reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

jestem po spotkaniu z prawnikiem
i... mam ochote sie poryczec.... i isc udusic szwagra.....
wg prawnika praktycznie nie mamy szans zeby sie uchronic przed nieplaceniem tych dlugow... moze jedynie moj maz napisac podanie do spoldzielni w jakim czasie nie przebywal w tym mieszkaniu i dolaczyc do tego jakies dowody i napisac ze nie poczuwa sie do splacania dlugow brata, ale.... i tak prawniczka marnie to wszystko widzi

kurde ledwo powstrzymuje lzy- po pierwsze nie wyobrazam sobie zeby splacac czyjes dlugi, po drugie za kilka miesiecy na swiat przyjdzie malenstwo a ja bede osoba bezrobotna i ledwo bedziemy mieli sie z czego utrzymac a tu jeszcze niby splacac cos nie swojego....to chyba jakis zly sen....:-(

reklama
Ale się uśmiałam Agulalula i Oli B.:-D.
ja też to mam i czasami zachowuję się jak wariatka. a już najgorsze są moje nerwy, bo bardzo łatwo wytrącić mnie z równowagi.

Karolinkaz koniecznie sprawdź, co z tym kłuciem. żeby Cię trochę uspokoić, mogę tylko powiedzieć, że takie objawy są też przy niedoborze magnezu. ja miałam ze 3 razy tak, że myślałam, że zawału dostanę zaraz i magnez w super dawce zawsze pomógł.

Marcelinka faktycznie miałaś ciężkie te ostatnie dni, współczuję.

Ostatnia edycja:
Karolap strasznie mi przykro, ale może jednak jest jakieś rozwiązanie. porozmawiajcie ze szwagrem, postawcie sprawę na ostrzu noża i może sprzedajcie to mieszkanie a kupcie jakieś małe dla niego... tak tylko sobie myślę, co bym zrobiła w Waszej sytuacji...

ojej bardzo wspolczuje KAROLA, mam nadzieje ze jest jakies wyjscie z sytuacji..

MARCELINAA no to mialas weekend...i starsznie bym sie tez wkurzala przy takich sasiadach..w niemczech to by policje wezwali pewnie ze skarga...ech wspolczuje i badz silna albo postrasz ich pieskami he he (ale jestem wredna, co?)

oj usmialam sie dziewczynki z Waszych humorkow, ja sie zrobilam moze nie bardziej placzliwa ale bardziej klotliwa:-:)zawstydzona/y:

KAROLINA ja tez mam takie klocia czesto od kiedz jestem w ciazy, kurcze dziewczynz moze faktycznie to brak magnezu, a tak i siak kupie na probe...

Hej!

Starałam się szybko wszystko przeczytać,bo za chwilkę wybieram się do lekarza...
Maggie - dziękuję Kochana już czuję się lepiej,chociaż chwilami nadal łapią mnie dołki identyczne które miała Agulaula... ja np.czuję się atrakcyjna w ciąży,podoba mi się mój brzuszek, większe piersi,ale mój Mąż albo nie zauważa różnicy albo zauważa i mu się nie podoba :-( oczywiście dzisiaj napisał z pracy,że jestem najpiękniejsza i dla niego całym światem i spowodował uśmiech na mojej twarzy... no niestety... to te nasze hormony :/
Marcelina - to miałaś przygody!
Karolap - aż mi się nie chce wierzyć,że jest tak źle. Na pewno jest jakieś wyjście. Jeśli udowodnisz,że Mąż tam nie przebywał to może jakoś uchyli się go od kary,bo to dużo pieniędzy i jeszcze teraz w takiej sytuacji. A poszliście po poradę tak? może wypadało by się udać jeszcze do innego, jakiegoś znanego, dobrego? niektórzy adwokaci,szczególnie młodzi lubią takie sytuacje bez wyjścia,bo pozwala im to zadziałać i zrobić sobie renomę i nabrać doświadczenia.. głowa do góry..na pewno jest z tej sytuacji jakieś wyjście!
Buu właśnie doczytałam :
Państwa odpowiedzialność za długi czynszowe wynika z art. 688(1) kc:

Art. 688(1). § 1. Za zapłatę czynszu i innych należnych opłat odpowiadają solidarnie z najemcą stale zamieszkujące z nim osoby pełnoletnie.

§ 2. Odpowiedzialność osób, o których mowa w § 1, ogranicza się do wysokości czynszu i innych opłat należnych za okres ich stałego zamieszkiwania.

Jeśli jednak sprawa jest już na etapie egzekucji komorniczej to minęły wszelkie terminy do odwoływania się. Niestety takie są konsekwencje pozostawania zameldowanym w innym lokalu niż się faktycznie mieszka.

To rzeczywiście jedyna opcja sprzedać mieszkanie z zadłużeniem :/:/
Przykro mi :-(
Pozdrawiam Was serdecznie :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
maggie78, lenka5-niestety z moim szwagrem nie da sie rozmawiać( wczoraj dostalam taka wiadomosc od drugiego szwagra), on ma wszystko gdzies nie przejmuje sie, ale chyba bedziemy musieli z nim sprobowac sami porozmawiac bo przeciez on nie zdaje sobie sprawy w jakie nas klopoty wpedza.. co do mieszkania to nie jest mieszkanie wlasnosciowe to sa TBSy, wiec nie ma mozliwosci sprzedazy....i lipa
taycia- bylam u prawnika z osrodka pomocy spolecznej, ale wlasnie zastanawiam sie nad tym zeby pojsc jeszcze gdize indziej- tylko nie wiem czy bedzie mnie stac na taka normalna porade....
dzieki za te aktykuly - szkoda tylko ze potwierdzaja moje obawy....

przepraszam dziewczyny ze nie udzielam sie w waszych sprawach ale jak narazie nie potrafie myslec o niczym innym niz o zaistnialej sytuacji, jak sie wszystko wyjasni to postaram sie poprawic :zawstydzona/y:

reklama
Do góry