reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja też się na razie wstrzymuje :-)
A jak to z badaniem krwi? Mama mówiła mi,że w Pl robi się co miesiąc. Tutaj mi moja polska lekarka nic nie wspominała,że będzie następne pobieranie krwi. Jak to powinno wyglądać? Ja się naprawdę w tych rzeczach kręce :-)

reklama
Mój lekarz zlecił mi na początek wszystkie szczegółowe badania toxo, cytomegalię itd. a teraz już tylko raz na miesiąc będzie morfologia (by sprawdzić czy nie ma anemii) i mocz (chodzi i bakterie ) na wyspach różnie to bywa ale moja koleżanka miała w IRL robioną morfologię i mocz jak się nie mylę co 2 miesiące.

taycia ja mam teraz przed wizyta zrobić morfologię, mocz i toxo. Ostatnio na wizycie byłam miesiąc temu. I chyba te badania się najczęściej powtarza.

A kremik też już używam:)

Dziękuję Kochane :-)
Może u mnie się ruszy jak wreszcie założą mi kartę ciąży,bo ciągle nie mam. Wiem,że po ginekologu - od razu umówię się do tej mojej lekarki i mam nadzieję,że znowu zleci mi badania krwi ( póki co wyników nawet mi nie dała do ręki ,wymieniając tylko,że glukoza i tarczyca są ok) no i moczu,którego nie wzięła w ogóle... grrr...jak ja kocham lekarzy z powołania :--D:-D

Hahaha... no to tych badań troszkę jest :-):-):-) ja już bym chciała zobaczyć co tam słychać u tego mojego małego szkraba.... :-)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki :-)
P.S właśnie zjadłam dużą paczkę bekonowych chipsów... sama.... szok :-):-D

Nic dziewczynki ja idę już do domku - mam dzisiaj księdza nawet nie wiem czy teraz to daje się pieniądze czy nie a jak tak to ile ?
Pozdrawiam odezwę się wieczorkiem :)

witam Was dziewczyny hejka.gif
Ja dzis meczacy dzien mialam zaczelismy remont pokoiku dla naszego malenstwa biegalam za lampa dywanem wieszakiem na ubrania na hol i w ogole po 100 innych rzeczy, ogolnie od wczoraj mam dola..
Natt moj maz ma taka prace ze w tyg "widzimy" sie w lozku albo sie mijamy dzis siedzial caly dzien na zaladunku (jeszcze nie wrocil), w nocy jedzie w trase i zobacze go w sobote wieczorem i brak faceta mnie dobija, nie wspominajac ze teraz jakos "przyjaciolki" zapomnialy o mnie i jakos nikt sie nie kwapi zeby sie spotykac, wiec i ja odpuszczam....rozumiem Cie ale jakbym nie mogla widziec go przez miesiac zglupialabym wiem ze to Cie nie pociesza... smutek.gif jestem z Toba;*
Taycia ja tez juz bym chcaial mojego szkraba zobaczyc....

sagaa mój M pracuje ostatnio po 12-14 godzin i widzimy się tylko w łożku. Tyle,że jak przychodzi to pada w 5 min więc nawet nie zdążymy pogadać:( Ja ostatnio piszę sobie na kartce co mu powiedzieć bo jak mam tylko 15 minut wieczorem to o połowie rzeczy zapominam. Ale przynajmniej jest się do kogo przytulić w nocy:)
Koleżanki pracują oczywiście w tygodniu więc też ciężko się spotkać. A u mojej siostry ostatnio grypa panuje więc tez mam szlaban na odwiedziny:(
Dobrze chociaż ,że mamy to BB:)

reklama
Do góry