reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej!

Sagaa, cieszę się, że wszystko ok:tak::tak:

Dziewczyny ja podobnie jak Wy, też mam tylko straszne wizje, a termin usg genetycznego dopiero 5 lutego, ale i tak powtórzę go pewnie gdzie indziej, bo w LIMie (dziewczyny z wawy wiedzą o czym mówię), mają kiepski sprzęt i jeszcze trafiłam do lekarza, który ma fatalne opinie:-( Ale powiem serio, że czarnowidztwo mnie nie opuscza, czego w ogóle nie miałam w poprzedniej ciąży.

Nat, pomysł z zamkniętym jest ok:tak:

Tak w ogóle to witam nowe mamy. Faktycznie sporo jest sierpniówek. Widać, co większość robi w jesienno - zimowe wieczory, hihihi;-)

reklama
Aha! dziewczyny mam taki pomysł. Moze załozymy jakiś tajny wątek,do któego wchodzi sie na hasło albo na zaproszenie. Służył by on do tego ,zeby przechowywać tam np. nasze prywatne komórki Wiecie,róznie bywa i dobrze miec kontakt ze sobą tak na wszelki wypadek...co wy na to??

ja jestem za :) jeżeli zechcecie mnie zaprosić :cool2::cool2:

Sagaa, już się wystraszyłam, że się nie odzywasz, bo na odpowiednim wątku wieści nie było;-)
Cieszę się, że wszystko dobrze, masz fotki?
Masz łożysko przodujące?

Heloo laseczki;-)
Jestem po badaniu prawdopodobnie Maly nie chcial sie obrocic dobrze i caly zcas widzielsimy Go z profilu pomiary ok ma 69 mm i 74 gramy nosek nozki razcki wsyzstko sliczniutki ehh az lezka mi poleciala;-) ryzyko bardzo male, jedyne co mam nisko łożysko i musze sie bardzo oszczedzac i biedroneczka mam pytanie Ty jako polozna powinnas wiedziec czym to grozi i o co z tym lozyskiem biega??? jutro mam wizyte wiec dopiero jutro dokladniej powie mi cos wiecej....ale nie wytrzymam do jutra;/

Szuszu dokladnie dzis tez myslalam o niej i mialam napisac wie ktos cos o Editt????

Czy "prawdopodobnie Mały" oznacza prawdopodobnie synka;-)?

Heloo laseczki;-)
Jestem po badaniu prawdopodobnie Maly nie chcial sie obrocic dobrze i caly zcas widzielsimy Go z profilu pomiary ok ma 69 mm i 74 gramy nosek nozki razcki wsyzstko sliczniutki ehh az lezka mi poleciala;-) ryzyko bardzo male, jedyne co mam nisko łożysko i musze sie bardzo oszczedzac i biedroneczka mam pytanie Ty jako polozna powinnas wiedziec czym to grozi i o co z tym lozyskiem biega??? jutro mam wizyte wiec dopiero jutro dokladniej powie mi cos wiecej....ale nie wytrzymam do jutra;/

Szuszu dokladnie dzis tez myslalam o niej i mialam napisac wie ktos cos o Editt????
Jeśli chodzi o to lozysko to jest to nic innego, jak sytuacja, w której łożysko zagnieżdża się zbyt nisko w jamie macicy. Początkowo jest to z reguły normalne, ale jeśli stan taki będzie trwał nadal do około 32. tygodnia ciąży, wówczas mówi się właśnie o czymś takim, jak łożysko przodujące (dlatego nakaz oszczedzania by i zakaz dzwigania i przeciazania sił). Niekoniecznie zagraża to życiu dziecka, ale czasem utrudnia naturalny poród lub powoduje krwawienia (spowodowane rozciąganiem dolnego odcinka błony śluzowej macicy – nie wiąże się to przeważnie z bólem odczuwanym przez matkę). Czasami nisko ulożone lożysko może ulozyc sie przy samym wejściu do szyjki i utrudnia porod silami natury, bo to tak jakby łożysko mialo wyjść przed dzieckiem, robimy wtedy cesarke.
Ale jak narazie nie przejmuj się lozysko jeszcze sie formuje więc wszysko moze wygladać inaczej. Wszystko zalezy jak ono uloży się jak juz sie calkowicie uformuje do konca 3 misiąca i jak potem bedzie rosnąć, bo rośnie ono wraz z macica. Mam nadzieję, ze jasno i nie pokretnie to napisalam.

Ostatnia edycja:
sagaa,noo doczytałam,że u ciebie też good news:). Super!

Co do wątku tajnego to kilka godzin temu napisałam do admina forum i ciągle czekam na odp. Także trzeba cierpliwości jeszcze:)
Ja tylko to załatwie natychmiast dam znać:)

Ostatnia edycja:
SAGAAA super ze fasolinek taki duzy, a lozyskiem sie nie martw, bedzie ok!
MOSKA bedziemy trzymac kciuki jutro

a mi niedobrze i nic mi sie nie chce jesc

Szuszu TAK prawdopodobnie bedzie synus ja tam widzialam siusiaka ale lekarka byla nie do konca przekonana dlatego ze moze byc tez pod wplywem moich hormonow napuchnieta lechtaczka ale ja tam widzialam jajuszka i siusiaka:p po prostu to czuje;D ale potwoerdze na 100 % na nasteonym usg bo moje dzieciatko nie chcialo sie dobre ulozyc jak to lekarz stwierdzil "srednio" ustawilo sie do badania:p
Bioedroneczka jasno i przejzyscie bardzo Ci dziekuje!!;-)
Dziewczyny siczne dzieki za wsparcie i mile slowa, 3 amm kciuki za reszte dziewczyn i nie ma co sie stresowac Devi ma racje i bierzcie z niej orzyklad!!
Maggie mam nadzieje ze z Mamcia bedzie wszystko w porzadeczku;*

reklama
Sagaa - super,że wizyta się udała i,że z dzidzią wszystko w porządku :-)
Ja znowu mam nadzieję,że jest dziewczyneczka :-) i jestem o wiele spokojniejsza po niedzielnej wizycie :-)
Susumali - bleee... ja też raczej na nic nie mam apetytu... coś ostatnio chodzą za mną pomidory... może mało potasu mam?
Życzę Wam miłego wieczoru

Do góry