reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

kochan podczytuje was ale teraz bardziej udzilam sie w watku bierzacym maj2014

Taycia zdrowka

FLower to masz przezycia teraz :/wspolczuje sil zycze i malo stresu ...

Agula mala wymiotla odpowiedzia;-)
u nas pod gorke nie chce mi sie pisac, mlody ok bylismy u chirurga bo naplet nie schodz smarujemy i masujemy mascia
samopoczcuie roznie w pon 1 wizyta...

reklama
saga - jak sie czujesz? jak po wizycie?kurcze ogromne gratulacje jeszcze raz! szybko nam poszły te staranka co? oby tylko wsio bylo do konca ok. ja tez udzielam sie bardziej na marcowkach to chyba naturalne.
ja do Was dolaczylam dopiero w 6 mies wiec nie wiem jak bylo na poczatku ale ten moj marzec starsznie pechowy chyba: bardzo duzo poronień, pustych jaj plodowych, zespol downa i wady plodu, byla tez taka dziewczyna co twierdzila ze ma ciaze blizniacza a na kolejnym usg zobaczyli 3 serduszko a okazalo sie ze scimniala i w ogole w ciazy nie byla :)szok:)
pfalume - nic straconego moze i na ciebie przyjdzie pora kiedys jak i ty i M i Kasia bedziecie gotowi

ha! dzisiejszy dzien moge zaliczyc do udanych po rozmowie z szefami:
- decyzja podjeta i do Wawy jade pod koniec pazdizernika/pocz listopada a do tego czasu bede pracowac po 4h w biurze i jakby co cosik w domu porobie ale oficjalnie zwolniona bede ze siwadczenia pracy powyzej 4h (u mnie nie o kompa chodzi az tak jak o pozycje siedzaca)
- w polowie pazdzienrika zobaczymy bo mozliwe ze bede dalej pracowala alew juz zupelnie z wawy (normalnie majac placone albo pelne L4 i to zalezy jak ksiegowa pzrejmie moje obowiazki)
- premie ktora mam wyplacana "pod stolem" dostane za ostatnie 2 miechy (bo z powodu urlopow bylo opoznienie w wyplacie) dostane normalnie do pensji tylko ze w kwocie brutto i podobnie z kolejnymi mies jezlei bede pracowac ale mnie to baaaardzo urzadza bo ja mam od marca dopiero wyzsza pensje (wczesniej mialam 7/8 etatu no i przed podwyzka) a do L4 bierze sie srednia z 12 mies
- pozniej roczny macierzynski i powrot do pracy na 6/8 etatu na kilka mies zbey sie poogarniac i pzrsytosowac a pozniej pelen etat
no to plany dalekosiezne porobione ustalone z pracodawca wiec moge wystawic do wynajmu nasze mieszkanie i szukac zlobka/pzredszk dla Karo w Wawie od listopada - wreszcie wiem na czym stoje!

Flower, faktycznie marcówki 2014 strasznie pechowe....

U Ciebie widzę wszystko ok ;-) Jak ten czas leci, już masz 13 tydzień :-) A tak ogólnie jak się czujesz? Widać już brzuszek? Jak Karolinka reaguje?

U nas raczej 2 nie bedzie... M. może by chciał, a nawet na pewno. Tylko na dzień dzisiejszy nie jestem pewną czy chcę i wątpię żeby mi się zmieniło...

