reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Marzenixx - szczere gratulacje! niech sie Synus zdrowo chowa!!!
Karolaola - ale znaczaca roznica! wyglada o wiele lepiej po scieciu :tak:

Tonya - wracam w polowie kwietnia do pracy..

Bylismy u lekarza,bo goraczka 4 dni non stop,ale nic nie wykryla...uszy ok, oskrzela,pluca ok, gardlo lekko zaczerwienione, katar wodnisty - wirus. Mamy dawac nurofen i obserwowac... Szymon nawwet z 39 'c goraczka jest bardzo zywy,wiec no nic..zobaczymy!

reklama
m​arzenixx gratulacje

ten placz Mai wieczorami to chyba byly zabki, ktorys dzien juz z kolei wszystko jest w porzadku
dzis kupilismy sanki- Maja miala radoche

Marzenixx gratulacje drugiego synusia! Niech obaj się zdrowo chowają!

Tonya muszę się przyjrzeć temu kubeczkowi. Ten ustnik jest twardy?

taycia
kurcze mówisz, że przy tych objawach 'nic' lekarz nie wykrył? To tak jak u nas- wczoraj byliśmy z kaszlem i katarem, a dziś w nocy doszła gorączka ok.38 (tylko, że Igorek wyjściową ma 36 więc u nas powyżej 37 to już coś) i jutro znów idę do lekarza. Jakoś jestem przewrażliwiona i dziwię się, że przy tak brzydkim i duszącym kaszlu wszystko jest ok i mamy pić tylko jedną dawkę syropu na noc:confused: No i katar z przeźroczystego zrobił się brzydki ...

Karolaola, my butelki pożegnaliśmy kilka miesięcy temu, używamy Lovi kubek treningowy. Ma miękki ustnik i sporą dziurę, na leżąco Tomek pije mleko. kubek-treningowy-250-ml-lovi.jpg

A pije też z Lovi 360, chociaż ostatnio woli butelkę po wodzie Kubuś Play :-)

Zdrówka dla chorowitków. Tomek też przeziębiony, pierwszy raz od lipca (ospa).
Kaszle tylko w nocy po mleku, ok 4 rano. Atak trwa ok 30 min potem śpi dalej. Ale nie gorączkuje.

czesc dziewczyny. niby siedze w domku z mlodym a na wszytsko brakuje mi czasu. wydaje mi sie jakbym miala 2 to bylabym bardziej zorganizowana. Prawdopodobnie wroce na 2dni do pracy nie tej co teraz pracowalam tylko w branzy :) wyjde do ludzi. Igorek zaczal chodzic idzie jak pijaczek ale idzie lapie rownowage. W ciagu dnia duzo smiga na kolanach jeszcze ale juz i tak sa postepy.Tylko teraz nie chce mi jesc nie wiem zeby czy co./ mam prosbe jak mozecie napiszcie jak wyglada menu waszych babli. Igor mleko pije jeszcze z butelek trzeba pomyslec o zmianie chociazby na taki kubek co Szuszu.
Marzenix gratulacja ur synka
Szuszu slodkie masz malenstwa
no i sierota ze mnie skasowalam pol posta nie mam juz jeszcze raz pisac obiecuje poprawe i jutro skrobne.

Tonya co do lovi 360 to u nas też nie od razu się przyjął. Mamy go już dość dawno, a używamy tydzień. Otóż Igor na roczku koleżanki zainteresował się jej kubkiem i wypił całą zawartość- okazało się, że tam był po prostu słodki soczek; w domu mu już podałam jego lovi i od tej pory tylko w nim pije!

Tak teraz sobie myślę, że ja potrzebuję i kubka z większą dziurą i mniejszą, bo wieczorem jest kaszka z mlekie czyli może ten avent by się sprawdził, no a rano samo mleko to czy nie będzie za szybko z niego lecieć? Może są smoczki z różną wielkością dziurek? No i to samo jeśli chodzi o ten lovi co szuszu podała czy kaszka z mlekiem będzie z niego lecieć? Muszę się wybrać do sklepu i przejrzeć te kubki ....

aankaa
no coś rzadko się odzywasz, wpadaj częściej! Super, że Igorek zaczyna chodzić!
U nas:
koło 6 mleko
jak wstaniemy owsianka z owocami suszonymi
przed spaniem jakiś owoc bądź kanapka
jak wstanie obiadek
podwieczorek kisielek, kaszka z owocami, owoc albo na co nas najdzie ochota
przed snem mleko z kaszką.

Byliśmy ponownie u lekarza i Igor dostał antybiotyk. W nocy kaszel potrafi go męczyć 2h, do tego temp., ropiejące oczka od nadmiaru wydzieliny, zapchany nosek, kaszel raz suchy, raz mokry! Bidulek mój pierwszy raz jest tak chory (nie licząc okresu po porodzie). Ale mimo wszystko jest spokojny, uśmiechnięty i skory do zabaw!

reklama
Karolaola, kaszka z mlekiem jak najbardziej leci przez tą dziurkę w tym kubku, samo MM też Tomek z niego pije.
Ankaa84, Tomek ostatnio jadłby tylko mleko, także nasz jadłospis obecnie do dupyy.:-/
Super że Igorek zaczął chodzić.

Do góry