reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Młodam, jak dawno Cię nie było...

Moja Niunia też mi nie daje posiedzieć przy laptopie, więc korzystam kiedy ma drzemkę i wieczorem ;-)

Wpadaj do nas cześciej :-)

hejka!
Ola właśnie śpi ;-) a topika przenosic nawet nie pozwolili, wiec stoi na stole, a ta jak czasem sie dopadnie to w niego niezle nawala palcami. naśladuje oczywiście, a ze to to małe wyczucia nie ma... ;-)

a mam pytanko do mam które mają córcie, przebijałyście już im uszka?

reklama
Młodam, Kasia już dwa razy tak walła ręką w klawiature, że klawisze wyleciały... Za pierwszym razem musieliśmy wymienić klawiature całą, a z drugim udało mi się go włożyć. Taka cwaniara jest, że potrafi sobie uruchomić laptopa i mówi do mnie "mama gram". Teraz chowam laptopa i nie ma do niego dostępu.

Co do uszek, to Kasia miała przebijane jak skończyła 6 miesięcy...

Karolaola - super,ze zaakceptowala kask. I bardzo mnie cieszy fakt,ze nie czuje go za bardzo i,ze jest poprawa.

Ach Babki, u Nas duzo sie dzieje... ja pracuje/M.pracuje, jesli mamy wolne to jestem daleko od netu,czasami mi sie nie chce pisac,bo sil i czasu brak.

U Nas dobrze. Mikus raczkuje, chce stawac. Szymcio gada coraz wyrazniej,nocnika na oczy nie chce widziec. Uparty jak osiol.

A to zdjecia z plazy :-D bo ostatnio Irlandia zalicza sie do tych 'cieplych' krajow :) 20130712_131014.jpg20130712_131614.jpg

Załączniki

• 20130712_131014.jpg
    20130712_131014.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 50
  • 20130712_131614.jpg
    20130712_131614.jpg
    52,3 KB · Wyświetleń: 50
karolaola super wieści, fajnie ze kask nie przeszkadza
mlodam ja na razie nie przekluwalam Mai uszek ... nie spieszy mi się

u mnie mało czasu dużo zajec, Maja zdrowa , mnie chyba dopada coroczna alergia bo kicham ciagle , gardlo pobolewa
teraz czekam az zdjęcia się zgraja ze stacjonarnego na pendrivre- gzrywam je od 22.10...........

Cześć dziewczyny!
znowu mnie nie było ale dzieje się u nas dzieje. pisałam że K prawdopodobnie dostanie pracę no i dostał.... tylko, że w Warszawie :( no ale postanowił spróbować i liczymy na to że w okresie próbnym juz zwolni się miejsce w KRK - więc czekają nas co najmniej 3 miesiące rozłąki a później zobaczymy. może gdyby udało mi się zajśc w ciążę to L4 i wyprowadzka do Wawy na jakieś 2 lata...? ehhh..
Karolaola - super że jest szybka poprawa u Mani!!!
karolap - my tez ostatnio robimy porzadek ze zdjeciami i z kazdych wakacji z mała zrobiliśmy fotoksiążkę - wygląda nieziemsko i nijak się może równać do zwykłego albumu
saga - głowa do góry! ani się obejrzysz a będziecie w waszym wlasnym domku i wiele zmartwien odejdzie w zapomnienie (klopoty z tesciami itd)
mlodam - kope lat! pokaz nam Olenke! ja przekluwaniu uszu malym dzieciom jestem pzreciwna, wygladaja jak takie "stare Maleńkie" no i zawsze moze cos sobie dziecko zrobic a to naciagnac uszko i uszkodzic, a to odepnie sie kolczyk i polknie - ja to bym jeszcze poczekala, sama mialam jakies 12 lat jak pzrekluwalam uszy i byla to moja swiadoma decyzja ale kazda matka ma inne zdanie, na pewno musialabys Ole jakos do tego "przygotowac" psychicznie, no i wybrac sprawdzony gabinet
mama- fajnie Ze znalazlas chwilke na bb :)
taycia - boze jakie plaze irlandii sa piekne!! gdyb y jeszcze bylo troche cieplej to byscie od turystow sie tam nie opedzili. heheh maly mikus niezly grubcio :)

a my Karolci nic nie kupujemy na urodziny - wsyztsko ma, a jeszcze nie jest na tyle swiadoma calej otoczki prezentow zeby wydawac kase na niepotzrebne rzeczy, wolimy ja zabrac gdzies na weekendowy wypad w ramach prezentu i spedzac z nia w fajny sposob kazda wolna chwile zwlaszcza teraz kiedy czeka nas dluzsza rozlaka. jak rodzina pytala to powiedzileismy ze ewentualnie chcielibysmy worek sako (jezu jak mala szalala w nim u kuzyna!a jaki wygodny i dla dorosłego), albo porzadnego windstopera na wyprawy w gory no ale to raczej na spole, myslelismy o stoliczku i krzeselku ale z wizja przeprowadzki to nie ma sensu teraz w dodatkowe spzrety sie zaopatrywac
2013-07-10 16.36.38.jpg a tu nasze wodne szlaenstwa w tygodniu po pracy :D