Ostatnia edycja:
Pflaume - czuje się w sumie ok, czasem jeszcze mnie muli, największy problem to jak zwykle mam z bezsennoscia no a potem przeklada sie to na zmeczenie ale jak bede krocej w pracy to tez powinno mi to ulzyc. Brzuszek rano bardzo maly a pozniej czesto nadmu****e mnie jak balon, troche juz wystaje i w wiekszosc spodni sie nie dopinam. Karo jest super ciagle tuli sie do brzuszka, caluje, pyta i mowi o dzidziusiu, krzyczy ze chce kremowac dzidziusia-duzo z nia rozmawiamy, tlumaczymy ale wiadomo ze nie obejdzie sie bez zazdrosci - wierze ze sobie z tym poradzi emocjonalnie
Co do drugiego dzidzia to wiesz jak bylo u nas, jakie prezjescia mielismy i tez byly momenty kiedy bylismy pewni ze Karo bedzie jedynaczka ale to sie czasem zmienia a czasem los sam decyduje/pomaga w decyzji. Jestes jeszcze bardzo mlodziutka, po przejsciach (poronienie), moze jak Kasia podrosnie - macie czas ale doskonale Cie rozumiem i twoj lek

Flower, to dobrze, że czujesz się ok ;-) Ja problemy z bezsenością miałam na końcu ciąży. Przez bruszek nie mogłam znaleźć odpowiedniej pozycji do spania.

Jak tak Karolcia teraz reaguje na Dzidzie, to po na rodzinach nie powinniście mieć większych problemów. Słodko to musi wyglądać jak taki maluszek przytula się do brzuszka. Kasia dzisiaj w sklepie bujała 3-4 miesięczne maleństwo w wózku i mówi "bujam dzidzie bo płacze" :-)

Pamiętam, jakie mieliście przejścia, ale grunt że teraz wszystko ok ;-) Wiesz co czasami chciałabym, żeby los za nas zdecydował bo tak to ja się nigdy nie zdecyduje... No niby młoda bo 26 lat, ale jeśli już to nie chciała bym rodzić po 30-sce. Także zostało mi góra 2 lata na decyzje...

Zagląda tu ktoś jeszcze?

flower, saaga jak tam ciężaróweczki?

I w ogóle co u Was mamuśki?

U nas do przodu.
Igor gada zdaniami.
Marcelina pełza, wczoraj pozbyliśmy się kasku- główka idealna!
D. z nami jeszcze jakieś 5 miesięcy, także będziemy razem wracać do pracy.

Czekam na wieści co u Was!!

Pozdrawiamy:-)

Karolaola, fajnie że napisałaś :-) Cieszę się że u Was ok.

U nas powolutku do przodu... Ja mam problemy ze zdrowiem...

Chyba nikt już tu nie zagląda. Mi się zdarza, ale nie wiem po co skoro i tak nie ma z kim pisać :-( Wątek sierpniówek umarł śmiercią naturalną..

Pflaume co u Ciebie jakie problemy teraz o Tobie myslalam ze juz dlugo na face nie siedzisz???

Flower super ze mala tak nastawiona u nas podobnie maly gada cieszy sie ale wiem ze moment zazdrosci tez sie pojawi ale to normalne damy rade;-) dlugo jeszcze bedziesz pracowac???

Karola co za piekne wiesci!!! strasznie sie ciesze ze Igorek sie rozgadal a Mania w koncu jest bez kasku! ;D

u nas leci budowe ok zamykamy stan surowy zostalo zalozenie blachy na dach i wstawic okna z roletami wszytsko juz mamy;-)
Mlody tez gada poki co nie choruje mamy dalej problem kupkowy, problem z siusiakiem juz zazegnamy ladnie schodzi skorka...
a ja czuje sie srednio codziennie heftam, mam czasem zgage, i siakm jak opetana no i mdlosci...juz 11 tydzien leci za 2 tyg mam prenatralne i sowiemy sie co bedzie, zakladam dziewuche...
imiona wybrane Borys od dawna LAura od kilku dni;)

reklama
Saga, ze zdrowiem już u mnie lepiej. Dzięki, że pytasz ;-) A na moją nieobecność na FB złożyło się jeszcze kilka innych czyników.

Cieszę że u Ciebie wszystko ok. Jeszcze trochę i będziecie mogli się w prowadzić. Co do ciazowych dolegliwość to minął niedługo. Najważniejsze żeby Dzidzia była zdrowa :-)

Do góry