reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Tonya, mam nadzieję że Danielek się jeszcze obróci :-) Teraz to możesz sobie troszke oduścić bo już wcześniejszy poród Ci nie grozi :-)

Szuszu
, masz śliczne dzieci :-) Wyjdą Wam piątki i będziesz mieć spokój, a przed nami jeszcze tyle...

reklama
taycia może to 3 wychodzą? 5tki ponoć ostatnie ...
2 dni żłobka- super opcja!

Pflaume my dalej wit.D, co lekarz to opinia chyba.

karolap ja bym ząbki obstawiała, a ile Maja ich już ma ?

Tonya moja mała też ostatnio tak daje czadu, że wierzę w cudowny obrót:-D strasznie ruchliwa się zrobiła i tak jakby miała mało miejsca:dry: super nastawienie może i mi uda się takowe wypracować jeszcze trochę czasu mam:-) no ale z większą energia po spacerach to podziwiam:szok: bo u mnie po nich tylko większa zadyszka!

szuszu
Wiki chyba cała mama, a aparat boskie zdjęcia robi. 3cie mnie zachwyciło!

My dziś byliśmy w zoolandii i Igorek już tak aktywnie uczestniczył w tych wszystkich wspinaczkach, zjeżdżalniach, aż miło było popatrzeć. Ja odpoczywałam, a tata z nim hasał. No i dziś z wielkim bólem obcięliśmy małego na króciutko, bo z tyłu robiło mu się takie sianko, kołtunki. Mam nadzieję, że jak odrosną to już tego problemu nie będzie ...

Pflaume nasz alergolog mówił, że w okresie zimowo jesiennym bezwzględnie do 3rż, a w letnim to on również by podawał, bo te nasze czyste powietrze to tych promieni słonecznych nie dopuszczają tak jak nam się wydaje. No i teraz w zimie podajemy codziennie, a w lato to myślę tak co 2,3 dzień.

Czuję się ociężale i mimo, że śpimy ostatnio z Igorkiem do 9, a nawet 10 (dziś 9.50) to niedługo kładę się z nim na popołudniową drzemkę, bo jestem zmęczona. Może to fakt przespania, ale znów wieczorami siedzę do 24, bo szybciej nie zasnę i koło się zamyka ... Już bym chciała mieć małą przy sobie i dochodzić do formy, bo ból kręgosłupa, zgaga, kłucia po żebrami, zmęczenie itd. daje mi popalić...

No a do tego mały kaszle okropnie i wizyta u lekarza nas czeka ...

Oj przepraszam, że tak marudzę, ale jakiś niesprzyjający dla mnie czas nastał:dry:!

A Ty jesteś na antybiotykach?

Szuszu Wiki rośnie i wciąż ślicznie wygląda :-) Arturo ma wszystkie 4 ale 5 i 3 brak.

Karola po spacerach to też mam zadyszkę, ale jak przestałam leżeć i się obijać to te moje dni już nie takie nudne i więcej mi się chce i stąd ta energia ;-) Jak byłam na Twoim etapie to też chyba miałam najgorszy czas i tylko narzekałam, tak więc masz prawo bo lekko nie jest. Teraz chyba się organizm mobilizuje do zwiększonej pracy po porodzie, bo jakoś jest lepiej, przynajmniej w kwestii nastawienia psychicznego. No i mnie nie boli kręgosłup więc o tyle mam lepiej.
Mój pediatra też kazał podawać wit.D ale mój synek pije tyle mm, w którym jest ta witamina, że szczerze mówiąc nie podaję mu dodatkowo, a może powinnam? W sumie nie zaszkodzi chyba...a lepiej żeby nie miał jej za mało.

Karola wrzuć fotkę obciętego Igorka, na pewno zupełnie inaczej wygląda. A włoski faktycznie odrastają mocniejsze, więc może nie będą się kołtunić. Nasz synek już dwa razy był obgolony na rekruta, no ale mi się tak podoba, więc bez żalu to robiłam.

karolaolao Maja ma 12 zebow + wybijajace sie cztery 3- wszystkie juz widoczne
mam nadzieje ze to zeby a nie cos innego
tonya nic nowego w diecie nie pojawilo sie w tym okresie kiedy zaczely sie te placze

wczoraj zasnela a po 45min pobudka z mega placzem... po 25 min zasnela w miedzy czasie dostala ibufen

Karolaola, no to rzeczywiście co lekarz, to opinia… Zgłupieć można.

Ja pod koniec ciąży też tak się czułam. Najgorsze były noce bo nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji do spania. U Ciebie jeszcze troszkę, dasz radę ;-)

Nie, nie jestem na antybiotyku.

Karola, ja stawiam na zęby jednak…

Tonya ile Artur wypija mm? My na noc ok. 210+ kaszka i rano 210 a pijecie z butelki czy już z innego sprzętu:-D? A no i Wy na zwykłym mleku czy pepti?
Fotkę wrzucę wieczorem. Fakt zupełnie inaczej wygląda, taki doroślejszy i strasznie mi się podoba, ale we włoskach również także zapuszczamy! Zobaczymy czy loczki będą czy już nie... No i teraz już nikt nie zapyta czy dziewczynka, bo do tej pory non stop to pytanie słyszałam:-D
No tak czego człowiek może się spodziewać po naszych rządzących... jak maja dać to ostatni do tego, a jak zabrać to pierwsi! Czy aż tak dużo będą ich kosztować te 3 miesiące dodatkowe:confused2:

karolap no to myślę, że to 3ki, ponoć najgorsze do wychodzenia ... jak w pracy?

Wczoraj kupiliśmy tran no a jutro do lekarza, bo Igor kaszle wieczorem i w nocy suchym kaszlem, a rano mu się wszystko odrywa!

reklama
wczoraj obylo sie placzu, oby dzis tez tak bylo

karolaola w pracy calkiem fajnie, nie nudze sie, czas szybko leci, czuje sie porzebna koleznakom i kolegom i klientom- oby przedluzyli mi umowe bo chce z nimi zostac na dluzej

Do góry