reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej hej mala sie nauczy Agula jak tam wesele??
Pflaume w te moze za duzo sie stresujesz i nie umiesz spac..??
chcialam sie pochwalic po cichutu ze sa 2 kreseczki;-) ale poki lekarz nie potwierdzi o wiadomo w pojade na bete w tyg...\
poza tym od srody zacyznami dach wiec jestem wniebowzieta wszystko idzie teraz ku dobremu;-)

reklama
Agulaula - Szymek jak chodzil do zlobka to miewal dni,ze szedl z usmiechem,a miewal,ze nie chcial sie odkleic. Ja osobiscie go nigdy nie zawozilabym,bo zawsze konczylo by sie placzem (straszna przylepa sie zrobil).

Sagaa - oooooo super! wreszcie powoli sie wszystko uklada. Gratki!

U Nas strasznie ciezki okres. U Mikolaja i Szymona zeby. Mikolaj jeszcze ma skok. Puszcza sie kanap i probuje chodzic....Koszmar. Chodze niewyspana, zla... az nie chce mi sie pisac. Ide napic sie kawy.

Milej niedzieli!

Saga, stresuje się i to bardzo . Tym bardziej że jesteśmy tu same w nowym miejscu...

Na razie wstrzymam się z gratulacjami, aż nie będziesz miała 100% pewności ;-)

Taycia, dużo sił i wytrwałości Ci życzę...

Co tam Mamusie?
Nastala cisza.

Szymcio byl na bilansie 2 latka. Wszystko dobrze. Kazala Nam obserwowac oczko,bo czasami jak jest zmeczony albo chce zobaczyc cos z bliska to lekko zezuje. Zastanawiam sie takze nad wizyta u okulisty dla niego.

Coraz wiecej czasu spedza na przegladaniu ksiazeczek, niesmialo pokazuje oczko,uszko (wiem,wiem,ze pozno), nadal wyzynaja sie piatki,wiec jest marudny i czasami trudny do ogarniecia. W dni czasami nie spia,a czasami spi 3 h.

A co u Was?

No w końcu... Zaglądam tu codziennie i co - cisza...

My dalej na wakacjach. Kasia jest przeszczęśliwa. Opiekuje się zwierzętami, karmi itp. Super śpi, wstaje o 7.30 ( w domu o 6). Drzemki ma normalnie o 11 i śpi już o 20.30. W sobotę wieczorem już wracamy do domciu :-)

Co tam u Was Mamuski?

Szymcio juz nie drzemkuje za dnia. Chodzi spac o 20.30 i spi do 7.30

Mikus zlapal wirusa. Ma koszmarny katar, lekki kaszel, stan podgoraczkowy. Moga byc zeby. W nocy budzi sie co godzine. Wczoraj wpadl w histerie. Pol h probowalismy go uspokoic. Na rekach nie pomagalo,wrecz sie rzucal, zostawienie w lozeczku tez nie. Koszmar jakis. Myslalam,ze Szymon byl ciezko. Oj Mikula,Mikula.... :-:)confused: chodze niewyspana,bo biore go w nocy do siebie...

Jakies zlote srodki ? Szymek kladzie sie spac i jesli zaplacze to dlatego,ze szuka smoka. Ten placze ze smokiem w buzi i to tak,ze az sie prawie zanosi?!

Ale tu cisza ostatnio... :baffled:

Kasia dzisiaj też bez drzemki... W sobote wieczorem wróciliśmy z wakacji i jakoś przedstawić się nie mogę do codzienności :dry:

Oj biedny Mikuś :-( Może faktycznie to przez ząbki, Kasia też tak miała na początku... Próbowałaś smarować dziąsełka Mikusiowi żelem łagodzącym? Kasia to pomoagało na troche.

Mamuśki: Saga, Karolaola, Flower, Agulalula, Karolap i reszta gdzie się podziewacie? Jak na razie to tylko ja z Taycią tu piszemy...

hej!
jestem ale podczytuje, czasu brak...zaczeliśmy 4 tydzien przedszkola - od poniedziałku nie płacze przy rozstawaniu ale nie wiem czy tak zostanie :-(ale tak to jest super, wychodzi uśmiechnięta, je ładnie, nie ma wpadek z sikanie, i jest największą gadułą w przedszkolu! czasem zmyśla np mówiła ostatnio , że na obiad był makaron z plasteliną albo że ugryzła ją żaba w nogę - jak mówie "agatka ale żabka nie mogła Cie ugryźć bo nie ma ząbków " odpowiedź mojej córki "ale ona urgyzła mnie języczkiem " :-) jest niesamowita :-D

jestem kochane i podczytuje ale jakos ochoty brak na pisanie
u nas jakies 2 tyg temu Karoline odebralam ze zlobka z goraczka wysoka - jakis wirus bo przeszło jej po 2 dniach ale przeszlo na mnie, pozniej malej sie odnowilo, pozniej maz zlapal angine
wczoraj tesc spadl z drzewa, stracil przytomnosc i jest w szpitalu ma krwiaka mozgu, liczne stuyczenia, peknieta torbiel na nerce (1 tylko ma bo 2 wycieli mu w 2010 tuz przed naszym slubem bo... spadl z drzewa, na dodatek ta jedna jest sprawna w 20% i ma liczne torbiele wiec ciagle dializy no ale wczoraj nie robili bo w kazdej chwili moze byc konieczna operacja i moglby sie wykrwawic wtedy)
Ja bylam wcozraj na genetycznym i wsio ok, prawdopodobnie dziewczynka ale upatrzyla sobie prawa strone brzucha (lozysko tez) wiec uciska na watrobe i zwiekszone szanse na ponowna cholestaze
sorki ze smece... dlatego zbytni sie nie udzielalam ostatnio

taycia - u nas o dziwo jak odstawilismy smoczka to skonczyly sie po kilku dniach krzyki nocne (jak nie mogla go znalezc)
agulaula - karolina tez czasem zmysla ale zawsze staram sie dojsc do prawdy i tlumacze jej ze nie wolno mowic takich rzeczy skoro nie sa prawda
pflaume
- karola zawsze po urlopach jest rozregulowana - daj malej czas skoro i ty go potzrebujesz zeby wrocic do siebie

reklama
Agulalula, super, że Agatka tak szybko odnalazła się w przedszkolu :-) Dzieci to mają pomysły :-D Niedługo wejdą w taki okres, że będą mogły zmyślać.

Flower
, to faktycznie nie za wesoło u Ciebie, przykro mi… Dobrze, że chociaż z Dzidzią wszystko ok. Dużo sił dla Ciebie i mam nadzieje, że wszystko szybko Ci się poukłada.

Do góry