reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie dziewczyny :)
Ale dziś dużo naskrobałyście....nie idzie za Wami nadążyć...

hejka dziewczyny to mnie uspokoilas biedroneczka ja z trudnoscia musze sie przyzwyczajac do spania na boku...
Neilla powodzonka w pisaniu no i ja nie wierze w zabobony jakbym w nie wierzyla to nie wyszlabym za maz bo zadna pora nie jest idealne jak i pogod itd:szok::-D
Oli popieram Twoje podejscie :D dostalam juz ciuszki ale czekam az zrobimy remont i wtedy biore piore i ukladam :D:D
Gosia chwal sie już cały świat powinien wiedziec ze bedziecie miec dzidziusia:D
Kasica ja wczoraj rano puscilam pawia nie wiadmomo dlaczego poprostu cos ni przyswoilo nasze dziecko albo ma czegos za duzo i nasz organizm sie tego ppozbyl;-)
Tonya moja kuzynka miala rwe kulszowa i lezala z tego powodu 2 razy w szpitalu ale mowila ze bol nie do opisania....mam jednak nadzieje ze Ci to przejdzie...
Dalej nie wiadomo co z Pflaume, Anuszek, A85 i innymi mniej obecynymi na forum????
Byl reportarz czy czytalam nie pamietam dokladnie ze kobiety ktore bardzo wymiotuja w ciazy maja dzieci o wyzszym IQ od tych mniej wymiotujacych badz wcale jakies statystki robili heh taka ciekawostka;-)

sagaa bardzo mi się ta teoria podoba :-) chociaż do czegoś się te pawie przydadzą...

sluchajcie mnie ciagle meczy czkawka, nawet z 2-3 razy dziennie czasmi sie zdarzy, tez tak macie?
niezbyt to mile jak co chwile musze leciec i czegos sie napic

karolap mnie w ciąży na razie nie łapią, ale jest to moje utrapienie na wszystkich imprezach na których piję piwo. Znam inny sposób, który na mnie działa. Trzeba powoli, małymi łykami pić wodę z odwrotnej strony szklanki niż zwykle. Ale ten sposób z oczami też wypróbuję ;-)
Cześć !

I jak się dzisiaj czujecie? ja o dziwo od kilku dni nie wymiotuję... powiem szczerze,że nawet troszkę apetyt się poprawił chociaż nadal jest wiele rzeczy,które unikam szerokim łukiem. Za to zrobiłam się śpiochem ( przeważnie 12 h snu + co najmniej godzinna drzemka popołudniowa) :-):-) to ci leniuch ze mnie :-)

Mam do Was pytanie. Następne USG za 2 tygodnie. Dzidzia będzi gdzieś w 12 tygodniu.. czas na badania prenatalne,ale Wy same prosiłyście żeby Wam zrobili? czy wcześniej trzeba się umawiać,czy jak to jest? ja idę prywatnie i klientki obstawione są co 15 minut,więc nie sądzę,że ginekolog zrobi mi tego dnia. Ja jakoś podświadomie czuję,że jest wszystko w porządku, Trzeba robić te badania?
Miłego dzionka :-)

Witaj taycia, dobrze, że Ci wreszcie lepiej. Co do badań prenatalnych to mój gin sam mi o nich powiedział i umówił mnie w odpowiednim czasie. A robić nie trzeba, ale nie zaszkodzi.

I ja chce się z Wami przywitać:) Jestem w 10 tyg:) termin na 28 sierpnia... Pewnie szybko zleci, ale na razie nie mogę się doczekać... Pozdrawiam serdecznie!

Witaj wśród nas Nefris :)

Nefris - witamy, fajnie że Krakowianek przybywa!
Natt - super że masz dobrego lekarza i wszystko pod kontrolą - to bardzo ważne! Moja teściowa też zmaga się z żyłami, tyle ze to już w starszym wieku sie zaczęło. A wie ktoś dlaczego dotyka cieżarówki? Bo ciagle czytam o cieżarówkach z tym problemem :(

W ciąży jest bardziej obiążony nasz układ krążenia, mamy więcej krwi, dźwigamy duże brzuchy i to dlatego jesteśmy bardziej narażone. A z zakrzepicą nie ma żartów tak jak pisała natt. Moja siostra miała zdiagnozowaną zakrzepicę po cesarskim cięciu jak ją zaczęło boleć w czasie oddychania - zakrzep był już w tętnicy płucnej. Trochę wtedy o tym czytałam i wiem, że jest to trzecia po zawałach i wylewach najczęstsza przyczyna śmierci, głównie wtedy gdy nie jest zdiagnozowana na czas. Tak więc uważajcie na siebie dziewczyny, zresztą uważajmy wszystkie, bo potencjalnie każdą może to dopaść.
Natt współczuję Ci bardzo, mam nadzieję, że leki szybko pomogą.

