reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Witajcie Sierpniówki,
Ile, łącznie, godzin na dobę śpią Wasze pociechy? Mój synek śpi łącznie 11,5-12,5 h, najczęściej 12 h. Wydaje mi się, że to mało, w kilku źródłach natrafiłam na info, że roczne maluchy śpią ok 14 h, ale zakładam, że to teoria, dlatego chciałabym byście podzieliły się praktycznymi danymi na ten temat :-) Martwię się, że mój maluch ma niedobór snu.
Z góry dzięki

Pozdrawiam

Hej Meggy

Roczny Maluszek powinien spać przynajmniej 12h. Z tego coczytałam w poradniku, powinno przesypiać już całą noc i mieć jedną drzemkę wciągu dnia 2h. Wszystko jednak zależy od dziecka ;-)

Kasia śpi mi od 12 do 14h, ale to wszystko zależy od dnia iJej humoru. Przesypia mi już od dawna całą noc i ostatnio przeszła na tylko jedną drzemkę w dzień :-)

Jestem zdania, że dziecko śpi tyle godzin ile potrzebuje ;-)

Witaj Meggy :-)
U nas Nikoś przesypia też tylko 12 h musi być jakiś cud , żeby spał więcej ech. Noc śpi całą ma jedną drzemke ale za to krótką tylko godzinną , parę razy się udało 2h przespać w ciągu dnia. Wolałam jak spał dwa razy , bo teraz tylko maruda jest wieczorkiem ;)

Ale tu pusto dziś...
No nic pomykam odespać ;)
dobrej nocki

U Nas 10-11 h w nocy i potem jeszcze z 3h w ciągu dnia ( 2 drzemki, pierwsza koło 9 rano dłuższa , druga popołudniowa krótsza).

Jejku,ale moje Dziecko się zrobiło nieznośne. Normalnie wszystko wymusza płaczem, coś nie tak... ryk,ale to jaki..... mam nadzieję,że mu to minie,bo czasami jest okropny (ale i tak Go bardzo kocham :tak:)

Pfalume To z pewnością zawsze około 21 już spał. Ostatnio miał takie dwa dni, że w ogóle nie chciał spać tylko bawić się w najlepsze. :)

reklama
Taycia, u mnie Kasia tez była taka marudna. Od kilku dni jest grzeczna jak aniołek i mnie słucha, zero wymuszania i płaczu bez powodu. Chyba mi dziecko podmienili :-D Oby tak dalej… :-)

Dasz radę jeszcze trochę i z brzusia wyskoczy drugi Szkrab ;-)

Do góry