sagaa pisałaś coś o uwstecznieniu w sikaniu na nocnik? My to właśnie przechodzimy. Normalnie sika w majty, a już było bardzo dobrze. I szczerze nie wiem co teraz?
mlodam witaj i wpadaj częściej!
taycia MikuŚ to Ty, a Szymcio to tata chyba co? Ile Mikuś waży?
flower super, że K dostał pracę, a może na stałe do Warszawy wyemigrujecie? Zazdroszczę tych foto książek, ja to nijak się nie umiem zabrać, żeby choć wywołać zdjęcia, a ostatnio to i robić zapominam
Co do przekłuwania uszu to nie mam nic przeciwko, ale trochę się naczytałam z czego te wszystkie kolczyki są i jak to oddziałuje na ranę (przekłute uszko) i wstrzymuję się przynajmniej do czasu jak Mani skóra się nie podleczy i nie zdejmiemy kasku.
U nas czas ucieka przez palce. Mania niedługo 5 miesięcy, pięknie się obraca w dwie strony, w leżaczku podnosi do siadu. jest b. grzecznym i pogodnym dzieckiem. Igorek od kilku dobrych dni jej nie uderzył i pięknie podaje jej zabawki itd. może czeka na bardziej aktywna siostrę?
Ostatnie 2,3 tygodnie u nas pod znakiem histerii Igora, tzn. każda sytuacja może się zakończyć histerycznym płaczem. Np.
-Igor-Chcę wody.
-Ja- Masz- i mu podaję.
-I- nie chcę.
a więc ja ją odkładam na miejsce
-I- WOODAAA
ponownie mu ją daję
-I- Nie chcę.
I zaczyna się ok 20-30 min ryk, bo przecież nie będę się z nim bawić w odkładanie wody tylko zostawiam mu ją i odchodzę. Tak może być ze wszystkim: z całusem na dobranoc, z posadzeniem na kibelek, z ubraniem majtek zależnie od humoru Igora. teraz po tych 3 tyg. jestem mądrzejsza i jak widzę, że prowokuje to jakoś zgrabnie omijam temat, ale nie zawsze się udaje. Też czasme już sie sam zastanowi i po chwili przychodzi i przytula sie. Cieszy mnie, że potrafi też przeprosić sam od siebie jak coś złego zrobi.
A jak Wasze niespełna dwulatki przechodzą bunt? Czy tylko Igor tak łobuzuje? Robicie imprezę urodzinową dla maluchów, gdzie?
EDIT:
Zdjęcia główki. Pierwsze przed terapią, drugie 5 dni temu