i wyglad waga jest na prawde duza....wiem ze nad sylwetka bede msiala pracowac bo z natury tyjemy w rodzinie i mamy nadwage... lecem do dentysty;/

reklama
Szuszu szyjkę najlepiej porównywać po kilku badaniach wtedy ma sie porównanie czy sie ona skraca czy nie, bo moze wiesz taka twoja uroda ze w ciazy jest ciut krotsza i o ile nie bedzie sie skracać i otwierać to wszystko jest ok.
30 mm to jest takie minimum dla szyjki, niektore kobiety calą ciaze przechodzą z taka dlugośćia i nic sie nie dzieje, bo np juz sie nie skraca. Najlepiej obserwować co i jak przy kolejnych wizytach i jeśli skróci sie ponizej 30 mm to ewentualnie lekarz zadecyduje co dalej. Jak narazie jedynie co to oszczedzalabym sie z dzwiganiem i porządkami w domu, niech twój mezczyzna sie wszystkim zajmie ;)):-D

Do góry