reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej :-)
forum znów ożyło i jest co czytać :-)
u nas ok - mała dzielnie chodzi do przedszkola 3 miesiące - maiła tylko tygodniową przerwę ostatnio ale to przez kaszel - skończyło się na syropie. dziewczyny nie ma się co bać przedszkoli, klubów maluszka - Agata rozwija się tam super! o wiele więcej mówi, super śpiewa , opowiada co tam robi z dziećmi. mimo , że ma obniżoną odporonść ( wyszło w specjalistycznych badaniach krwii) trzyma się dzielnie i nie choruje. dziecko inaczej rozwija się w domu a inaczej z rówieśnikami - nauczyła się sama rozbierać, ubierać kapcie, buciki itd. nie zdarzają jej się wpadki sikaniem.
Pflaume - Agata ma to co Kasia też się wstydzi obcych - przez chwilę - sąsiada w windzie , jak ją ktos zagada w sklepie, a tak jej się buzia nie zamyka a przedszkole szybko zaakceptowała i jak chodziła na 5 godzin od 9 do 14 to już o 7 było wymuszanie , ze ona już natychmiast chce iść do przedszkola. my jesteśmy bardzo zadowoleni z tego , że Agata chodzi do przedszkola - strach ma wielkie oczy , i bardziej my dorośli to przeżywamy niż dzieciaczki . a nie ma nic bardziej rozczulającego jak dziecko podbiegające do rodziców z kartką bazgrołków i mówi "narysowałam dla ciebie mamo" :tak:

ps. tym co już mają dwójkę i tym z suwaczkami zazdroszczę- u nas na 2. się nie zapowiada :-(

reklama
Fajnie wątek Sierpniówek odżył i jest co czytać :-) Oby tak dalej ;-)

Aulalula, to mnie pocieszyłaś :-) Mam nadzieję, że Kasia też tak fajnie odnajdzie się w przedszkolu. O ile wypali bo jak wcześniej już pisałam M. nie chcę. Ja nie odpuszcze tym bardziej że moja mama i teściowa i reszta popierają mój pomysł ;-) Chyba że coś się zmieni...

Czemu u Was się nie zapowiada. Nie chcecie czy nie wychodzi?

Agulalula, rozumiem. Może za jakiś czas Twój mąż zmieni zdanie.
U nas jest odwrotnie. Mój mąż już chcę drugie dziecko, a ja jeszcze nie...

Igor też wstydniś. Sąsiad w windzie, pani w sklepie, na placu zabaw tylko się do niego odezwą, a ten zamurowany i ani be ani me.

Pflaume całkowicie olałaś odpieluchowanie czy stoicie w miejscu? Może Kasia potrzebuje jeszcze czas? No fakt Marcelina jest mega ułożona i takich dzieci mogłabym mieć, a mieć :-D ale Igor to już inny charakterek.

agula
wiedziałam, że Agatka się odnajdzie w przedszkolu. No i nieźle sobie radzi jak na razie tylko kaszelek miała. Oby tak dalej. W to, że dziecko jednak kreatywniej się w przedszkolu rozwija nie wątpię, a rysunków zazdroszczę;-)
A co do drugiego dziecka to wiesz dlaczego nie chce czy od początku chciał jedno?

Igor od rana miał całego siusiaka zaczerwienionego, a wieczorem temp. 39 i naciągało go na wymioty. Jutro do lekarza.

Macie pomysły na prezenty dla maluchów?

Ostatnia edycja:
Karolaola, nie olałam. Stoimi w miejscu i już nie wiem co mam robić... Możliwe, że to kwestia czasu. Chociaż uważam, że to za długo trwa :-(

Może to taki wstydliwy wiek? Mam nadzieję, że za jakiś czas Kasi to minie ;-)

Biedny Igorek, daj znać jak wizyta u lekarza.

Chodzi o prezenty pod choinkę? ;-)

jestem jestem kochane;-)
Karola nie zignorowalam poszlam po skierowanie do chirurga dzieciecego sostalismy masc sterdyowa na siusiaka i pieknie schodzi na szczescie nie mial stulejki i pobedzie sie bez zabiegu.
ja tam na 3 chyba sie nie zdecyduje poki co chyba ze mi odwali, nie lubie chodzic w ciazy zawsze mam cos nie tak teraz borykam sie ztarczyca wczesniej zebami ahhh ale jak ktos chce podziwiam.. masz cudne grzeczne dzieci i to sie liczy ja chce zaczac odpieluchowac na noc ale jakos mi nie wychodzi...

Agula super ze mala juz daje rade i przykro mi ze malzonek taki uparty;/

Pflaume daj mu wolna reke najlepiej lekko sie upijcie zapomnijcie o zabezpieczeniach cieszcie sie soba i tyle;-) ja bede posylac wi do przedszkola od wrzesnia jesli mi go wezma...

Flower jak tam w Wawie??

Pochwale sie bedzie prawdopodbnie 2 synek BORYSEK;-) jestem po prenatralnych wszystko ok maly mierzy 59,3 mm om z usg sie pokrywa, zmagam sie z tarczyca jestem an lekach i pod kontrola endokrynologa...mialam jeszcze robione papa i beta wszystko na nfz bo tarczyca, Domek zaczynamy dzialac w srodku wiec jestem szczesliwa;D

Chwila zapomnienia hm... :-)

Saga, gratuluje drugiego Synka ;-) Mam nadzieję, że Twoje problemy z tarczycą się unormują. Najważniejsze, że Dzidziuś zdrowy.

A dlaczego mieliby nie przyjąć Wi do przedszkola?

Domek szybko Wam się buduje - fajnie :-) Przed rozwiązaniem już będziecie na swoim?

Na swoim bedziemy za rok na swieta tak liczymy
co do wi , dlaczego bo jest male przedszkole a na naszej wsi rocznik wi jest strasznie duzy od parudziestu latach nie bylo tylu dzieciakow jednego roku ... a atrczyca mnie amrtwi nie powiem ze nie w piatek wizyta u edno i usg tarczycy...

reklama
karolaola jak się poznaliśmy to w ogóle nie było mowy o nawet jednym dziecku , później dał się przekonać:-D
teraz chodzi o finase - marzy nam się budowa domu , a koszty przy drugim dziecku hmm wiadomo na początek wszystko jest ale on martwi się tym co później będzie - zajęcia dodatkowe , szkoła , ciuchy itp nie daje się przekonać , ze dziecko nie musi przecież chodzić do przedszkola za 600 zł miesięcznie itp wydatki z górenej pólki i że rodzieństwa nie da się przeliczyć na kasę , z drugiej strony jedni mówią , ze na dwójce koniec bo ich nie stać , czasem rodzeństwo nie dogaduje sie nawet w dorosłym życiu . jak ja bym miała decydować to bym chciała , zeby było 5 lat różnicy :tak:

saga gratulacje drugiego synka - oby wszystko było ok do końca ciąży
co do prezentów - my chcemy agacie kupic porządny drewniany domek dla lalek. lubi też kucyki pony i ciastolinę - coś się wybierze :-)
a mam pytanie Wasze maluszki śpią jeszcze w swoich łóżeczkach ze szczebelkami ? czy ktos już wymieniał na większe bez zabezpieczenia? bo chcemy wymienić i nie wiemy czy nie jest za wcześnie, część mebelków ma już wymienionych na takie dla przedszkolaka , żeby sama mogła sobie sięgać zabawki , ma stolik do rysowania i malowania . teraz czas na wymianę łóżeczka...

Do góry