reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

no to super;):) fajnie ze dziadkowie chcieli zaopiekować się Piotrusiem;)no i super ze mały nie płacze za wami;) macie czas dla siebie;) no to kochana szalejcie szalejcie;)

reklama
A85 - a zalatwiliscie juz foralnosci w USC? bo od dnia zalatwienia trzeba czekac przynajmniej miesiac - tak ja musialam czekac jak bralam pierwszy slub cywilny. Akurat starczylo czasu na zalatwienie reszty.

no nooo Oli co za rozpusta! szaleństwo za szaleństwem normalnie:). Instytucja dziadków to jednak błogosławieństwo jest:)! Ale wiesz,że ja bym jeszcze nie mogła oddać Nati moim rodzicom( bo tesciom to nigdy nie dam pod opiekę bo sa po prostu nieodpowiedzialni)? Moze jak bliźniaki sie urodza to wyluzuje. Teraz po prostu bym sie zateskniła za nią. A ty kiedy po raz pierwszy Piotrusia zostawiłaś u rodziców tak na dłużej?

A85 to trzymam kciuki za przygotowania do ślubu,zakupki,formalności itd:). Ale ci zazdroszcze tych emocji. Mogłabym jeszcze raz wyjść za mojego J. tak było fajnie tego dnia:) i nawet te przygotowania miały swoj urok,choc mase tego było zwłaszcza,ze my kościelny braliśmy,ale co tam:). A masz juz,że tak powiem "w głowie" sukienkę,ktorą chciałbyś miec tego dnia? czy kupujesz gotową czy szyjesz na miarę?

Witam:)
Oli super weekend:) Korzystaj....
A85 pokaż sukienkę jak ją kupisz bo ja mam cywilny w kwietniu:) Udanych zakupów.

My wczoraj pobalowaliśmy u siostry do 1.30 i dzisiaj padam.Śmiesznie było, bo była jeszcze jedna ciężarówka i pod koniec wszyscy goście siedzieli przy stole a my 2 na sofie z wyciągniętymi nogami na ławę i trzymające się za brzuchy:)
A siostrzenica przyszła do nas do łóżka o 7.30 więc jestem teraz nieprzytomna. Muszę się chwilę chyba teraz przespać bo o 15 przychodzą do nas goście:( Jeszcze tylko muszę Was nadrobić:)

natt a ja dzis myslałam o Tobie;) hihh mysle ze jak blizniaki sie urodza i bedziesz miała dopiero pełne rece roboty to zaufasz tescia i bedziesz pozwalała im zabierac mała;) bo narazie masz tylko ja ;) ale potem mysle ze wyluzujesz tak jak moja ciotka;p

maggie78 witam;)

dobra dziewczyny ja zmykam na obiadek;) wam tez zycze smacznych obiadkow;)

Ostatnia edycja:
Monila udało mi się dzisiaj kolejny dzień bez przywitania z miską :)

EwaK będziemy załatwiać dopiero w tym tygodniu. Słyszałam, że można trochę przyspieszyć, a mój Narzeczony pracuje za granicą więc może się uda :) zobaczymy, jak nie to wezmiemy slub troche pozniej,
problem mamy z aktem urodzenia Narzeczonego, bo urodził się w bieszczadach, my wyciagnelismy juz jego akt urodzenia w czerwcu, bo mielismy wczesniej slub cywilny wziac, a podobno akt urodzenia jest wazny chyba pol roku, wiec juz minelo, jaka bzdura :/
sukienkę chcę zupełnie normalną, to ma być bardzo skromna uroczystosc, planujemy nasz slub koscielny w 2012 roku, wtedy poszalejemy :)
bylam dzisiaj ogladac sukienki, podobala mi się tylko jedna, ale 36 była za duża! a 34 nigdzie nie było, wiec musze jeszcze pojechac zobaczyc do innych sklepow,
znalazlam sukienke w hm za 149zl :) do kolan, w odcieniach szarosci, bo mam szare szpilki :) a Narzeczony ma taki srebrnoszary garnitur :) takze teraz musze upolowac gdzies ta sukienke :) fajna byla bo taka odcieta pod biustem i nawet jak mi się urośnie, a zapewne tak będzie to się zmieszczę :) a dół jest taki puszczony więc nie będzie mi się opinać :))

