reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Szuszu - Wiki slodka i jaka duza juz dziewczynka!

Szymcio juz od dwoch dni goraczkuje strasznie, poza tym sie slini i ma brak apetytu... jestem prawie pewna,ze to na zeby..biedaczek moj kochany... jeszcze katar sie mu przypaletal...

Zastanawiam sie jak z moim powrotem do pracy i chyba wroce,ale tylko na pol etatu,bo znowu Szymcio mial isc do zlobka w poniedzialek i nie poszedl,bo goraczka... :-:)-(

Tonya - super,ze jestes w bojowym nastawieniu... tak trzymaj no i obojetnie jak Daniel sie urodzi to najwazniejsze by wszystko bylo w porzadku i byl zdrowy jak rybka!!!!

Karolaola -dawaj foteczke Igorka..

A to moje dwa Lobuzy :-D DSCN4581.jpg

reklama
Z przed chwili IMG_3179.jpg
i jeszcze dla porównania z włoskamiIMG_3133.jpg (jak Igor dorwie moje kosmetyki to tak się to kończy) ...

taycia obserwuj go, bo teraz przy grypie jest taka wysoka temp.! zdrówka! A kiedy planujesz wrócić do pracy?
Fajne chłopaki, a Mikołaj jaki już duży!

Szuszu Wiki bym poznała - nie zmieniła się tak bardzo jak Tomek - jak zawsze urocza z tymi dużymi oczami.
Taycia - super chłopaki !

Karolaola - jak Ci się udało obciąć Igorka? u nas jedynie podcinalismy grzywkę i to był wyczyn dla dwóch osób ;-) ja Agacie też bym chciała podciąć włosy z tyłu - właśnie dlatego że robia się kołtunki a w kitce chodzić nie chce :no:Twój sie dobiera do kosmetyków a moja dziś się dobrała do czarnego pisaka - język nawet miala czarny ... wyglądała jakby pracowała na kopalni :-p
Agata ma 16 zębów (wszystkie od 1 do 4)- piątek na razie nie widać nawet przez dziąsła więc wydaje mi się, że na kilka miesięcy mamy spokój z zębami.

Karola pije 270 z kaszką rano i 240 z kaszką wieczorem przed spaniem. Pije z kubka z dziubkiem. Próbowaliśmy przejść na zwykłe krowie mleko, ale znów zaczął mieć liszaje na policzkach i suchą skórę na ciele więc na razie nie mozemy, pije zwykłe NAN. No i nigdy nie jadał mi kaszek łyżką więc nie udaje mi się go przestawić na jakiś bardziej stały posiłek. Ostatnio próbowałam z owsianką na jego mleku i też klapa, choć jeszcze się nie poddaję.
Igorek wygląda bardzo ładnie w nowej fryzurze, ale nie dziwię się, że tych loków było szkoda. Mój ma włosy cienkie i proste jak druty więc na krótko mu zdecydowanie lepiej.

Karolap to pewnie zęby. Oby już Ci nie płakała. No i fajnie, że z pracy jesteś zadowolona.

Taycia jaki ten Mikołaj jest duży!!!! Na tym zdjęciu to szczególnie widać. Fajne chłopaki masz. A kiedy planujesz wrócić do pracy? Masz rację, że najważniejsze by mój drugi synek był zdrowy. Choć śniło mi się dziś cc i to nie był fajny sen...:no:

Agulalula to u Was migiem z zębami poszło. U nas obcinanie włosów, a raczej golenie maszynką zrobiliśmy w taki sposób, że najpierw golił się tata i mały to widział a potem, ja obgoliłam synka, który siedział u taty na kolanach z całym zastępem książeczek do oglądania. No ale u dziewczynki to raczej nie przejdzie ;-):-D Niemniej może kolana taty i książeczki da się wykorzystać.

Karola, zdrówka dla Igorka.
Lepiej Igorkowi wkrótkich włoskach. A ja myślałam, że to limo :-D

Karola, cieszę się, że jesteś zadowolona z pracy.

Taycia, zdrówka dla Szymusia.
Oj jacy oni boscy, jak na nich patrzę to chcę mi siędrugiego Maluszka :-)

Tonya, nie martw się CC na pewno wszystko będzie ok ;-)

agulalula u nas też obcinaliśmy we dwóch, ale w sumie i jedna osoba dałaby radę. Posadziliśmy Igora na pralce, a stamtąd miał dostęp do wszystkich kosmetyków, grzebieni itd. No i miał zajęcie.
Nie zazdroszczę mycia po pisaku:no:

U nas wczoraj przebiły się kolejne dwie 4ki, także brakuje nam tylko trójek (licząc, że 5ki wyjdą później)

Tonya u nas jak była kaszka łyżeczką na noc to nie zjadał nawet 1/3 porcji także też mamy w butli taką lejącą, a wstawisz ten kubek z dzióbkiem, bo chciałabym wyeliminować butlę, ale nie wiem w czym podać to mleko. Wodę pije z lovi 360 także żadnych niekapka już nie używamy!

Oj u nas z dnia na dzień coraz gorzej- mały nigdy takiego kaszlu nie miał do tego katar i osłabienie!

Witajcie sierpnióweczki ;)

Nie pisałam dłuższy czas bo koncówka ciąży dała mi niezle w kość wiec odliczalam juz tylko dni do porodu.... No i 12.01.2013 urodził się nam drugi synuś z waga 3.670 i 55cm :) jest śliczny i kochany ;)

Starszy Michaś póki co nie zainteresowany bratem no chyba że Tomcio płacze za cycochem :) wiec póki co jest spokój i zazdrosci nie ma, no ale jestesmy dopiero chwile razem wiec sie okaze co dalej.
Poród był szybki ale mega bolesny az brak słów wiec sie nie wypowiadam hehe :) Ciesze sie ze juz po ;)

Zycze wam ciężaróweczki szybkiego rozwiazania i przesylam buziaki :**
Dla wszystkich sierpniówek oczywiscie tez :**

Marzenixx gratulacje serdeczne!!!!! O jak Ci dobrze, że jesteś już po. Oby dalej było tak spokojnie jak piszesz. Niech Wam się drugi synek chowa zdrowo i dsotarcza Wam wielu radosnych chwil.

Karola zdrówka dla Igorka. A to ten kubek, to nie jest niekapek, ma dużą dziurę w dziubku i leci jak się przechyli więc gęste mleko bez problemu przechodzi. U nas Lovi się nie przyjął, ale coraz lepiej idzie mu z otwartego, choć wciąż nie na tyle by pić tak mleko. Ten kubek chyba jest od 18+ o ile dobrze pamiętam, bo kupiłam go parę miesięcy temu i od początku nie było problemu z tą dużą dziurą.

9605.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry