reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Biedroneczka własnie chodzę ppdelscytowana :) a rozkojarzona jestem maksymalnie :) myśle czy o czymś nie zapomnialam :p nie mam jeszcze bukietu ale to ogarniemy :)
od jutra mam wolne do wtorku, jutro jedziemy po sukienkę i obrączki a zaraz wypisze sobie na kartce co jeszcze muszę zrobić i rozplanowac sobotę co gdzie o której :)

Moj Maluch jest taki delikatny, ze mnie laskocze!!! :))

tez bym pojechała gdzieś na wakacje, ale nie mogłabym się opalac wiec pojedziemy za jakieś 2 lata :) i tez marzy mi się Teneryfa :)

Witam się słonecznie:)

Co do urlopu macierzyńskiego mam 2 pytania:
1.Czy jak bym wzięła już dodatkowy urlop 2 tygodnie i kończyłby się 5 stycznia to mogę się ubiegać o następne 2 tygodnie? - pytanie może głupie ale zawsze to dodatkowe 2 tygodnie:tak:
2. Ile jest płatny tygodniowy urlop dla taty 80% czy 100%

Witam się słonecznie:)

Co do urlopu macierzyńskiego mam 2 pytania:
1.Czy jak bym wzięła już dodatkowy urlop 2 tygodnie i kończyłby się 5 stycznia to mogę się ubiegać o następne 2 tygodnie? - pytanie może głupie ale zawsze to dodatkowe 2 tygodnie:tak:
2. Ile jest płatny tygodniowy urlop dla taty 80% czy 100%
Sylwi niestety nie, bo tego dodatkowego urlopu nie mozna dzielić i udzielany jest w calości po zakończeniu standardowego, wiec jak standardowy skonczy sie w grudniu to mozesz napisac tylko o te 2 tyg, bo taki przysługuje w 2011
A ten dla taty jest platny 100% tak jak mamy

Ostatnia edycja:
witam, ja dzisiaj mam dzień dobroci dla zwierząt, zakupiłam litrowe lody śmietankowe grycana plus sorbet malinowy i właśnie pochłaniam wielki kubeł...

Zakupiłam jeszcze dzisiaj sadzonki różnych ziół i zamierzam sobie zrobić mały ogródek w kuchni, jak pięknie pachnie...!:-)

Jeśli chodzi o dodatkowy urlop, to ja przed zajściem w ciążę przestudiowałam cały internet i tylko dlatego zdecydowałam się zajść, że łapałabym się na 4 tyg., więc proszę tu teraz nie mieszać!;-)

Lenka5 nie mieszamy nalezy sie 4 i tyle ;))
A ziolka do kuchni to calkiem niezły pomysl, ja posialam bazylie, w tamtym roku mialam cały czas od wiosny do jesieni swieżą. Teraz mam juz swoje nasionka więc czekam co tam wyrosnie :)), bo wsadzę tez chyba kilka do ogródka :))
A co do wiosny to na ogrodku mam paki krokusów, muszę wziąść aparat i popstrykać te cuda jak rozkwitna :))

Lenka , biedroneczka fajny pomysł z tymi ziołami w kuchni.. chyba tez sobie posadzę co nie co :-) no biedroneczka koniecznie forteczkę zrób i nam tu wstaw:-D

Biedroneczka pstrykaj pstrykaj, bo my tu spragnione oznak wiosny.
Ja pojechałam do ogrodniczego po nasiona, ale były takie piękne sadzoneczki, że nie mogłam się nie skusić. Poza tym do najcierpliwszych nie należę...

Ja tak się napaliłam na wiosnę, że posiałam rzeżuchę. Nie rosła jak trzeba, więc wkurzona czytam na opakowaniu ile to badziewie kiełkuje. Patrzę i oczom nie wierzę - wysiałam lawendę. Winę oczywiście zrzucam na dziecko (bardzo wygodne, polecam):)))

reklama
Do góry