reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

moniek pulmex baby do smarowania klatki piersiowej, plecków i tu mama80 pisała stópek- polecam Ci, nie wyobrażam sobie podczas kataru nie smarować tym małego na noc. No i u nas, mimo że długo się wzbraniałam by stosować- sprawdził się nasivin na noc. Po opróżnieniu noska zakraplam i noc przespana. Mogą pomóc jeszcze porozwieszane mokre ręczniki na łóżeczku. Aaa i u nas jeszcze kładłam małemu wyżej główkę, bo na płasko charczało mu w nosku. Trzymajcie się!
taycia nie załamuj się. Ważne jest również Twoje samopoczucie i zdrowie także jeżeli taka konieczność to podaj butlę i zdrowiej. Może uda się utrzymać pokarm. Podziwiam i trzymam kciuki!!!

szuszu a problemy ze spaniem to jakie dokładnie: wybudza się, nie chce sam spać, nie w łóżeczku, czy może zęby ...?

agulalula u nas od około 2 miesięcy Igor robi kupkę na nocnik. Co do siku to jak się uda, bo nie umie zakomunikować tak jak kupkę.

Jutro mam prenatalne także pochwale się co i jak:)

reklama
taycia wspolczuje...tez uwielbiam chodzic do lekarzy jak jest mi cos i uslyszec a karmienie piersia no to niestety nic nie moge zaoferowac! wrrr, ostatnio od lekarki uslyszalam a ile mala ma (bylam z Maja u lekarza bo przeciez nie mam jej z kim zostawic) mowie roczek a ona jej to po co pani jeszcze karmi.. no ale mnie wzburzyla.. bo chce i tyle...
zadrowka dla wszyskich dzieciazkow i mam

karolaola a jak się udało przekonać do nocnika? tak samo jakoś wyszło czy pracowałaś nad tym ? ;-) bo u nas było jak u Tayci - ryk jak tylko była sadzana - ale nie było mowy o tym żeby siedziała na gołe ciałko - dziś posadziłam i siedziała chwilę ale nic z tego nie wyszło . A wydaję mi się, że Agata dałaby już rade komunkować że chce na nocnik - no ale muszę wypracować jakiś sposób - może jak za tydzień będę mieć urlopu to będzie biegać bez pieluszki albo będę ja sadzać po nocy i po drzemkach. muszę o tym wysadzaniu na nocnik poczytać i się doszkolić.

Agulalula, hehe no u mnie też zmiana statusu, ale w maju :-)
Karolaola, od kilku dni Tomek wybudza się w nocy i mnie woła, siada i kwili..a dzisiaj w nocy krzyczał chyba godzinę, co u nas bardzo rzadko się zdarzało. Kilka dni temu wyszły trzy czwórki, jeszcze czekamy na jedną, może to jest powód. I jeszcze odzwyczaiłam go od butelek i to wszystko razem się tak jakoś nałożyło :-/
I gratuluję ciąży :-)

Tomuś też boi się nocnika, tzn po posadzeniu wstaje i ucieka ;-) U nas zawsze robi siku po zdjęciu pieluchy, przed kąpielą, ale jak go posadzę na nocnik to nie zrobi, za to jak tylko zdąży z niego wstać to leje na podłogę :-)

Cześć dziewczyny!
Taycia współczuję Ci ogromnie. Z Twojego opisu wygląda to o wiele gorzej niż myślałam. Dzielnie się trzymaj, a ja mocno trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej poczuła się lepiej. Karmienie piersią musi być na drugim planie przy takiej sytuacji, ale i tak wiem, że to przeżywasz, bo wiem jak było przy Szymku. Ściskam Cię mocno kochana!

Agulalula wcale nie Twoja Karolcia będzie chodzić ostatnia z sierpniowych dzieci tylko mój Arturek :-) Jak na razie pomyka za jedną rączkę, ale do samodzielności chyba mu jeszcze daleko, obstawiam przynajmniej miesiąc jeszcze....Za to z nocnikiem coraz lepiej, póki co sama go wysadzam po każdym posiłaku i generalnie kup do pieluchy już dawno nie robi, ale wczoraj pierwszy raz zawołał "ee" sam, oby tak dalej. No ale my nocnikujemy odkąd nauczył się samodzielnie siadać więc już bardzo długo.

Karolaola gratki wielkie z powodu ciąży!!! Dopiero o tym przeczytałam. Na kiedy masz termin? Będziemy mieć dzieciaczki w podobnym wieku :-) A wiesz już jaka płeć?

