reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

sluchajcie mnie ciagle meczy czkawka, nawet z 2-3 razy dziennie czasmi sie zdarzy, tez tak macie?
niezbyt to mile jak co chwile musze leciec i czegos sie napic

reklama
karolap czkawki nie mam ale wiem jakie to męczące kiedyś ktoś sprzedał mi fajny pomysł jak sie pozbyć czkawki i faktycznie na niektórych działa tj. zamykasz oczy i przykładasz na powieki kciuk i palec wzkazujący prawej ręki (kciuk na prawe oko palec wskazujący na lewe) i leciutko przyciskasz i tak trzymasz chwilę. Podobno zaczynasz wtedy oddychać przepona i pomaga to w pozbyciu się czkawki :) :tak:

Cześć kochane:)

Ja dopiero się ogarnęłam od rana. Wstałam z taaaakim bólem nogi-echhhh ta zakrzepica mnie kiedys wykończy. Zadzwoniłam do mojego lekarza naczyniowego i kazał przyjechać,zeby zerknąć w te żyły,także wybaczcie ale nie czytam na razie co u Was bo musze sie zbierać.
Jak wroce to natychmiast właczam bb:) i zdaje relacje. A wy tu mi elaboratow nie piszcie, bo jak ja to wszystko nadrobie;-)???? żartuuuje...piszcie piszcie,jak najwiecej:). Swoja droga to nie wiem czy to jakas domena sierpniówek taki nazwijmy to słowotok???;-)

Oki ,ściskam i do potem

natt 3maj się dzielnie ja na zakrzepicę biorę clexane i akard teraz jak jestem w ciaży. Daj znać co i jak :-)

mal-gosia dzieki hehe fajne zobaczymy jak znow czkawka przyjdzie czy zadziala, obym tylko nie zapomniala ktory palec na jakie oko heheh

natt czekamy z niecierpliwoscia

biedroneczka dobrze, że cię mamy :-) Ja coś tam słyszałam o tym lewym boku....a ja tak lubię prawy bok :baffled:. Ale często się przekręcam.Teraz jeszcze jest ok ale jak nam brzuchy wywalą to potem nie ma się jak ułożyć :baffled:.

Co do prasowania ciuszków, to robi się to po to aby zabijać bakterie. Ja prasowałam przed narodzinami i potem może z miesiąc po. Proszku dla dzieci używałam 3-4 miesiące a potem już wszystko z naszymi ciuchami prałam.

Hehehe któraś napisała, że jak się pawiuje to dzieci mądrzejsze się rodzą. Ja z Franem pawiowałam do połowy ciąży a on teraz ma 5 lat i czyta. Za to teraz był tylko 1 pawik po płukance z szałwi więc orzeł się nie zapowiada heheeheh.

Natt a jak cię bolą te nogi? Sorry że tak na forum pytam ale mnie też czasem uciska coć w nodze. Już przed ciążą zdarzały mi się takie małe wylewy podskórne i teraz też zauważyłam małe.... moja mama miała zakrzepicę zyły i ma usuniętą.......i tez się zastanawiam czy nie odwiedzić naczyniowca jakiegoś, żeby gorzej nie było :confused:.

Ja właśnie po II sniadanku.

reklama
hej laseczki, ja juz zaliczyłam ranne zakupy z teściową.
JJ ja fissan zakupiłam w aptece bez problemu, ale jak nie znajdziesz to patrz na allegro, tez sa.

Co do zabobonów to narazie tesciowa milczy ale ona też lubi różne dziwne rzeczy wymyślac, choćby z wózkiem chcielismy teraz kupić ale w sumie nie ma nic ciekawego. To ona że sie nie powninno. Ale np ja sama z siebie nie nosze łańcuszków, choc niby nie jestem przesądna, ale tak jakoś wyszło.

A z cerą to od początku miałam kiepsko, jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciązy to byłam wysypana jak bym ospe jakąś miała, teraz juz troche lepiej.

Do góry