reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej :-)
forum znów ożyło i jest co czytać :-)
u nas ok - mała dzielnie chodzi do przedszkola 3 miesiące - maiła tylko tygodniową przerwę ostatnio ale to przez kaszel - skończyło się na syropie. dziewczyny nie ma się co bać przedszkoli, klubów maluszka - Agata rozwija się tam super! o wiele więcej mówi, super śpiewa , opowiada co tam robi z dziećmi. mimo , że ma obniżoną odporonść ( wyszło w specjalistycznych badaniach krwii) trzyma się dzielnie i nie choruje. dziecko inaczej rozwija się w domu a inaczej z rówieśnikami - nauczyła się sama rozbierać, ubierać kapcie, buciki itd. nie zdarzają jej się wpadki sikaniem.
Pflaume - Agata ma to co Kasia też się wstydzi obcych - przez chwilę - sąsiada w windzie , jak ją ktos zagada w sklepie, a tak jej się buzia nie zamyka a przedszkole szybko zaakceptowała i jak chodziła na 5 godzin od 9 do 14 to już o 7 było wymuszanie , ze ona już natychmiast chce iść do przedszkola. my jesteśmy bardzo zadowoleni z tego , że Agata chodzi do przedszkola - strach ma wielkie oczy , i bardziej my dorośli to przeżywamy niż dzieciaczki . a nie ma nic bardziej rozczulającego jak dziecko podbiegające do rodziców z kartką bazgrołków i mówi "narysowałam dla ciebie mamo" :tak:

ps. tym co już mają dwójkę i tym z suwaczkami zazdroszczę- u nas na 2. się nie zapowiada :-(

reklama
Fajnie wątek Sierpniówek odżył i jest co czytać :-) Oby tak dalej ;-)

Aulalula, to mnie pocieszyłaś :-) Mam nadzieję, że Kasia też tak fajnie odnajdzie się w przedszkolu. O ile wypali bo jak wcześniej już pisałam M. nie chcę. Ja nie odpuszcze tym bardziej że moja mama i teściowa i reszta popierają mój pomysł ;-) Chyba że coś się zmieni...

Czemu u Was się nie zapowiada. Nie chcecie czy nie wychodzi?

Agulalula, rozumiem. Może za jakiś czas Twój mąż zmieni zdanie.
U nas jest odwrotnie. Mój mąż już chcę drugie dziecko, a ja jeszcze nie...

Igor też wstydniś. Sąsiad w windzie, pani w sklepie, na placu zabaw tylko się do niego odezwą, a ten zamurowany i ani be ani me.

Pflaume całkowicie olałaś odpieluchowanie czy stoicie w miejscu? Może Kasia potrzebuje jeszcze czas? No fakt Marcelina jest mega ułożona i takich dzieci mogłabym mieć, a mieć :-D ale Igor to już inny charakterek.

agula
wiedziałam, że Agatka się odnajdzie w przedszkolu. No i nieźle sobie radzi jak na razie tylko kaszelek miała. Oby tak dalej. W to, że dziecko jednak kreatywniej się w przedszkolu rozwija nie wątpię, a rysunków zazdroszczę;-)
A co do drugiego dziecka to wiesz dlaczego nie chce czy od początku chciał jedno?

Igor od rana miał całego siusiaka zaczerwienionego, a wieczorem temp. 39 i naciągało go na wymioty. Jutro do lekarza.

Macie pomysły na prezenty dla maluchów?

Ostatnia edycja:
Karolaola, nie olałam. Stoimi w miejscu i już nie wiem co mam robić... Możliwe, że to kwestia czasu. Chociaż uważam, że to za długo trwa :-(

Może to taki wstydliwy wiek? Mam nadzieję, że za jakiś czas Kasi to minie ;-)

Biedny Igorek, daj znać jak wizyta u lekarza.

Chodzi o prezenty pod choinkę? ;-)

jestem jestem kochane;-)
Karola nie zignorowalam poszlam po skierowanie do chirurga dzieciecego sostalismy masc sterdyowa na siusiaka i pieknie schodzi na szczescie nie mial stulejki i pobedzie sie bez zabiegu.
ja tam na 3 chyba sie nie zdecyduje poki co chyba ze mi odwali, nie lubie chodzic w ciazy zawsze mam cos nie tak teraz borykam sie ztarczyca wczesniej zebami ahhh ale jak ktos chce podziwiam.. masz cudne grzeczne dzieci i to sie liczy ja chce zaczac odpieluchowac na noc ale jakos mi nie wychodzi...

Agula super ze mala juz daje rade i przykro mi ze malzonek taki uparty;/

Pflaume daj mu wolna reke najlepiej lekko sie upijcie zapomnijcie o zabezpieczeniach cieszcie sie soba i tyle;-) ja bede posylac wi do przedszkola od wrzesnia jesli mi go wezma...

Flower jak tam w Wawie??

Pochwale sie bedzie prawdopodbnie 2 synek BORYSEK;-) jestem po prenatralnych wszystko ok maly mierzy 59,3 mm om z usg sie pokrywa, zmagam sie z tarczyca jestem an lekach i pod kontrola endokrynologa...mialam jeszcze robione papa i beta wszystko na nfz bo tarczyca, Domek zaczynamy dzialac w srodku wiec jestem szczesliwa;D

Chwila zapomnienia hm... :-)

Saga, gratuluje drugiego Synka ;-) Mam nadzieję, że Twoje problemy z tarczycą się unormują. Najważniejsze, że Dzidziuś zdrowy.

A dlaczego mieliby nie przyjąć Wi do przedszkola?

Domek szybko Wam się buduje - fajnie :-) Przed rozwiązaniem już będziecie na swoim?

Na swoim bedziemy za rok na swieta tak liczymy
co do wi , dlaczego bo jest male przedszkole a na naszej wsi rocznik wi jest strasznie duzy od parudziestu latach nie bylo tylu dzieciakow jednego roku ... a atrczyca mnie amrtwi nie powiem ze nie w piatek wizyta u edno i usg tarczycy...

reklama
karolaola jak się poznaliśmy to w ogóle nie było mowy o nawet jednym dziecku , później dał się przekonać:-D
teraz chodzi o finase - marzy nam się budowa domu , a koszty przy drugim dziecku hmm wiadomo na początek wszystko jest ale on martwi się tym co później będzie - zajęcia dodatkowe , szkoła , ciuchy itp nie daje się przekonać , ze dziecko nie musi przecież chodzić do przedszkola za 600 zł miesięcznie itp wydatki z górenej pólki i że rodzieństwa nie da się przeliczyć na kasę , z drugiej strony jedni mówią , ze na dwójce koniec bo ich nie stać , czasem rodzeństwo nie dogaduje sie nawet w dorosłym życiu . jak ja bym miała decydować to bym chciała , zeby było 5 lat różnicy :tak:

saga gratulacje drugiego synka - oby wszystko było ok do końca ciąży
co do prezentów - my chcemy agacie kupic porządny drewniany domek dla lalek. lubi też kucyki pony i ciastolinę - coś się wybierze :-)
a mam pytanie Wasze maluszki śpią jeszcze w swoich łóżeczkach ze szczebelkami ? czy ktos już wymieniał na większe bez zabezpieczenia? bo chcemy wymienić i nie wiemy czy nie jest za wcześnie, część mebelków ma już wymienionych na takie dla przedszkolaka , żeby sama mogła sobie sięgać zabawki , ma stolik do rysowania i malowania . teraz czas na wymianę łóżeczka...

Do góry