U mnie generalnie ok, ale muszę się oszczędzać, bo brzuch pobolewa pewnie przez dźwiganie Arturka. Mały jest po kolejnej trzydniówce, ale na szczęście znów dał radę bez leków i bez lekarza. No i mamy długą przerwę w wychodzeniu ząbków, od 3 miesięcy jest ich 8 i żadnego nowego.

Pozdrawiam Was wszystkie!

Taycia nie karmienie jest teraz najwazniejsze a Twoje zdrowie i samopoczcuie, wiem że Ci ciężko ja jak odstawiłam małego to po czasie stwierdziłam ze nie bede miala parcia na to im wiecej sie w to wkrecasz Tym gorzej sie wszystko przechodzi< odstawianie>, zycze sil szybkiego wyjscia zabkow i kupy u Mi;-)
Monika slyszalam o plasterkach klejonych nb katarej na noc na pizdzamke ale nie wiem od jakiegho wieku one sa, nasivin na noc i podniesiona glowka...
Karola czekamy czekamy na wiesci;-)
Agula moj sie boi nocnika jak go posadzilismy kilka razy ryk i schodzenie kiwanie glowa nie, nic nie da sei wytlumaczyc a ja nie mam parcia przyjdzie czas przyjdzie rada bedzie probowac za jakis czas...
Tonya ja tez czekalam dlugo az maly zacznie chodzic i zndia na dzien tak o wstal i poszedl bardzo dlugo tez smigal za raczke dawalam mu czas do monca pazdziernika a on 5 pazdziernika zaczal zasowac jak ta lala;-)mam nadzieje ze bole brzuszka u Ciebie przejda

agulalula zaczęło się od wysadzania po obudzeniu i chwilę po jedzeniu. No a teraz to tak jak Arturek Tonyi Igor woła 'ee' , ale u nas w ogóle nie było uciekania z nocnika ...

szuszu
u nas takie coś trwa już dobrych parę tygodni. No i przy którymś razie biorę go do nas do łóżka, ale robię to nieświadomie,bo tego nie pamiętam rano, a teraz specjalnie uczyłam go zasypiania w łóżeczku, bo niedługo spać razem nie damy rady. Może taki etap ...

Dziewczyny Igor też się nie pali do chodzenia. Za rączkę idzie, kilka dni temu parę kroczków zrobił i tyle. Dziś kupię mu buciki czytałam, że w butach nóżka nie musi tak pracować i dziecku wygodniej chodzić ...

tonya co do trzydniówki to również słyszałam, że przechodzi się raz, może to zęby. U nas też ostatni ząbek wyszedł 4m temu i od tego czasu cisza. Dziś idę na prenatalne to mam nadzieję się dowiemy, ale na I lekarka widziała dziewczynkę. Termin na 10.03 A u Was co będzie i na kiedy termin? Oszczędzaj się!!

sagaa te plasterki są od 2rż.

Witajcie dziewczyny!!!!

wieki mnie nie było... jakoś tak nie bardzo mam czas na kompa, a jak chwila wolna to masa innych rzeczy się znajdzie do zrobienia.

Taycia gratulacje z okazji narodzin synka! niech się Wam zdrowo chowa! :-)
Tonya, Karolaola Gratki ciężarówki! szczęśliwego rozwiązania!!! :-)

U nas wszystko OK. Olcia rośnie, od konca września chodzi, ma 10 ząbków. I idą następne, bo od wczoraj mamy natłok kup, stany podgorączkowe itp. Także takich szopek nie było nawet z pierwszymi.
Domek się buduje, K ciągle pracuje 2/1 i jakoś to musimy wytrzymywać. Staramy się nie narzekać i brać garściami te wspólnie spędzane chwile.

Pozdrawiamy serdecznie i mam nadzieje, że do szybkiego napisania ;-)

reklama
hejka
ja dzis ostatni dzien ze wsparciem- mama jest
bylam w sob na imprezie, niestety do bani bylo bo maz mi sie schlal i go wyprowadzali wiec poczekalam do koncertu- Stachursky i po koncercie wrocilismy

dzis Maja "powiedziala" ze chce kupke- widze po minie ze chyba bedzie wiec pytam- kupka? a ona mowi"aaaaa" i pokazuje raczka w strone lazienki poszlysmy posadzilam ja na nakladce i... jupi i siku tez...

Do góry