Witajcie Dziewczyny
Dziękuję za słowa otuchy i wsparcie to dla mnie wiele znaczy miałam wczoraj kiepski dzień teraz wiem, że znowu trza czekać, ale wiem też, że zobaczę już zarodeczek i bijące serduszko
Musia Cieszymy się że do na dołączasz
Gratulacje!
Moniek dziwnie tak jak Oli napisała. Mnie lekarz każe brać nawet po 2 tabletki foliku dziennie ... i z tego co czytałam przez pierwsze trzy miech trzeba go brać.
Moje badania to krew mocz glukoza WR, HBS
WR (odczyn Wassermanna)
Badanie służy wykrywaniu kiły, choroby zakaźnej przenoszonej drogą płciową. Wykonuje się je dwukrotnie - na początku i pod koniec ciąży - co pozwala zapobiec kile wrodzonej, która wywołuje u dziecka nieuleczalne zmiany (kiła nabyta matki jest chorobą uleczalną i można ją leczyć nawet w czasie ciąży).
Antygen HBs
W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia
W każdym razie jeżeli idziesz prv do lekarza to badania też prv, ale tylko specjalistyczne. Morfologie mocz i glukozę wypisał mi lekarz rodzinny skierowanie ( po poproszeniu i wyjaśnieniu), a te dwa specjalistyczne trzeba zapłacić, tak poinformowała mnie ciocia pielęgniarka. No jak pójdę tego 16 i wszytsko będzie grało to zakłada mi karte ciąży
Nadzieja ja tez 3 mam kciuki, żeby udało Ci się wszystko pohytać i na pewno będziemy spokojnie spędzać już święta po badaniach
BUZIAKI DLA WAS :*