reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Czesc Kobietki :):)

ja siedze głównie na straczkach ;) ... Ale tkneło mnie dzisiaj do was zajrzeć :):) o matko bardzo dawno mnie nie było :):)

Staram sie o drugą pocieszke , mam nadzieje ze w nastepnum cyklu wyjdzie :)

Pozdrawiam Was serdecznie :) postaram sie Was odwiedzać :). Jestem troche zaprazowana ale mam nadzieje ze dam rade :D:D

U nas oki, leci pomału... Sebol to mały kaskader :) jest wszedzie ! Chodzi do przedszkola , troche już gada i robi siku do kibelka ale tylko w domu :).

Buziole dla Was :)

reklama
Hej Mamusie!

Flower - Boze, Ty zaraz polowie ciazy bedziesz,a jeszcze pamietam twoj suwaczek w 4 tygodniu. Jak sie masz? Jak sie czujesz?

Sagaa - Ty tez Kochana... ja zawsze chcialam miec mala Laurke,ale stwierdzam,ze Mikus daje mi tak popalic,ze na dwojce zapewnie sie skonczy...

Karolaola - cudowne wiadomosci,ze Marcelinka nie musi nosic juz kasku i,ze Igorek tak duzo mowi.

Pflaume - mam nadzieje,ze samopoczucie i zdrowko juz o wiele lepsze...

Nadzieja - trzymam mocno kciuki za wasze staranki i witamy z powrotem!

U Nas dobrze. Chlopcy chodza do zlobka raz w tygodniu. Dopiero byli drugi raz. Pani bardzo zadowolona z Szymonka, mowi,ze przychodz sie przytulac, robi Hi 5, czyli piatke,ze pokazuje na palcach ,ze liczy :) mowiac caly czas w wiekszosci po swojemu.... juz nie moge sie doczekac kiedy wreszcie zacznie mowic. Obojetnie w ktorym jezyku :-D

Mikus zabkuje. Wyszly nam dwie gorne dwojki, teraz przebijaja sie dolne. On albo nie zabkuje w ogole albo wszystko na raz. Nadal w nocy przychodzi do mnie spac. To moj duzy problem,ale nie mam sily z nim walczyc.

Od miesiaca chlopcy dziela pokoj i na dobre im to wyszlo (chociaz najgorzej jak ktorys placze to i drugi sie wybudza i placze tez ):-(.

Pozdrawiam Was Mamusie!

Taycia, fajnie że napisałeś. Moje samopoczucie i zdrowie takie sobie, dzięki że pytasz ;-)

Świetnie, że Szymuś się zaklimatyzował się w żłobku. Co do mowy jeszcze będziesz miała dość gadulstwa oby dwóch ;-) Co do ząbkowania Mikusia, to współczuję...

U nas bez zmian. Kasia zdrowa mądrala :-) Coś Ją teraz przeziębienie złapało, ale mam nadzieję, że bez lekarza się obejdzie.
W przyszłym roku planuje posłać Kasie do przedszkola.Koło nas jest fajne prywatne i nie drogie. Chciałabym, żeby Niunia miała kontakt z dziećmi. Niby teraz też ma, ale to nie samo. Boję się tylko chorób bo teraz w ogóle mi nie choruje...
M. nie zgadza się na przedszkole bo uważa że jeśli chcę żeby Kasia miała kontakt z dziećmi, to powinniśmy postarać się o drugie maleństwo... Kasia chcę brata i M. też, a ja... hm.

Ostatnia edycja:
jej ale sie ucieszyłam jak tu zajrzałam i wreszcie zobacyzłam jakieś nowe posty!!! jutro coś Wam naskrobię a teraz zmykam do wyra bo rano dp pracy tzreba wstac ale juz ostatni dzień (przynajmneij oficjalnie)