a85 Gratuluje i bardzo się ciesze kochana ze nie musisz już ściskać się z miska;) noo jak kupisz sukienkę to koniecznie pochwal nam sie tutaj ;))

monila moi rodzice bardzo chętnie by zostawali częściej, ale mieszkają kilkadziesiąt kilometrów od nas. Mama opiekuję się swoim tatą 90-letnim przy którym wszytko trzeba zrobić, nakarmić, przebrać itd (jest osobą leżącą), więc nie mogą do nas przyjechać, a ja nie chcę ich jeszcze Piotrkiem za często obciążać

natt Piotrek miał 8 miesięcy jak został na tydzień u moich rodziców pierwszy raz. Mam do nich pełne zaufanie i widzę jak się cieszą nim. Ja się czasem śmieję że u dziadków mu lepiej niż w domu ;-). Po za tym widzę jaka mama jest dumna jak jej koleżanki zazdroszczą, te oczywiście które wnuków nie dostają nawet na weekend. Teściowa zmarła, więc nie wiem jak to jest. Ale z teściem też zostawał co prawda na 5 godzin, ale dał sobie radę. Więc myślę, że gdyby była to Piotruś byłby częstym gościem u niej

a85 też jestem ciekawa sukienki :) A z tym aktem to kompletna bzdura, przecież nie urodzi się jeszcze raz :eek:, no ale w tym kraju wszystko jest możliwe, w końcu trzeba wyciągać kasę od biednych ludzi

Kino darowaliśmy sobie bo już padam, byliśmy w muzeum Chopina, SUPER JEST zachwycona byłam, a potem w tajskiej restauracji na obiadku, a teraz leżę w łóżeczku z moją ulubioną herbatką :-)
A po synunia nie wiem czy nie będę musiała wcześniej jechać bo to jak mój tata mówi : żywioł jest
hahaha.gif

Oli.b no to faktycznie mama twoja ma zajęcie .. wiem jak to jest ze starsza osoba leząca... i podziwiam twoja mamę ze ma silę małego bawić przez tyle dni;) tacy rodzice to skarb;) no widzę ze miło spędziliście niedziele super ciesze się;)

reklama
Monila udało mi się dzisiaj kolejny dzień bez przywitania z miską :)

EwaK będziemy załatwiać dopiero w tym tygodniu. Słyszałam, że można trochę przyspieszyć, a mój Narzeczony pracuje za granicą więc może się uda :) zobaczymy, jak nie to wezmiemy slub troche pozniej,
problem mamy z aktem urodzenia Narzeczonego, bo urodził się w bieszczadach, my wyciagnelismy juz jego akt urodzenia w czerwcu, bo mielismy wczesniej slub cywilny wziac, a podobno akt urodzenia jest wazny chyba pol roku, wiec juz minelo, jaka bzdura :/
sukienkę chcę zupełnie normalną, to ma być bardzo skromna uroczystosc, planujemy nasz slub koscielny w 2012 roku, wtedy poszalejemy :)
bylam dzisiaj ogladac sukienki, podobala mi się tylko jedna, ale 36 była za duża! a 34 nigdzie nie było, wiec musze jeszcze pojechac zobaczyc do innych sklepow,
znalazlam sukienke w hm za 149zl :) do kolan, w odcieniach szarosci, bo mam szare szpilki :) a Narzeczony ma taki srebrnoszary garnitur :) takze teraz musze upolowac gdzies ta sukienke :) fajna byla bo taka odcieta pod biustem i nawet jak mi się urośnie, a zapewne tak będzie to się zmieszczę :) a dół jest taki puszczony więc nie będzie mi się opinać :))

a85 - z tego co pamiętam jak sama załatwiałam to akt urodzenia NIE MA DATY WAŻNOŚCI! jedyne, co powinno być zawarte to opłata,że odpis aktu urodzenia potrzebny jest do zawarcia związku małżeńskiego. Jeśli chodzi o AKT CHRZTU to jest on ważny tylko 6 miesięcy!
Powodzenia z polowaniem na sukienkę :-)

Do góry