reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karolaola, no to w sumie chyba wszystko poszło po Twojej myśli, co nie? A od kiedy Mania zaczyna terapie kaskiem? Będzie go miała z ciąganego? Trzymam kciuki ;-)

Saga, no to szybciutko Wam idzie budowa, super ;-)

Dziewczyny, ja też się kilka razy zabierałam za te segregowanie fotek i zawsze coś mi wypadało i odkładałam, to na potem… Później nazbiera się nie zła „górka” zdjęć i nie wiesz co masz wybrać. Na początku dużo zdjęć zawsze wychodzi (tak do roku), a później już mniej. Kurczę Saga sporo tych fotek. U mnie najwięcej było ze 200. A teraz wzięłam się na sposób i robię 3-4 zdjęcia na jednym, jest mniej zdjęć i więcej miejsca w albumie. Bardzo fajnie to wygląda. Karola, nie dziwie się, że masz zaległości przy dwójce dzieci jest dużo mniej czasu i masz więcej zdjęć do wybrania bo podwójnie. A z chęcią bym Wam pomogła przy segregacji fotek :-)

U nas dzisiaj też słoneczko wyszło i w końcu nie pada, ale jest chłodno nawet bardzo.

Ostatnia edycja:
reklama
Pflaume - ząbków mamy dalej 9 :p za zdjęcia też ostatnio się zabraliśmy i zrobiliśmy fotoksiążki z naszych wyjazdów majówkowych w zeszłym i w tym roku - naprawdę fajnie to wyszło
trzymajcie kciuki jutro bo może się okazać że w pon K już będzie w nowej pracy
karolap - każda dodatkowa kasa jest super! a ta pozytywna ocena tez na pewno zaprocentuje w kontekscie przedluzania umowy bo chyba za jakis czas masz na pelen etat pzrejsc dobrze pamietam?
karolaola - dobrze ze masz jakies konkrety a nie w takiej prozni zawieszona jestes. im wczesniej zacznie sie terapie tym lepsze pewnie beda efekty - a kiedy Mania ma dostac kask? czy bedzie chodzic w nim 24h? dla wrazliwej skory polecam krem mediderm moje ostatnie odkrycie no i niedrogi w porownaniu do innych z tej grupy
paradoksalnie my jak sie dowiedzielismy o rozwiazaniu umowy K. pojechalismy na urlop nieplanowany no ale stwierdzilismy ze szkoda nie skorzystac bo za bardzo dobra kase (przywilej pracy w branży turystycznej :D), Karolina jeszcze nie ukonczyla 2 lat wiec w samolocie za darmo leci, no a jak K zacznie nowa prace to mozna zapomniec o urlopie, no i w pzryszlym roku jak sie uda to bedzie drugi dzidzius wiec tez urlopu niet
saga - z jednej strony zazdroszcze a z drugiej to ja bym sie chyba nie podjela budowy. moj K nie jest typem zlotej raczki no a jak do wszytskiego sie firmy bierze to kupa kasy potzrebna
troche ta sytuacja zawodowa K zakloca nasze plany prokreacyjne :p no ale mam nadzieje ze jutro bedzie po problemi z b rakiem pracy - tak, rozpoczynamy starania o 2 choc starsznie sie boje powtorki z komplikacji a szanse na ponowna cholestaze to 70% no i ten pozytywny gbs, no ale wzielam sie za siebie i:
- zaczelam sie lepiej i bardziej regularnie odzywiac wiec mam nadzieje ze troche pzrybiore na wadze i zajsc bedzie latwiej
- kwasd foliowy zazywam juz
- umowilam sie do lekarza na badania krwi, moczu i porby watrobowe
- mam skierowanie do poradni hepatologicznej z ta moja nieszczesna watroba (choc terminy dosyvc odlegle a;le jak zajde w ciaze to przyjma mnie poza kolejnoscia)
- musze jeszcze zalatwic cytologie i gina ogolnie no i dentyste
mam nadzieje ze za jakies 2 mies bede mogla sie pochwalic dwoma kreskami na tescie :D a teraz jestem o wiele "madrzejsza" i wiem jak zapobiegac/walczyc z niektorymi komplikacjami ktore mnie i Karola dotknely

Flower, to jeszcze sporo przed Wami, w kwestii ząbków.

Jak wszystko dobrze pójdzie, to może będziesz w ciąży razem z Sagą ;-)

Trzymam kciuki za pracę i staranka - powodzenia :-)

Ostatnia edycja:
Czesc Mamuski!

