reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Marcelina, kuruj się, kuruj, a z zapaleniem ucha to koniecznie do lekarza:tak: No i dobrze, że sprawy zawodowe załatwione.
Monila, jak tak lubisz prasowanie, to może ci swoje będę podsyłać, co Ty na to?:-D

Byłam dziś u kosmetyczki i taki sobie zabieg zafundowałam, że mam teraz całą japę czerwoną na maksa:wściekła/y:

reklama
Dziewczyny, help, nie wiem czy temat był już poruszany. Dziś wyskoczyła mi opryszczka na ustach, uuuuuu...... opinie w necie co do tego czym to może grozić są sprzeczne - czy któraś z Was konsultowała może podobny temat z lekarzem? ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i nie wiem czy panikować czy nie.... to znaczy już panikuję ale chwilowo tylko "prewencyjnie" :)

Lemoniada, i w tamtej i w tej ciąży mnie tak obsypało na ustach, że otwierać ich prawie nie mogłam:). Stosowałam zovirax (w 1 ciąży pytałam czy mogę i lekarz się zgodził) i zniknęło. Mam nadzieję - bezpowrotnie :)
Także, spokojnie jak na wojnie! ;)

Mucha_nie_siada, bardzo dziękuję za info, już mi lepiej!!!!! Wiedziałam, że to cholerstwo musi się wcześniej czy później pojawić, bo żyć bez siebie nie możemy :((( Zapomniałam tyko porozmawiać z moim ginem co z tym robić no i stąd ta dzisiejsza panika.

Lemoniada ja chyba już 2 miałam w tej ciąży co prawda małe bo zaraz jak czuję to u mnie w ruch od razu hascovir (w aptece bez recepty tanio:)) bo zovirax dla mnie jest do niczego. Ja idę w pon do lekarza więc zapytam czy sama opryszczka jest groźna dla dzidziusia. Mam nadzieje że nie !!!
Nie wiem czy miałaś już wcześniej, ale jak nie to nie chcę Cię zdołować że jak już raz się pojawi to będzie powtarzać się przy każdym osłabieniu organizmu lub przegrzaniu (ja miałam często po solarium) Nie da się tego draństwa usunąć na stałe :(

Neilaa, byłoby super, jakbyś podpytała - z tego co napisała mucha_nie_siada, mająca doświadczenia w temacie w poprzedniej ciąży, powinno być ok i chwilowo się tego trzymajmy :) Trochę się dziś cieplej zrobiło i od razu te cholerne małe swędzące bąbelki brrrr.... Przy -15 stopniach na zewnątrz nie chciało się cholerstwo wychylić :)

Lemoniada z tego co wiem to opryszczka w ciąży jest groźna ale tylko jak masz ją po raz pierwszy. Ja już jestem z nią 'zaprzyjaźniona' i w ciąży miałam już 2 razy. Hascovir, pasta do zębów na noc bo wysusza i się nie martw:)

Dzięki Maggie, w takim razie to jedyna zaleta tego, że raz na jakiś czas walczę z tym okropieństwem. Tu szcześliwie nie jest to "mój pierwszy raz":) Zatem na noc smaruję pastą a jutro do apteki po medykamenty :) Swoją drogą widzę, że nam się "wiek ciąży" właściwie zgadza, i rok urodzenia chyba też, sądząc po Twoim nicku :)

Dziewczyny, help, nie wiem czy temat był już poruszany. Dziś wyskoczyła mi opryszczka na ustach, uuuuuu...... opinie w necie co do tego czym to może grozić są sprzeczne - czy któraś z Was konsultowała może podobny temat z lekarzem? ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i nie wiem czy panikować czy nie.... to znaczy już panikuję ale chwilowo tylko "prewencyjnie" :)

Lemoniada cały czas mam opryszczkę od początku, znika i pojawia się nowa. Do smarowania np Hascovir, ja też plastry stosuję. Lekarz kazał tylko uważać żeby na dół nie przenieść.Czyli np inny ręcznik do buzi i oczywiście zero sexu oral... ;-) W poprzedniej ciąży też miałam prawie 9 miesięcy, a synek zdrowy. Do póki będzie tylko na ustach nie jest groźna

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, jesteście kochane, wydobyłyście mnie z opryszczkowej paniki i będę spać spokojniej (bo czy spokojnie to nie wiem, zważywszy na napędzane hormonami sny :)) Pozostaje jeszcze tylko do przekazania przykra wiadomość dla męża, zważywszy na info z wpisu Oli:))))

Ostatnia edycja:
Do góry