A mnie katar dziś dopadł i siedzę pod kocykiem...

reklama
Rozpisałam się, bo się wreszcie nauczyłam jak się cytuje wielokrotnie ;-)
Od rana miałam dużo energii, zrobiłam obiadek, pranie, trochę posprzątałam, tylko ten katar męczył, no a teraz jak zwykle ostatnio dochodzą popołudniowe mdłości i już nie jest tak fajnie...obawiam się mal-gosia że czosnek szybko wylądowałby w Wc jakbym go teraz zjadła, ale dodałam 3 ząbki do obiadu :-)
Megmarion skąd wzięłaś takiego emotikona, super pokazuje co by się stało po zjedzeniu czosnku, hahaha

Oooo! witamy nową sierpnióweczkę:)

Tonya,co do przyczyn zakrzpicy to jest ich duzo ale w ciazy to przede wszystkim własnie ta wieksza ilosc krwi,wieksza masa ciała ale i hormony. Najwiekszy skok hormonow jest w I i III trymestrze i wtedy wlasnie najczesciej pojawia sie zakrzepica u ciezarowek.
Najgorsze jest to ,ze w Polsce tak na serio zna sie na tym dosłownie 5 lekarzy,mam to szczescie ,ze do jednego z tych profesorów udało mi sie jakims cudem dostac,bo teoretcznie on nie przyjmuje juz zadnych nowych pacjentów...takze z tym leczeniem jest ciezko bo jak sie na jakiegos konowała trafi to moze jeszcze bardziej zaszkodzic. niestety. Ale czasem ma sie tego farta,że i zwykły naczyniowiec okazuje sie ,że ma głowe na karku i dobrze prowadzi chorego. Tak czy siak trzeba na siebie baardzo uważać i kontrolować. Moim zdaniem przynajmniej jeden doppler żył w ciaży powinien być obowiazkowy,nie było by tyle zgonów i powikłań wśrod cieżarówek,a tak jest i jak mi ten moj prof pokazał statystyki to bylam przerażona. Ale tak jak mówię Polska dopiero raczkuje w temacie zakrzpicy takie są fakty...Pewnie gdyby nie ten moj prof to nie zdecydowałabym sie na kolejną ciaże. Po prostu z obawy ,ze zejde...i kto by sie moimi dziecimi wtedy zajmował??
Ale dość o smutnasach. Ja jestem niepoprawną optymistką:) i wiem,że wszystko bedzie oki:)

Malgosiu, ja juz nie liczę ktory to raz...bo by sie zebrało...W sumie clexane biore rok i teraz 3 miesiace,z czego dwa miechy brałam dwa razy dziennie. Brzuch i boki to jeden wielki siniak,rano zawsze sie zastanawiam,gdzie mam sie wbić. Kiedys w nogi robiłam,ale tam mam za duzo mięsni a za mało tłuszczyku i to wtedy jeszcze bardziej puchnie i boli w tych miejscach,takze brzuch i okolice the best jednak;-).

Ostatnia edycja:
wiecie jak ja robię gdy jestem przeziębiona i tez nie cierpieć czosnku samego... robię sobie grzanki w tosterze a potem nacieram je czosnkiem i smaruje masełkiem mmm pycha mowie wam;):) chyba zaraz sobie zrobie;)

megmarion jak do tej pory nie miałam odruchów wymiotnych to twój emotikon je prawie wywołał - super :-) Te podstawowe emotikony są takie nudne skąd brać inne?

natt ja o zakrzepicy dowiedziałam się po pierwszym poronieniu jak miałam zrobione szczegółowe badania. Da się z tym żyć :-). A mówił ci lekarz czy będziesz clexane do końca ciąży brać?.

reklama
Do góry