reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

cześć dziewczyny, ja wczoraj byłam u lekarza, bo mnie ostatnio często dół brzucha pobolewał, czułam kłucia i napór na szyjkę. okazało się, że wszystko jest ok, więc nie wiem skąd te bóle. szyjka długa i zamknięta, serduszko dzidzi bije, więc chyba nie ma powodów do obaw. z tego co widzę, to większość z nas ma teraz podobne dolegliwości, więc może jest to związane ze wzmożonym wzrostem dzidziusia i rosnącym brzuszkiem. kości i stawy też się przystosowują do porodu, więc może dlatego Bishopka masz wrażenie, że spojenie łonowe się rozłazi...
Oli B. trzymaj się i nie daj smutkom, ja wczoraj też miałam fatalnie zdołowany dzień, ale dziś już jest lepiej.:-)

reklama
Witajcie kochane w ten brzydki dzień...

...a ja dalej czekam na listonosza:tak: może przyniesie mi w końcu oczekiwane paczki, już chyba z 4...
Wczoraj kurier dostarczył mi tylko rajstopy ciążowe czarne ze stronki, którą kiedyś jedna z Was podawała. Super sprawa, żadnego ucisku, komfort noszenia:-D
Ale ja czekam na ciuszki!!!:wściekła/y:

Ja -odpukać- nie mam narazie jakiś niepokojących objawów.

Oli korzystaj z dobroci ukochanego i uciekaj na zakupy:-D

Blackberry czekamy na wieści jak tam po wizycie u dentysty...

chyba że.. :-) bo ja to mam motywacje, żeby potknąć się o leżącego Croma, potem przeskoczyć przez męża (śpię od ściany), poprzesuwać go- bo od razu skubaniec wtrynia mi się na miejsce i spróbować zasnąć na nowo przy akompaniamencie chrapania Elmo.. :baffled:

ale nawet w ciągu dnia w pracy..latam średnio co 2 godz...

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
O jaka jestem wściekła!!! Od czego zacząć? - byłam dziś u dentysty i po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że żyjemy w chorym kraju!!! Otóż drogie dziewczynki leczenie kanałowe jest refundowane, owszem, ale przy kanałach bez zakażenia do 3 kanałów, a z zakażeniem do 2!!! Ja mam kanałowo leczone 6 i 7 więc muszę zapłacić za wszystkie wypełnienia, bo dopłaty tylko do jednego kanału w każdym z zębów nie można zrobić - pytałam dzisiaj nawet o to w NFZ. Jakbym miała 2 kanały płacą za wszystko, jak mam 3 za wszystko płacę ja... W sumie pozostaje mi się cieszyć, że moje zęby mają tylko po 3 korzenie, a nie po 4!!! I tak 600zł poszło się...Teraz jeszcze 200zł w przyszłym tyg za plomby i dwa zęby mam zrobione - 400zł sztuka.

Co poza tym...moje zapalenie pęcherza ma się doskonale, coraz bardziej boli mnie przy siusianiu, wczoraj wzięłam tą magiczną saszetkę leku jednorazowego i czekam na efekty, łykam żurawinę w tabletkach i piję sok żurawinowy. Jak mi do jutra nie przejdzie to znowu do gina...

Musiałam też przełożyć połówkowe, bo wczoraj się okazało, że mój Małż, który strasznie chce iść ze mną 4.04 rano leci sobie do Francji na 3 dni..fajnie ma...wprawdzie to służbowy wyjazd, ale ciągle wyjazd...:-) Na szczęście mimo zapracowanego doktorka - terminy u niego trzeba rezerwować z 5-6 tyg wyprzedzeniem udało się przełożyć na 1.04...Prima Aprilis - mam nadzieję, że dzieciątko żartów sobie z nas nie zrobi i na 100% sprawdzimy płeć!

Marzę o tym, żeby był już wtorek. Pójdę do gina na KTG, bo mam jakieś strachy.

Witam po dluzszej przerwie.

Od powrotu do pracy nie mialam czasu tu zagladac ale staram sie nadrobic. Znow jestem na zwolnieniu tym razem z przeziebieniem :-(
Fajnie, ze juz wszystkie powoli zblizamy sie do polowkowego usg, czekam na relacje z wizyt. Ja moje mam 23/03.

Wpadlam na watek z zakupami i :szok: o rany ile rzeczy trzebe kupic! Chyba po polowkowym biore sie do roboty, bo jak do tych zakupow dodam urzadzanie pokoiku to mnie Boze Narodzenie zastanie.

Ide poczytac, co tam na przeziebienie polecacie, bo mnie od 3 dni nie puszcza ani ciut ciut!

Witajcie kochane
Ja właśnie wrócilam do domku po wizycie, jestem zadowolona:-). Potem wpadliśmy tez z męzem do lumpeksa kupić juz troche jakiś ciuszków dla maleństwa. Zaraz wszystko opiszę, bo głodna jestem jak wilk i musze cos zjeść, lecę i zaraz wracam tu i na wąteczek z wizytami:-D

reklama
cześć!
Bishopka witaj! z tą ostrożnością to wiem co czujesz, bo mam tak samo, sama momentami tak do końca boję się cieszyć, mimo, że to już połowa prawie. Ale trzeba myśleć pozytywnie!!!
Gabinia ja też mam w tym roku komunię, jako mama chrzestna. Kompletnie nie wiem w co się ubiorę, a dodatkowo to jeszcze mamy żałobę po moim tacie :-(
Marcelina z chodzeniem do WC mam tak samo + przynajmniej raz w nocy :-(

Ostatnia edycja:
Do góry