reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Czesc Mamuski!

Tak szybko sie tylko odzywam totalnie nie na temat. Nasze dzieci wkrotce skoncza 2 latka. Macie jakies pomysly na prezenty? bo ja juz sama nie wiem. Szymon praktycznie interesuje sie wszystkim,ale nic go na dluzej nie zatrzyma. Najbardziej kocha swoje pileczki i rowerek. Myslalam moze o takim zabawkowym laptopie...
128523_L.jpg

Pozdrawiam Was z pochmurnego i zimnego kraju,.....ggrrrrr

Załączniki

• 128523_L.jpg
    128523_L.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Dziewczyny tak zrobilam wczoraj po klotniach ze swoja rodzina mezem tesciami wzielam rower zeby nikomu nie przeszkadzac pojezdzilam po wsiach porozmawialam z bratem i bratowa bo tylko onie mnie rozumieja ze wzglad na to co przeszlismy, i pojchalam poplakac sobie do frend mojej, czesto do niej wpadam lub mam kontak z innymi bliskimi mi ludzmi, jesli chodzi o dzien z wi dzis zamierzam go tak spedzic, zapowiedzialam mezowi z nikomu nie zamierzam przeszkadzac, nic nie zamierzam robic w domu jakbyscie zobaczyli jak u nas wyglada to jakies nie porozumienie< ja pedantka> a tu syf na calego, nie daje rady psychicznie i zaluje ze moj maz takich rzeczy nie rozumie...
Taycia my kupilismy 3 metrowa zjezdzalnie poniewaz wi uwielbia zjezdzac ma zrobiony domek schodki i dzien bez zjezdzalni dniem straconym...
Karola albo Twoj maz to ty domatora albo cos niedobrego dzieje sie u was w zwiazku pogadaj a jak nie da rady to rob tak jak on..

Saga, ja bym się wściekła jak bym mój mi wypominał kasę. W prawdzie nie pracuje, ale mam swoje pieniądze ok 760 zł miesięcznie i dokładam się do rodzinnego budżetu.

Karolaola, macie już kask dla Mani?

Karola, a może jest typem domatora Twój mąż? Albo widział telepatie z mężem kumpeli i jest zazdrosny? ;-)

Taycia, my zabawkowy laptop też mieliśmy kupić, ale stwierdziłam, że poczekamy jeszcze rok… A planujemy kupić konika na biegunach bo Kasia strasznie lubi się bujać i lubi konie. Prezent wyjdzie 2 w jednym, myślę, że będzie zadowolona :-)

Saga i bardzo dobrze zrobiłaś, coś Ci się też od życia należy ;-) Nie daj się :-)

U nas się poprawiła pogoda, jak M. wróci z pracy, to idziemy na długi spacer i lody ;-)

Ostatnia edycja:
Co tu dzisiaj takie pustki?

Dzisiaj Kasiunia kończy 23 miesiące, równo za miesiąc świetujemy 2 latka Niuni :-)

Pogoda dopisała, spacerek udany. Kasia już śpi, a my mamy wieczór dla siebie ;)

Hej dziewczyny! Jak zwykle wpadam na chwilę i poczytałam po łepkach. Wybaczcie!
Trzymam mocno kciuki za staranka Flower, niech szybko Wam się uda i życzę bezproblemowych 9 mies.
Karolaolajesteś super dzielna mamusia. Oby już minęły wszystkie problemy.
Karolap mój mąż też ma różne naloty. A żebyśmy gdzieś sami to już nie pamiętam kiedy. Fajnie że masz pracę więc nie jesteś w pełni zależna od męża.
Sagt. ja Cię doskonale rozumiem. U nas to samo. My mamy ciężko z kasą bo mój mąż 7 mies. był na bezrobociu więc wyobraż sobie jak to jest. Co do reszty olej to. Niedługo będziesz mieć swój dom i tam sobie wszystko zrobisz po swojemu.
A u nas ok. Powoli wychodzimy na prostą z finansami, dzieci zdrowe. Hania już rozstała się z pieluchą, chociaż wpadki się jeszcze zdarzają.