Karolaola -ja niestety musze Szymciowi do znudzenia powtarzac,ze nie wolno i juz. Swietnie,ze corcia bedzie miala ten kask. A dlaczego ma problem z glowka? (mozliwe,ze pisalas,a ja przegapilam).

Flower - witaj Kobitko! super,ze Karolcia nie choruje i trzymam kciuki za Fasolinke!
Ja powiedzialam mojemu M,ze jedziemy na zalegle ubiegloroczne wakacje za rok i nie ma opcji zebym zaciazyla przed urlopem. Jesli decydowalibysmy sie na trzecie to staranki byly by dopiero za rok ....

KarolaP- super,ze w pracy tak dobrze Ci sie uklada!

Pozdrawiam Was serdecznie

sagaa rewelacja, szybko Wam się gniazdko buduje.

Pflaume kask powinien być za jakieś dwa tygodnie, będą dzwonić to pojedziemy po odbiór. Nosi się go 23h/dobę. Godzina to pielęgnacja dziecka i samego kasku. Czy po mojej myśli, hmm im bliżej byłam tej konsultacji tym więcej miała wątpliwości pt. a może jednak poczekać i dać szansę główce na samoistne odkształcenie? Ale po tym co tam usłyszałam nie było innej opcji.

flower dokładnie liczę na szybkie efekty, bo główka jeszcze bardzo szybko przyrasta. My już też za rok musowo musimy jechać na wczasy.
Jesteś dojrzalsza o przeżyte doświadczenia,a my tu trzymamy kciuki za powodzenia w staraniach i bezproblemowy przebieg ciąży.

taycia Mania ma lekką asymetrię i główkę układa na prawo. Główka jej się bardzo spłaszczyła i stąd kask. Oj tak my też powtarzamy, a Tobie chyba chodziło o karnego jeża z superniani? Odkładasz go tam na jakiś czas i on nie ucieka czy stoisz przy nim? U nas był kąt, ale Igorowi się to spodobało i sam robił coś na złość i mówił, że musi iść do kąta:dry:

Taycia, podziwiam Cię, ja nie mogę zdecydować się na drugie maleństwa, a Ty masz w planach trzecie. Może za 3 razem będzie córcia :-)

Kasia, na moje "nie wolno" reaguje odwrotnie niż powinna i robi mi na złość. Do tego się zawsze wymownie uśmiecha.

Fajnie, że nasz wątek "odżył", oby tak dalej :-)

Pflaume - jak to sie mowi... teraz to juz z gorki. Nie wiem co chcemy jeszcze...z jednej strony fajnie bylo by miec jeszcze jedno dziecko..z drugiej czasy niepewne,zycie trudne... zobaczymy jeszcze :-D

Karolaola - tak, klade poduszke i kaze mu tam siedziec. Oczywiscie najpierw jest ostrzezenie "Jak jeszcze raz rzucisz Mikusia to tam pojdziesz ' patrze mu gleboko w oczy i jak to znowu zrobi to idzie tam siedziec. Oczywiscie najpierw musze go kilka razy zaprowiadzic,bo ucieka z poduszki,ale pozniej rzeczywiscie siedzi, odliczam minute, calujemy sie na przeprosiny i zalatwione :-D

Milego dzionka!

Taycia, mówisz, że już z górki... No ja właśnie boje się, że sobie nie dam rady i mnie dwójka maluchów przerośnie.

reklama
Pflaume ponoć dzieci szybko odnajdują się "w kasku" A im mniejsze dziecko tym lepiej dlatego jestem dobrej myśli. Oby odparzenia i inne problemy skórne nam odpuściły to będzie ok;)
Co do kolejnego dziecka. To myślę właśnie, że drugie dziecko to taki przełom, bo kolejne to już nie ma aż takiej różnicy tak sobie myślę. Niemniej posiadać jedno dziecko a dwójkę to różnica spora ja tak to odczuwam na ten czas.

taycia chyba wypróbuję tego karnego jeża. Dzisiaj Igor siedział w łóżeczku na ok 3 min. za to, że raz uderzył Manię, a drugi raz ją ugryzł w rączkę:confused2: a tak ładnie się z nią bawił- myślałam, żę chce ją utulić, a ten skubaniec ją chaps za paluszki ...

U nas leje od rana ...

Do góry