edit. no to skrobię:
karolaola - kurcze ale super z tym kaskiem!
pfalume - zdrówka dla Ciebie życzę!pzredszkole to super sprawa dla dziecka ale chorob nie unikniesz jak nie w pzredszkolu sie wychoruje to w szkole a co do rodzenstwa to maja racje :p
saga - extra że budowa Wam tak sprawnie idzie! ja z heftaniem cie nie pociesze bo ciagle mam mdlosci a w zeslzym tygodniu pierwszy raz wymiotowalam; ja tam pzreczucia zadnego tym razem nie mialam ale moj uparcie twierdzi ze chlopak mimo ze lekarz juz dwa razy stweirdzil dziewcyznke ;P 15.11 mam takie dokladne polowkowe wiec moze wtedy sie przekona - teraz mam problem z wyborem imienia da dziewcyznki bo jakos wspolnego nie mozme znalezc a Karolina wymyśla: Dora(ta z bajki), lalka Zuzia, ciocia Ewa, nasze nazwisko, dziewcyznka, Karolinka normalnie jak chce sie posmiac to pytam jej jak chce zeby sie dzidzia nazywala;
nadzieja!-trzymam kciuki za owocne staranka!
taycia - fajnie ze chlopaki sie tak dogaduja we wspolnym pokoju; u nas Karo odstapila swoje lozeczko dzidziusiowi i spi w duzym (tylko raz nam spadla na poduchy) i tez jak najszybciej bedziemy im wpsolny pokoik robic

w weekend pzreprowadzka do warszawy nas czeka (mam nadzieje ze dzisiaj skoncza wszytskie roboty remontowe tam bo inaczej bedzie kiepsko - w koncu robilismy tam gruntowny remont i wszystko nowe jest a caly material, spzrety i meble kupilismy w 1 dzien razem z Karo wiec hardcorowo); nasze mieszkanie ywnajete pierwszego dnia po wrzuceniu ogloszenia za cene ktora pokrywa nam do zera wsyztskie koszty kredytu i oplaty; Karo ma wstepnie zarezerwowane miejsce w pzredszkolu w wawie, buzia sie jej nie zamyka ciagle spiewa, gada wierszyki, opowiada bajeczki, przemadrzala straaasznie jest; na stale bez pampka od jakis 2 mies (jak zostalam z nia sama to szybko poszlo bowieksza konskekwencja u mnie niz u m no i "odkladala" kazdego niezaiskanego dla dzidziusia) tylko na noc zakladam na wszelki; teraz tylko mam zmartwienie co do opieki w ciazy bo musze kogos znalezc tam (najlepiej na nfz ze wzgledu na koszty) i spzital wybrac do porodu

Ostatnia edycja:
Wiem, że mają rację, ale ja do ich pomysłu nie jestem przekonana. Co do chorób, to wiem że będą nieuniknione jeśli Kasia pójdzie do przedszkola.

Flower, u Ciebie już połowa!! Jak to zleciało.... Wybór imienia to dość trudna rzecz . My już mamy swoje typy jeśli by się trafiło drugie ;-)

Widzę, że u Ciebie spore zmiany... Mam nadzieję, że szybko się przyzwyczaicie do życia w Warszawie - powodzenia :-)

Ostatnia edycja:
Taycia;-) Mikolaje takie sa ze nadrabiaja za piewze dziecko kilka razy bardziej amm chrzesniaka i tez jest temperamentny;-)
niezawsze da sie byc konsekwentnym w 100% wiec rozumiem to ze nie masz sil oduacz spania Miko, gratuluje zabkow;-)
a mlody jak zacznie nawijac bedziesz chciala zeby czasem zamilkl:D

Flower pieknie Wam sie wszystko ulozylo! ;-) 3 mam kciuki za aklimatyzacje;-) polowka juhu zlecialo jak nie wiem ale 2 ciaza zdecydowanie szybciej leci niz pierwsza ;D budowa ah oh jest pieknie a za rok bedzie najcudowniej, najbardziej boje sie sac tam sama z dzieciakami nic wiecej:p Faceci i ich niedowierzanie w prawie plci haha;-)

Karola gdzie jestes???

