reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam
Troche mnie nie bylo ale przez weekend odpoczywalam i bylam na zakupach.
Terz mam czas troche nadrobic
a85 taycia ma racje jeśli akt urodzenia zawiera informacje o oplacie to jest on wazny bezterminowo, tylko zaświadczenie o chrzcie z kościoła ma wazność 3 miesiące, bo jak nam kiedys ksiadz proboszcz mowil zawiera informacje o tym czy ktoś wstepował w związek malzeński dlatego tez wane jest tak krotko.
Formalności cywilne w sumie są bardzo krotkie bo idziecie ustalić datę zanosicie papierki i urzedniczka wypelnia papierki podpisujecie sie i wnosicie oplate i potem tylko przychodzicie na okreslony termin ze swiadkami.

reklama
no właśnie muszę się dokładnie dowiedzieć,
jutro zadzwonię do USC i wszystko się dowiem :) mam nadzieje, że się uda na początek marca wszystko załatwić :) bo czasu już za dużo nie mamy!

Dziewczyny na akcie urodzenia tez sa zawarte informacje o slubach i rozwodach dlatego tez jest krotko wazny ale nie pamietam jak krotko. Zeby nie doszlo do bigamii - niestety.
Tez jestem ciekawa sukienki - zazdroszcze rozmiaru ;-)napewno bedziesz slicznie wygladac.
Moj mlody tez wczesnie zostawal i z mama i z babcia moja nawet na 4 dni - mam do nich pelne zaufanie. A kazdej mamie chwila oddechu jest naprawde potrzebna czasami.

Monila dzieki kochana troche lepiej, nie ma niestety szybkiego skutecznego wegiel :( nie wiem co mozna jeszcze brac.
No rzeczywiscie cichutko tu od wczoraj

mam nadzieje ze szybko ci przejdzie..:) ja tez nie wiem co mozna jeszcze brac oprocz węgla... kochana ja będę zmykac spac;) ty tez sie poloz i odpoczniej;) dobranoc;)

Ewuś na akcie urodzenia z USC nie ma adnotacji o ślubie, tu masz wzór jak wyglada:
Plik:Akt urodzenia skrocony.jpg – Wikipedia, wolna encyklopedia
Do ślubu cywilnego akt taki jest wazny bezterminowo, natomiast papierek jaki pobierasz przed ślubem konkordatowym bo do niego nie dostajesz aktu urodzenia , tylko zaświadczenie tzw. sporządzenie aktu małżeństwa, a raczej zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego (potrzebne tylko przy ślubie konkordatowym) i ono wtedy jest wazne dla księdza tylko 3 miesiace.

Ostatnia edycja:
czyli akt urodzenia mamy, teraz trzeba wszystko zalatwic i mam nadzieje, ze uda nam się tak troszkę przyspieszyć wszystko i wezmiemy slub 5 marca :)) jutro wszystko się dowiem i dam znać :)) nie będę miała póki co typowej ślubnej sukienki, tak jak pisałam już wyżej podoba mi się szaro grafitowa z hmu, a niedlugo bedzie trzeba zaczac planować nasz ślub kościelny :)

słodkich snów Ciężaróweczki :))

EwaK
ja też niestety nie wiem co można brać w ciąży na grypę żołądkową, ale jak już Cię męczy jakiś czas to już powinno przechodzić...tego Ci życzę i spokojnej nocy!

Biedroneczka
jak dobrze, że my Ciebie tutaj mamy :))

Hej dziewczyny , mam taki problem , pracuje w salonie gier , w systemie zmianowym 8-20 , 20-8 . Nie jest to ciężka praca , aczkolwiek lekarz chciał dać mi zwolnienie bo nocki i praca dłużej niż 8 godzin . Tyle że pracuje na czarno , więc zwolnienie nic mi nie da . zwolnić się czy Wiadomo pieniądze potrzebne , co prawda jest to 1300 zł , ale zawsze coś . Chłopak chwilowo nie pracuje , utrzymują nas moi rodzice . I teraz nie wiem zrezygnować z tej pracy czy wstrzymać się jeszcze ??

reklama
czyli akt urodzenia mamy, teraz trzeba wszystko zalatwic i mam nadzieje, ze uda nam się tak troszkę przyspieszyć wszystko i wezmiemy slub 5 marca :)) jutro wszystko się dowiem i dam znać :)) nie będę miała póki co typowej ślubnej sukienki, tak jak pisałam już wyżej podoba mi się szaro grafitowa z hmu, a niedlugo bedzie trzeba zaczac planować nasz ślub kościelny :)

Biedroneczka jak dobrze, że my Ciebie tutaj mamy :))

Myśle że powinno się wam udać, u nas w tamtym roku wszystko poszlo szybko 2 tyg przed terminem poszliśmy do USC z dowodami i z moim aktem urodzenia wzietym juz wczesniej bo chyba przed pół roku przed tym jak tam się zjawilismy, moj malżonek nie musial brac aktu bo slub byl w jego mieście. Pani wypelnila przy nas papierki zapytala jakie bedę nosic nazwisko po ślubie i kazala wplacić w kasie oplatę. Sukienke tez mialam zupelnie zwyklą fakt byla biala, ale przed kolano do tego mialam czerwone bolerko, czerwone buty itp.

Do góry