Załączniki

• 2013-07-10 16.36.38.jpg
    2013-07-10 16.36.38.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Pflaume - dziękuję. Mam nadzieję,że ta 'młodość' zostanie mi na stare lata :-D

Flower - Szymcio w życiu pewnie koła by nie założył. Na wakacje w przyszłym roku chcemy im kupić takie piankowe kombinezony,bo będziemy wynajmować domek z basenem.... Super,że twój mężczyzna dostał pracę no i trzymam kciuki za staranki :tak::tak::tak:

Mój młodszy ptaszek wstał dzisiaj o 5.40,a ja wczoraj o 23 pracę skończyłam. Szymko jest strasznym czyściochem. Jejku, lekko ubrudzi sobie rękę to idzie do zlewu by mu umyć albo wyczyścić chusteczką. Niesamowity jest normalnie :-)

A gdzie reszta Mam? Tonya to chyba już z miesiąc tu nie była. Ciekawe jak Bishopka, Mucha się nic nie odzywa... Szkoda,że zostałyśmy w tak małym gronie.......

sagaa pisałaś coś o uwstecznieniu w sikaniu na nocnik? My to właśnie przechodzimy. Normalnie sika w majty, a już było bardzo dobrze. I szczerze nie wiem co teraz?
mlodam witaj i wpadaj częściej!
taycia MikuŚ to Ty, a Szymcio to tata chyba co? Ile Mikuś waży?
flower super, że K dostał pracę, a może na stałe do Warszawy wyemigrujecie? Zazdroszczę tych foto książek, ja to nijak się nie umiem zabrać, żeby choć wywołać zdjęcia, a ostatnio to i robić zapominam:zawstydzona/y:
Co do przekłuwania uszu to nie mam nic przeciwko, ale trochę się naczytałam z czego te wszystkie kolczyki są i jak to oddziałuje na ranę (przekłute uszko) i wstrzymuję się przynajmniej do czasu jak Mani skóra się nie podleczy i nie zdejmiemy kasku.

U nas czas ucieka przez palce. Mania niedługo 5 miesięcy, pięknie się obraca w dwie strony, w leżaczku podnosi do siadu. jest b. grzecznym i pogodnym dzieckiem. Igorek od kilku dobrych dni jej nie uderzył i pięknie podaje jej zabawki itd. może czeka na bardziej aktywna siostrę?
Ostatnie 2,3 tygodnie u nas pod znakiem histerii Igora, tzn. każda sytuacja może się zakończyć histerycznym płaczem. Np.
-Igor-Chcę wody.
-Ja- Masz- i mu podaję.
-I- nie chcę.
a więc ja ją odkładam na miejsce
-I- WOODAAA
ponownie mu ją daję
-I- Nie chcę.

I zaczyna się ok 20-30 min ryk, bo przecież nie będę się z nim bawić w odkładanie wody tylko zostawiam mu ją i odchodzę. Tak może być ze wszystkim: z całusem na dobranoc, z posadzeniem na kibelek, z ubraniem majtek zależnie od humoru Igora. teraz po tych 3 tyg. jestem mądrzejsza i jak widzę, że prowokuje to jakoś zgrabnie omijam temat, ale nie zawsze się udaje. Też czasme już sie sam zastanowi i po chwili przychodzi i przytula sie. Cieszy mnie, że potrafi też przeprosić sam od siebie jak coś złego zrobi.

A jak Wasze niespełna dwulatki przechodzą bunt? Czy tylko Igor tak łobuzuje? Robicie imprezę urodzinową dla maluchów, gdzie?

EDIT:
Zdjęcia główki. Pierwsze przed terapią, drugie 5 dni temuIMG_3594.jpgIMG_3724.jpg

Załączniki

• IMG_3594.jpg
    IMG_3594.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_3724.jpg
    IMG_3724.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
reklama
Flower, słodka Karolinka ;-) Fajnie, że K dostał pracę, a jeśli chodzi o Wawe to zawsze możecie spróbować...

Taycia, na pewno zostanie ;-)
Kasia to też czyściocha z klejącymi rękami nie będzie chodziła i zaraz leci do łazieńki myć.
Szkoda, że jest nas tak mało, ale dobrze, że chociaż tyle :-)

Karolaola, Kasia też czasami ma taki napady płaczu np. dzisiaj i w tedy w ogóle wtedy jest na "nie". Młoda tak się nauczyła, że jak zaczyna płakać, to wymusza wymiotowanie i każdy większy płacz tak się kończy.... Nie wiem jak to zwalczyć :-(

Co do przekłuwania uszek, to ja nie mam nic przeciwko. Kasia ma od 6mż i było wszystko ok,wydaje mi się, że im dziewczynka starsza tym jes gorzej i większą "traume" przechodzi.

U nas nie bedzie imprezy urodzinowej. Będzie mały torcik i prezenty. Właśnie dzisiaj przyszły i jestem bardzo zadowolona i wiem, że Kasia też będzie :-)

Ostatnia edycja:
Do góry