NAdzieja czekam na te uprawgnione 2 kreseczki, ale najpierw badania !;p

Pflaume wzbraniasz sie a jednak jakies imiona obrane wiec chyba podswiadomie chcesz tylko strach cie powstrzymuje???
dobrze ze mala idzie do przedszkola mam nadzieje ze Wi sie dostanie w przyszlym roku....

u nas 13 tydzien rzyganko i mdlosci nie dopuszczaja, w srode mamy prenatralne zracji tarczycy mam za free, wiec moze dowiemy sie co mieszka u mnie w brzuszku za istotka:D

Saga, masz rację boję się i to bardzo...
Trzymam kciuki za prenatalne. A co byś chciała mieć teraz?

Wasze suwaczki idą jak burza do przodu :-)

Fajnie, że się odezwałyście!

Pflaume obawy co do chorowania w przedszkolu i u nas. Chcę posłać Igorka koło marca do klubu malucha no i jak z Marceliną nie będzie mogła zostać moja mama to i ją i boję się, że choroby nam nie odpuszczą. A swoją drogą to mimo, że Igor już taki chłopak to aż serce mi ściska na samą myśl o tym, że go będę musiała tam zostawić. No o Marcelinie na razie nie myślę.
Co do dzidziusia to zapomnijcie się kiedyś to najlepsza rada dla Ciebie, bo wątpliwości będą zawsze, a kolejna pociecha to kolejny cud. A żeby moje słowa nie były tylko słowami to podzielam niedawno wypowiedziane słowa Tayci- chciałabym trzeciego malucha:)

saaga świetne wieści co do budowy. Kilka dni temu byłam u siostry na budowie, oj chciałoby sie mieć coś wymarzonego i zbudowanego wg własnego pomysłu. Igorowi dalej skórka z siusiaka cała nie schodzi. U Was samo zeszło czy ingerowaliście? Trzymam kciuki za prenatalne i czekam na wieści!

Nadzieja! Powodzenia!

taycia Mikuś u Was śpi z racji zębów? Bo pisałaś, że chłopcy mieli spać razem. Kurka u Was już roczek był:szok:. Mikołaj chodzi? Pokaż chłopaków! Jak się dogadują?

flower
to troszkę zmian u Was, ale fajnie, że będziecie razem. O lekarzach poczytaj na necie, bo pewnie nawet nie masz się kogo poradzić w tej kwestii. A Karolka jak reaguje na zmianę przedszkola, wie , że to nastąpi? No i wiesz kto tam w brzuszku siedzi?

U nas czas pędzi, dzieciaczki zdrowe. Igor chwilę przed 2 urodzinami bez pampka w dzień, a od 3 tygodni i w nocy. W dzień już nie śpi jakieś 2,3 miesiące. Gada zdaniami, jest bardzo spostrzegawczy i rezolutny. Mania podoba mu się coraz bardziej, ale jednak jeszcze nie we wszystko z nią można się bawić. No i wszystkie zabawki są jego:( ale to chyba taki etap.
Marcelina pełza po całym domu, siedzi, ale nie siada i jest oazą spokoju. Zje wszystko co jej ugotuję i przesypia całe noce,a w dzień ma jedną drzemkę od1,5 -3h.

Fajnie mieć dwójeczkę jak jednego nie mam to nie mam co robić:-D jak to już kiedyś pisała taycia.

reklama
Karolaola , M już kilka razy kombinował żebyśmy wpadli, ale Mu nie wyszło. Jesteśmy że sobą ponad 5 lat i ani razu nie zdarzyła mi się "chwila zapomnienia"...

Co do przedszkola, to zobaczymy jak będzie. Nie wiadomo czy Kasia się zaaklimatyzuje. W domu jest odważna, bardzo dużo mówi, ale w stosunku do obcych jest nie ufna i się boi. Nie odzywa się wtedy wcale, głowa w dół i trzyma się wtedy nas..

Widzę, że masz wyjątkowo grzeczne dzieci. Nie dziwię się, że myślisz o 3 :-) Kasia jeszcze w pampku chodzi :-( Wstyd mi za Nią i już ręce mi opadają bo ile można... Nie ma drzemek już od prawie 2 miesięcy. Rośnie jak na drożdżach i rozrabia za 2, wszyscy mówią, że ma to po mnie i faktycznie nie mogę zaprzeczyć ;-)

Do góry