reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej kochane ja tylko na chwile wskoczyłam sie pokazać, u mnie ok, maluch coraz bardziej szaleje. Jutro może znajde trchoe więcej czasu. To napisze wiecej szczegółów.
Trzymajcie sie kochane.

reklama
Kejko witamy
też niedawno się przyłączyłam:)
a85 -gratuluje przedłuzonej umowy:)
ja dzisiaj byłam u ginki ale nie robiła mi tym razem USG:-(, ale za to w przyszły w poniedziałek ide do gina prywatnie to napewno zajrzymy:)
ja jestem na zwolnieniu od 2 tygodni i byłam dzisiaj odwiedzić dziewczyny w pracy, były w szoku że już mój brzusio tak wyskoczył:) nawet obcy ludzie się pytają w którym miesiącu jestem(cieszy mnie to że już widoczna moja ciąża)
moja kierowniczka nie zadowolona bo spodziewała się że ja wrócę i była bardzo zaskoczona ze jednak do końca bede na zwolnieniu:-)
aj i nie wiem czy pisałam od soboty czuję ruchy szkraba, wspaniałe uczucie

dziewczyny niech choróbska odejdą od was i niech wiosna juz przybedzie:)

mam pytanie do dziewczyn,które są na zwolnieniu od początku ciąży. Jak wygląda sprawa zusu z wypłacaniem kasy? Wiem ,że mają niby 30dni od doręczenia zwolnienia na wypłatę ale jak to wygląda w rzeczywistości?

mam pytanie do dziewczyn,które są na zwolnieniu od początku ciąży. Jak wygląda sprawa zusu z wypłacaniem kasy? Wiem ,że mają niby 30dni od doręczenia zwolnienia na wypłatę ale jak to wygląda w rzeczywistości?
maggi ja mam długie zwolnienia np od 4 stycznia do 22 lutego. ZUS wypłacił mi od 4-31 stycznia - 7 lutego. A 22 lutego dostałam za 1-22 luty. Podobno to wszystko zależy jak szybko Ty dostarczysz do firmy, a firma do ZUS-u. Ja mam szybciej pensje niż od pracodawcy :-)

raczej ZUS nie wzywa na kontrole ciężarne

Ostatnia edycja:
szczerze nie pomoge ci bo dopiero od 2 tygodni jestem na zwolnieniu.
i też jestem ciekawa czy lekarz wystawia zwolnienie na 28-30 dni czy moze na dłuższe i bez konsekwencji kontroli?

reklama
Może i ZUS nie wzywa na kontrole, bo... robi je sam w domu! :D

Chce sprawdzić zasadność zwolnienia jak trwa długo. Oczywiście, nie każda zostanie sprawdzona, i pewnie to jest jakiś mały % biorąc pod uwagę ilość kobiet w ciąży na zwolnieniu, ale ja miałam to 'szczęście', że zapukali do moich drzwi :D Co prawda w poprzedniej ciąży, bo teraz jeszcze nie mam zwolnienia, ale wiem, że będą mi trzaskać kontrole jedna za drugą jak tylko pójdę :D

Dobrze jest mieć wpisane na zwolnieniu '2' - może chodzić, bo w razie gdyby się zdarzyło, że Was nie będzie w domu, to cięęężko jest się usprawiedliwić(chyba, że ma się potwierdzenie wizyty), a tak to raczej przyjmują uspr. A brak usprawiedliwenia = cofnięcie świadczenia.

Zresztą o ZUSie to bym mogła książki pisać..:D Po kasę ręce wyciągają co miesiąc przez kilkadziesiąt lat, a jak się pójdzie na zwolnienie, to jest wielki problem (zwłaszcza, jeśli płaciło się wysoką składkę na US)

Do góry