reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Witam Was ;) bylam wczoraj u lekarza na wizycie kontrolnej :-) Dostalam od poloznej ksiazeczke o karmieniu piersia...i strasznie sie zmartwilam a mianowicie dowiedzialam sie ze mamy z plaskimi lub wklęsłymi sutkami maja problemy z karmieniem dzidziusia. MOglybysmy poruszyc ten temat? Ja juz sie matrwie bo naleze do wklęsłych :-(

No to myślę że z ta waga nawet nawet bo w sumie 3 miesiące juz w zasadzie za nami kochane, ach leci ten czas, nim sie obejrzymy bedzie sierpień hehehe
Gosiu trzymamy kciuki za wizytę i napewno wszystko nedzie dobrze. U mnie doktorka powiedziala że możemy powoli odetchnać z ulga bo najgorszy okres juz minąl i teraz to tylko dbac o siebie i zdrowo sie ożywiać.
No właśnie muszę sobie kupic te kwasy Omega-3

Witam sie ;-)
Ewa K Mam nadzieje ze dzieciaczkowi szybko przejdzie i Ty jakos dojdziesz do siebie..
Oli piekny prezent ja dostalam czekoladki i tez bardzo mnie to cieszy:-)
Patus na razie sie nie pzrejmuj nie masz czym zobaczysz po porodzie moja kolezanka miala i pozostalo jej tylko sciaganie mleka od poczatku i tak wytrzymala 4 miesiace...
Gosia 3 mam kciuki za wizyte bedzie dobrze;-)

Witam Was ;) bylam wczoraj u lekarza na wizycie kontrolnej :-) Dostalam od poloznej ksiazeczke o karmieniu piersia...i strasznie sie zmartwilam a mianowicie dowiedzialam sie ze mamy z plaskimi lub wklęsłymi sutkami maja problemy z karmieniem dzidziusia. MOglybysmy poruszyc ten temat? Ja juz sie matrwie bo naleze do wklęsłych :-(

chciałabym cię pocieszyć ;)
ja też miałam płaskie sutki czasami robiły się wklęsłe bałam się pierwszego karmienia ktoś mi podpowiedział o specjalnych nakładkach na piersi żeby dziecku było lepiej ssac- niestety nie zdało u mnie egzaminu i po malutku przystawiałam dziecko bezpośrednio do piersi początki były ciężkie jak synek zassał źle to ból jak diabli ale po kilku razach sama wykapowałam jak przystawić i było dobrze ;)
trójkę już wykarmiłam na piersi więc głowa do góry ;))
trzymam kciuki za powodzenie w karmieniu :))

Na wklęsłe brodawki mozna stosować w czasie ciąży specjalnych nakładek do ich korekcji (Niplette). Można je kupić w aptece i sklepie dla młodych mam i korzystać z nich przez dziewięć miesięcy oczekiwania na dziecko. Nakładki mozna stosować i po urodzeniu maleństwa między karmieniami. Polecam też specjalny masaż brodawek: trzeba chwycić brodawkę palcem wskazującym i kciukiem i masować przez kilka minut, raz w lewą, raz w prawą stronę.
Pozatym nie ma co sie martwić na zapas czasami hormony i przystawione maleństwo do piersi robi swoje. Zawsze można tez ściągac mleko wcześniej i karmić maleństwo z butelki, jesli będzie miało problem z piersią.

No ja też należę do tych z wklęsłymi :-(, mam nawet problem z wyciągnięciem ich. Nie karmiłam, próby podjęte były w szpitalu i nakładki, ale zakończyło się NAN-em, teraz też się nastawiam na butlę. Ale może Tobie się uda :-)

cześć dziewczyny:)
Dawno mnie tu nie było bo miałam problemy z mamą i zero nastroju... Ale produkcja widzę ogrooomna:) Trochę nadrobiłam ale sorki nie jestem w stanie odnieść się do każdego postu:)
Oli B piękny naszyjnik:) My tez nigdy nie obchodziliśmy nigdy walentynek a tu kartka pod poduszką i zaproszenie na kolację:) w szoku byłam bo mój to taki mało romantyczny:)
Marcelina (nie pamiętam czy to było na tym wątku) ja od zawsze mam takie 3 grube czarne włosy na brodzie i muszę je wyrywać pesetą. chyba mam jakieś męskie hormony,hehe.

Tak już bym chciała znać płeć dziecka....
Miłego dnia zyczę:)

Witam się porannie :-)
U mnie dziś strasznie wieje i słonka już niestety brak...
Walentynkowy wieczór był bardzo udany, restauracja miała pyszne jedzonko...mniam...się objadłam...

Oli śliczny prezent dostałaś, fajne są takie niespodzianki :-)
gosia pamiętamy, pamiętami i kciuki trzymamy!!!!
sagaa super, że remont udany i że zadowolona jesteś :-)
Ewak mam nadzieję, że synusiowi szybko przejdzie i że Ty też poczujesz się lepiej...
karolap jak dzisiaj Twój ząb? Dał Ci trochę wytchnienia?
edyta fajny pomysł z tymi balonami, może go za rok wykorzystam ;-)

Miłego dnia życzę wszystkim :)

reklama
Witam i tutaj :-)

Oli.B piękny prezent!:-)

Ewa K zdrówka dla synka!!

Marcelinaa ciekawy artykuł:-)

Idę trochę posprzątać i za jakiś obiad się wezmę! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry