reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Gratulacje moderatorki;-)
natt daj znać po wizycie u naczyniowca, napisz jakie objawy zakrzepicy masz w ciąży? Ja miałam zakrzepice w maju zeszłego roku brałam antybiotyki i inne tabletki ale lekarz nie robił mi żadnego usg:baffled: (leki brałam do końca sierpnia), boję się że w ciąży może mi się coś odezwać, narazie niekiedy czuję lekkie drętwienie nóg tak jakby mi prąd przechodził może się wybiorę do lekarza

reklama
Cześć !

I jak się dzisiaj czujecie? ja o dziwo od kilku dni nie wymiotuję... powiem szczerze,że nawet troszkę apetyt się poprawił chociaż nadal jest wiele rzeczy,które unikam szerokim łukiem. Za to zrobiłam się śpiochem ( przeważnie 12 h snu + co najmniej godzinna drzemka popołudniowa) :-):-) to ci leniuch ze mnie :-)

Mam do Was pytanie. Następne USG za 2 tygodnie. Dzidzia będzi gdzieś w 12 tygodniu.. czas na badania prenatalne,ale Wy same prosiłyście żeby Wam zrobili? czy wcześniej trzeba się umawiać,czy jak to jest? ja idę prywatnie i klientki obstawione są co 15 minut,więc nie sądzę,że ginekolog zrobi mi tego dnia. Ja jakoś podświadomie czuję,że jest wszystko w porządku, Trzeba robić te badania?
Miłego dzionka :-)

I ja chce się z Wami przywitać:) Jestem w 10 tyg:) termin na 28 sierpnia... Pewnie szybko zleci, ale na razie nie mogę się doczekać... Pozdrawiam serdecznie!

hej!!
Ja jak zawsze w pracy choć dziś wcześniej udało mi się wpaść na bb;-)choć mi też się dziś bardzo nie chce jak mal-gosi
NATT dzięki, jakoś może dam radę wytrzymać z tymi hormonami-humorami :wściekła/y:wczoraj była powtórka z rozrywki ale czy mój P wytrzyma tym bardziej, że teraz ma inne zmartwienie na głowie niż moje humory (właśnie dowiedzieli się za mam ma raka w zaawansowanym stopniu i kiepsko to wygląda:szok:)
NATT jak to jest z zakrzepicą, bo ja mam po tamtej ciąży żylaka na lewej nodze a w tamtym roku po nowych tab anty nabawiłam się zapalenia żył i brałam detralex a teraz czasem odczuwam ból nogi jakby mi ktoś piszczele poobijał i boje się, żeby tam nic się nie porobiło muszę w piątek lekarza podpytać.

Tycia ja mam w piątek usg prenatalne i też mam prywatnego lekarza który ma umówione pacjentki co 15 minut ale u niego to się zawsze przedłuża:-D u mnie lekarz to badanie ma ustalone już w swoim cenniku-harmonogramie ciąży więc nie muszę się sama upominać poprostu umówił mnie na odpowiedni tydzień aby zrobić te usg i w poprzedniej ciąży też tak było chociaż miałam innego lekarza ale też prywatnego.

Pisałayście o wymiotach i inteligencji - jeśli to miała być prawda to moje dzieci nie będą inteligentne bo ani w pierwszej ciąży ani teraz nie wymiotowałam ani razu.
Kiedyś mojej koleżanki mama powtarzała nam, że te co wymiotują to dobrze bo przynajmniej wiadomo, że ciążą zdrowa i prawidłowo się rozwija ... ale ja jakoś w to nie wierze. Ale wiecie co kobieta potrafi pamiętam jak byłam w ciąży i miałam mięć usg to ona jakoś parę dni wcześniej powiedział mi, że ona wie co będzie no i rzeczywiście sprawdziło się na usg pokazał się chłopak tak jak ona mówiła i to nie był przypadek bo tak samo dwa razy przepowiedziała swojej synowej co będzie miała i się udało i koleżance tez powiedziała, że będzie miała córkę a ta całą ciążę wierzyła, że bezie chłopak bo tak chciała ale niestety była dziewczyna no i kumpela przestał się do tej pani odzywać bo twierdziła, że ta jej wykrakała i przez nią ma córke:-D:-D
u mnie w aptece jest fissan ale ja poszukuje ziajki i nigdzie u mnie nie ma a zawsze była:-(
dobra laski spadam popracować!!!!!
aha ... a wiecie, że już za pół roku będziemy witać nasze pierwsze sierpniowe dzidzie:-)

uffff! dotarłam....zakrzep jak byl tak jest dodatkowo jakis stan zapalny zył i oczywisci ostra niewydolność krązenia w zyłach głębokich. Biore więcej Clexane( zastrzyki w brzuch) i z rajstopami przeciwżylakowymi mam sie nie rozstawać(czego i tak nie robie:).Łaze w nich non sto,czasem nawet spie jak mnie tak okropnie boli jak teraz...kurcze az mi niedobrze z bólu jest....)

Sylvi! u mnie zakrzpica pojawiła sie w 8 miesiacu ciaży z Natką. Mój gin mi ja zdiagnozował i wysłał na usg żył czyli dopplera,okazało sie ,ze mam ostry stan i wysłali mnie do szpitala.Byłam tam 2tygodnie i mnie wypuscili,musiałam robic sobie clexane w brzuch az do czasu skonczenia karmienia piersia,potem przeszłam na kapsułki.
Clexane jest w ciazy i okresie karmienia najbezpieczniejszy tak dla dziecka jak i matki.
Koniecznie idź i zrob sobie prywatnie( bo tu o czas chodzi) dopplera żył. Nieleczona zakrzepica jest strasznie niebezpieczna i dla ciebie i dla dziecka! musisz to sprawdzic skoro miałaś juz z tym stycznosc.Jestes w grupie ryzyka. Lekarze w czasie porodu tez musza wiedziec czy masz zakrzepice czy nie bo taki porod troche inaczej wtedy wyglada,np musisz rodzic w ponczochach,nie mozesz dostac wszystkich leków,no i najlepiej jesli rodzisz wtedy naturalnie bo to jest najbezpieczniejsze dla ciebie. Z zakrzpica nie ma zartów na to sie umiera jak sie nie leczy!! nie chce cie straszyc ale koniecznie to skontroluj!!

dobra,ide po cos do jedzonka i zobacze co tam naskrobałyscie,ale juz widze,ze chyba Kasia chora,tak? Kasiu-kuruj sie!!!

natt witaj w gronie biorących clexane i zmagających się z codziennym wkłuwaniem się w brzuch ja wczoraj wkłułam się 45 raz od początku ciąży :)

taycia jak miło cię widzieć super że już się lepiej czujesz. W końcu i u ciebie w suwaczku jest już dwucyfrowa liczba :)

reklama
Do góry