reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej hej mala sie nauczy Agula jak tam wesele??
Pflaume w te moze za duzo sie stresujesz i nie umiesz spac..??
chcialam sie pochwalic po cichutu ze sa 2 kreseczki;-) ale poki lekarz nie potwierdzi o wiadomo w pojade na bete w tyg...\
poza tym od srody zacyznami dach wiec jestem wniebowzieta wszystko idzie teraz ku dobremu;-)

reklama
Agulaula - Szymek jak chodzil do zlobka to miewal dni,ze szedl z usmiechem,a miewal,ze nie chcial sie odkleic. Ja osobiscie go nigdy nie zawozilabym,bo zawsze konczylo by sie placzem (straszna przylepa sie zrobil).

Sagaa - oooooo super! wreszcie powoli sie wszystko uklada. Gratki!

U Nas strasznie ciezki okres. U Mikolaja i Szymona zeby. Mikolaj jeszcze ma skok. Puszcza sie kanap i probuje chodzic....Koszmar. Chodze niewyspana, zla... az nie chce mi sie pisac. Ide napic sie kawy.

Milej niedzieli!

Saga, stresuje się i to bardzo . Tym bardziej że jesteśmy tu same w nowym miejscu...

Na razie wstrzymam się z gratulacjami, aż nie będziesz miała 100% pewności ;-)

Taycia, dużo sił i wytrwałości Ci życzę...

Co tam Mamusie?
Nastala cisza.

Szymcio byl na bilansie 2 latka. Wszystko dobrze. Kazala Nam obserwowac oczko,bo czasami jak jest zmeczony albo chce zobaczyc cos z bliska to lekko zezuje. Zastanawiam sie takze nad wizyta u okulisty dla niego.

Coraz wiecej czasu spedza na przegladaniu ksiazeczek, niesmialo pokazuje oczko,uszko (wiem,wiem,ze pozno), nadal wyzynaja sie piatki,wiec jest marudny i czasami trudny do ogarniecia. W dni czasami nie spia,a czasami spi 3 h.

A co u Was?

No w końcu... Zaglądam tu codziennie i co - cisza...

My dalej na wakacjach. Kasia jest przeszczęśliwa. Opiekuje się zwierzętami, karmi itp. Super śpi, wstaje o 7.30 ( w domu o 6). Drzemki ma normalnie o 11 i śpi już o 20.30. W sobotę wieczorem już wracamy do domciu :-)

Co tam u Was Mamuski?

Szymcio juz nie drzemkuje za dnia. Chodzi spac o 20.30 i spi do 7.30

Mikus zlapal wirusa. Ma koszmarny katar, lekki kaszel, stan podgoraczkowy. Moga byc zeby. W nocy budzi sie co godzine. Wczoraj wpadl w histerie. Pol h probowalismy go uspokoic. Na rekach nie pomagalo,wrecz sie rzucal, zostawienie w lozeczku tez nie. Koszmar jakis. Myslalam,ze Szymon byl ciezko. Oj Mikula,Mikula.... :-:)confused: chodze niewyspana,bo biore go w nocy do siebie...

Jakies zlote srodki ? Szymek kladzie sie spac i jesli zaplacze to dlatego,ze szuka smoka. Ten placze ze smokiem w buzi i to tak,ze az sie prawie zanosi?!

Ale tu cisza ostatnio... :baffled:

Kasia dzisiaj też bez drzemki... W sobote wieczorem wróciliśmy z wakacji i jakoś przedstawić się nie mogę do codzienności :dry:

Oj biedny Mikuś :-( Może faktycznie to przez ząbki, Kasia też tak miała na początku... Próbowałaś smarować dziąsełka Mikusiowi żelem łagodzącym? Kasia to pomoagało na troche.

Mamuśki: Saga, Karolaola, Flower, Agulalula, Karolap i reszta gdzie się podziewacie? Jak na razie to tylko ja z Taycią tu piszemy...

hej!
jestem ale podczytuje, czasu brak...zaczeliśmy 4 tydzien przedszkola - od poniedziałku nie płacze przy rozstawaniu ale nie wiem czy tak zostanie :-(ale tak to jest super, wychodzi uśmiechnięta, je ładnie, nie ma wpadek z sikanie, i jest największą gadułą w przedszkolu! czasem zmyśla np mówiła ostatnio , że na obiad był makaron z plasteliną albo że ugryzła ją żaba w nogę - jak mówie "agatka ale żabka nie mogła Cie ugryźć bo nie ma ząbków " odpowiedź mojej córki "ale ona urgyzła mnie języczkiem " :-) jest niesamowita :-D

jestem kochane i podczytuje ale jakos ochoty brak na pisanie
u nas jakies 2 tyg temu Karoline odebralam ze zlobka z goraczka wysoka - jakis wirus bo przeszło jej po 2 dniach ale przeszlo na mnie, pozniej malej sie odnowilo, pozniej maz zlapal angine
wczoraj tesc spadl z drzewa, stracil przytomnosc i jest w szpitalu ma krwiaka mozgu, liczne stuyczenia, peknieta torbiel na nerce (1 tylko ma bo 2 wycieli mu w 2010 tuz przed naszym slubem bo... spadl z drzewa, na dodatek ta jedna jest sprawna w 20% i ma liczne torbiele wiec ciagle dializy no ale wczoraj nie robili bo w kazdej chwili moze byc konieczna operacja i moglby sie wykrwawic wtedy)
Ja bylam wcozraj na genetycznym i wsio ok, prawdopodobnie dziewczynka ale upatrzyla sobie prawa strone brzucha (lozysko tez) wiec uciska na watrobe i zwiekszone szanse na ponowna cholestaze
sorki ze smece... dlatego zbytni sie nie udzielalam ostatnio

taycia - u nas o dziwo jak odstawilismy smoczka to skonczyly sie po kilku dniach krzyki nocne (jak nie mogla go znalezc)
agulaula - karolina tez czasem zmysla ale zawsze staram sie dojsc do prawdy i tlumacze jej ze nie wolno mowic takich rzeczy skoro nie sa prawda
pflaume
- karola zawsze po urlopach jest rozregulowana - daj malej czas skoro i ty go potzrebujesz zeby wrocic do siebie

reklama
Agulalula, super, że Agatka tak szybko odnalazła się w przedszkolu :-) Dzieci to mają pomysły :-D Niedługo wejdą w taki okres, że będą mogły zmyślać.

Flower
, to faktycznie nie za wesoło u Ciebie, przykro mi… Dobrze, że chociaż z Dzidzią wszystko ok. Dużo sił dla Ciebie i mam nadzieje, że wszystko szybko Ci się poukłada.

Do góry