reklama
a85
Fanka BB :)
Biedroneczka własnie chodzę ppdelscytowana a rozkojarzona jestem maksymalnie myśle czy o czymś nie zapomnialam nie mam jeszcze bukietu ale to ogarniemy
od jutra mam wolne do wtorku, jutro jedziemy po sukienkę i obrączki a zaraz wypisze sobie na kartce co jeszcze muszę zrobić i rozplanowac sobotę co gdzie o której
Moj Maluch jest taki delikatny, ze mnie laskocze!!! )
tez bym pojechała gdzieś na wakacje, ale nie mogłabym się opalac wiec pojedziemy za jakieś 2 lata i tez marzy mi się Teneryfa
od jutra mam wolne do wtorku, jutro jedziemy po sukienkę i obrączki a zaraz wypisze sobie na kartce co jeszcze muszę zrobić i rozplanowac sobotę co gdzie o której
Moj Maluch jest taki delikatny, ze mnie laskocze!!! )
tez bym pojechała gdzieś na wakacje, ale nie mogłabym się opalac wiec pojedziemy za jakieś 2 lata i tez marzy mi się Teneryfa
Witam się słonecznie
Co do urlopu macierzyńskiego mam 2 pytania:
1.Czy jak bym wzięła już dodatkowy urlop 2 tygodnie i kończyłby się 5 stycznia to mogę się ubiegać o następne 2 tygodnie? - pytanie może głupie ale zawsze to dodatkowe 2 tygodnie
2. Ile jest płatny tygodniowy urlop dla taty 80% czy 100%
1.Czy jak bym wzięła już dodatkowy urlop 2 tygodnie i kończyłby się 5 stycznia to mogę się ubiegać o następne 2 tygodnie? - pytanie może głupie ale zawsze to dodatkowe 2 tygodnie
biedroneczka1980
Sylwi niestety nie, bo tego dodatkowego urlopu nie mozna dzielić i udzielany jest w calości po zakończeniu standardowego, wiec jak standardowy skonczy sie w grudniu to mozesz napisac tylko o te 2 tyg, bo taki przysługuje w 2011Witam się słonecznie
A ten dla taty jest platny 100% tak jak mamy
Ostatnia edycja:
lenka5
Zaangażowana w BB
witam, ja dzisiaj mam dzień dobroci dla zwierząt, zakupiłam litrowe lody śmietankowe grycana plus sorbet malinowy i właśnie pochłaniam wielki kubeł...
Zakupiłam jeszcze dzisiaj sadzonki różnych ziół i zamierzam sobie zrobić mały ogródek w kuchni, jak pięknie pachnie...!:-)
Jeśli chodzi o dodatkowy urlop, to ja przed zajściem w ciążę przestudiowałam cały internet i tylko dlatego zdecydowałam się zajść, że łapałabym się na 4 tyg., więc proszę tu teraz nie mieszać!;-)
Zakupiłam jeszcze dzisiaj sadzonki różnych ziół i zamierzam sobie zrobić mały ogródek w kuchni, jak pięknie pachnie...!:-)
Jeśli chodzi o dodatkowy urlop, to ja przed zajściem w ciążę przestudiowałam cały internet i tylko dlatego zdecydowałam się zajść, że łapałabym się na 4 tyg., więc proszę tu teraz nie mieszać!;-)
biedroneczka1980
Lenka5 nie mieszamy nalezy sie 4 i tyle )
A ziolka do kuchni to calkiem niezły pomysl, ja posialam bazylie, w tamtym roku mialam cały czas od wiosny do jesieni swieżą. Teraz mam juz swoje nasionka więc czekam co tam wyrosnie ), bo wsadzę tez chyba kilka do ogródka )
A co do wiosny to na ogrodku mam paki krokusów, muszę wziąść aparat i popstrykać te cuda jak rozkwitna )
A ziolka do kuchni to calkiem niezły pomysl, ja posialam bazylie, w tamtym roku mialam cały czas od wiosny do jesieni swieżą. Teraz mam juz swoje nasionka więc czekam co tam wyrosnie ), bo wsadzę tez chyba kilka do ogródka )
A co do wiosny to na ogrodku mam paki krokusów, muszę wziąść aparat i popstrykać te cuda jak rozkwitna )
Ja tak się napaliłam na wiosnę, że posiałam rzeżuchę. Nie rosła jak trzeba, więc wkurzona czytam na opakowaniu ile to badziewie kiełkuje. Patrzę i oczom nie wierzę - wysiałam lawendę. Winę oczywiście zrzucam na dziecko (bardzo wygodne, polecam)))
reklama