Mama, fochy i naloty to ma każdy facet i nie wiadomo o co im chodzi. A mówią, że to MY wiecznie się fochamy :confused:

Gratki dla Hani, u nas bez zmian :-(

ja mam az za dużo pomyslow na prezent dla Mai na urodziny, wczoraj byliśmy u mojej mamy koleżanki z czasów szkolnych której nie widziala ponad 20 lat, jej wnuczka ma wlasnie zabawkowego laptopa, Maja siedziała z nim bardzo długo... zastanwiam się miedzy innymi nad nim na prezent...

co do mojego meza- nigdy raczej nie był typem domatora, kiedy się poznaliśmy w sumie często wychodziliśmy, później chyba praca go zmienila, nawet rozumiem to ze woli w domu posiedzieć, ale jak raz na miesiąc lub dwa wyjdziemy gdzies to przecież nic mu nie będzie
co do telepatii miedzy mna a mezem koleznki- raczej nie zauwazyl, wiec nie był zazdrosny.... nawet nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatnio był zazdrosny....

dziś dostałam 1 wyplate po przejściu na caly etat+ premia za tajemniczego klienta- nawet nie spodziewałam się ze tyle wyjdzie(na caly etat przeszłam 10.06) :o)

sagaadomyślam się jak się czujesz, trzymam kciuki by się poprawily relacje w domu
pflaume najlepszego dla Kasi....
ale ten czas leci, już niedługo 2 latka

Dzień doberek! Mam tyle roboty w domu a zasiadłam przed komputerem i dupy nie ruszam. To dopiero leń. Co do prezentów to nie mam pojęcia. Laptop fajna sprawa ale moja Hanka rzuca wszystkim i boję się że zaraz zepsuje. Mój Jakub dostał laptopa na 4 urodziny to fajnie już się bawił. Ale tam już literki, liczenie, ale powiem że do tej pory bawi się nim. 11 mój Jakub ma 6 urodziny i też nie mam pomysłu na prezent. Może coś podpowiecie?
Karolap a nie boisz się tych spotkań z koleżanki mężem? Bo ja też mam taką telepatię ze znajomym, tyle że on wolny. Oczywiście nawet nie pomyślałam o zdradzie ale coś tam w głowie u mnie siedzi. Unikam go bo wolę nie kusić losu. Ja też raczej jestem typem domatora, ale czasem gdzieś wyjść, odstresować się fajna sprawa. Ostatnio z koleżanką byłyśmy na piwie. Super sprawa, człowiek się wyluzował. A wypłata fajna sprawa. Ja czekam do 10 jak mąż dostanie wypłatę to biorę się za malowanie w domu. Salon i pokój dzieci bo już nieciekawie wygląda.
Pflaume za facetami to nie trafi! Pochwaliłam Hanię a dziś wyszła na balkon i jakby nigdy nic zsikała się. I stoi w kałuży i jeszcze się śmieje.
Miłego dnia!!!

reklama
Karola, gratulacje pierwszej wypłaty na etacie, teraz możesz sobie zaszaleć :-)

W sumie, to nie dziwie się Twojemu męzowi bo jest praktycznie większość czasu po za domem i jak już przyjedzie do domu, to pewnie woli w nim posiedzieć niż gdzieś wychodzić.

Co do prezentu to też zaczęłam zastanawiać na laptopem bo Kasia przychodzi do mnie i mówi: dzisiaj "Mama ide szkoły" Wcześniej ubrała plecak, dała mi buzi i łapie za klamke udając, że wychodzi. Po chwili " jestem" wbiegła do swojego pokoju usiadła przy stoliku, z bajką i puka w nią... Pytam co robisz, a Kasia na to: "Odrabiam na komputrze". No i dlła mi no myślenia tym sposobem.

Do góry