reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja tak się napaliłam na wiosnę, że posiałam rzeżuchę. Nie rosła jak trzeba, więc wkurzona czytam na opakowaniu ile to badziewie kiełkuje. Patrzę i oczom nie wierzę - wysiałam lawendę. Winę oczywiście zrzucam na dziecko (bardzo wygodne, polecam):)))

:-D:-D:-D Lemoniada, ale się uśmiałam!!!
Ale lawenda ładniej pachnie i wygląda, kwiatuszki będziesz miała... hihi

reklama
maggie o tych pasach to mówili tylko tyle, że w czasie ciąży powinno się zapinać pasy żeby chronić siebie bo dziecku nic się nie stanie tylko należy dobrze zapiąć pas (dolny pas pod brzuch), pokazywali również adaptery do pasów jak się zapina itp.

hej,

Tonya pytałaś o pieprzyki. W ciąży przybywa barwnika (chociazby ciemna kresa od pępka do spojenia łonowego) a dodatkowo moga grac rolę hormony. Ja po pierwszej ciązy z małego pieprzyka zrobił mi się duzy :szok: pobiegłam na dermatoskopię i się okazało, że to zwykłe znamię barwinikowe, mogło tak się wybarwić od ciązy.
Teraz byłam na kontroli w lutym i mam się za rok stawic jak już będę po ciąży.

Devi - wózek taki sam jak ja planuję kupić. Kolor może inny wybiorę ale x-lander xa na pewno będzie.

A co do macierzyńskiego to mnie zaciekawiła rozprawa. Mnie interesuje czy po zakończonym dodatkowym macierzyńskim w 2012 roku mozna dobrac te dodatkowe 2, bo tak wynika z przepisu, który ktoś wkleił. I zadzwoniłam do mnie do Zusu w Bydgoszczy. Otóż zasiłki odesłały mnie do orzecznictwa, orzecznictwo zaś do Inspekcji Pracy......także tyle w temacie :baffled: Do inspekcji jeszcze nie dzwoniłam.....

Hej,hej!

Ach te polskie Zusy 'Strusy'... jak można żyć w kraju, gdzie nikt do końca nic nie wie? u Nas jest jasno napisane : macierzyński trzeba rozpocząć najpóźńiej 2 tygodnie przed datą porodu i trwa on 26 tygodni. Tatusiowie dostają tylko 2 dni wolnego gdy urodzi się dzidzia. Koniec, kropka :-) nieprawdaż że łatwe??? :-D:-D

Kochane,ale u mnie dzisiaj pogoda. 16'C słoneczko..nie miałam się nigdzie ruszać,ale aż żal siedzieć w domu... któraś chętna na spacer? gdzie się podziała moja spacerowiczka Tonya? :-)

Miłego dnia Babeczki :-D

reklama
hej,

A co do macierzyńskiego to mnie zaciekawiła rozprawa. Mnie interesuje czy po zakończonym dodatkowym macierzyńskim w 2012 roku mozna dobrac te dodatkowe 2, bo tak wynika z przepisu, który ktoś wkleił. I zadzwoniłam do mnie do Zusu w Bydgoszczy. Otóż zasiłki odesłały mnie do orzecznictwa, orzecznictwo zaś do Inspekcji Pracy......także tyle w temacie :baffled: Do inspekcji jeszcze nie dzwoniłam.....

Moim zdaniem tak właśnie wynika z tego przepisu. I w razie czego zamierzam z tego skorzystać :)

Do góry