reklama
Marcelinaa
Fanka BB :)
Cześć.
Link do grupy sierpniowej na BB Zaloguj się | Facebook
Ze względów oczywistych proszę na PW informacje kto jest z kim, żeby było wiadomo kogo wpuszczamy.
Facebook z całym szacunkiem dla BabyBoom jest wygodniejszą formą kontaktowania się niż tradycyjne fora.
Kto chce- niech przychodzi.
Link do grupy sierpniowej na BB Zaloguj się | Facebook
Ze względów oczywistych proszę na PW informacje kto jest z kim, żeby było wiadomo kogo wpuszczamy.
Facebook z całym szacunkiem dla BabyBoom jest wygodniejszą formą kontaktowania się niż tradycyjne fora.
Kto chce- niech przychodzi.
Zazdroszczę Wam dziewczyny, których maluchy śpią po 13-14h, te 2h bardzo by mi się przydały Mój śpi nocą 9,5-11h i potem raz w dzień dosypia do swoich 12h / 24h... No co zrobić, taki egzemplarz mi się trafił, od początku nie lubił spać, nie mam pojęcia co oznacza niemowlę, które tylko je i śpi A mój tata się śmieje mówiąc, że Tesla spał 2-5h na dobę
sagaa31
WITAM SIERPNIOWECZKI...;*
moze uda mi sie wdrozyc i powrocic do was....sentyment do was i tej grupy pozostal i jakis brak...
przede wszystkim GRTAULUJE fasoleczek sierpnioweczkom ;-)
skladam najlepsze zyczenia wszystkim roczniakom;-)
Taycia pieknie za chwile rodzisz mnie dopadlo w roczek Wiktora na 2 dziecko ale poki co musimy na razie to odlozyc...3 mam kciuki i podziwiam ze jeszcze pracujesz;-)
Pflaume tez mam wrazenie jakby porod byl wczoraj ;-)
streszcze co u nas:
Wiktor ma 10 zebow za chwile bedzie 12, boi sie chodzic, za reke i przy meblach zaiwania ile sie da, terroryzuje nas swoimi zachciankami;p do tego mowi kila slowek, a czego nie umie powiedziec to pokazuje badz bierze dlon i zaprowadza nas do swego celuze spaniem ma roznie calej nocy nie przesypia poki co to goraczkuje od wtrorku po szczepionce i przy zebach, szukam do niego przedszkola prv i pracy dla siebie...
Jesli chodzi o mnie wypalam sie siedzac w domu, szukam pracy bo platny wychowawczy sie konczy, na nowy nie mam szans... jesli nie znajde( do grudnia mam umowe) od stycznia ide na bezrobocie, zeby dostac zasilek i moze uda sie szybciej cos znalezc, a wiadomo ze z kasa w naszych czasach ciezko jak i z praca, mielismy zamiar sie budowac niestety musimy zt ego zrezygnowac bo kredytu nie dostaniemy a systemem gospodarczym bez pracy nie ma szans na szybkie wykonanie jednak, pojawilo sie switelko nadzieji z inna opcja mieszkaniowa ale jak sie upewnie ze da sie to zrobic napisze.. to tyle pozdrawiam Was i milego dnia :-)zajrze jutro;-)
moze uda mi sie wdrozyc i powrocic do was....sentyment do was i tej grupy pozostal i jakis brak...
przede wszystkim GRTAULUJE fasoleczek sierpnioweczkom ;-)
skladam najlepsze zyczenia wszystkim roczniakom;-)
Taycia pieknie za chwile rodzisz mnie dopadlo w roczek Wiktora na 2 dziecko ale poki co musimy na razie to odlozyc...3 mam kciuki i podziwiam ze jeszcze pracujesz;-)
Pflaume tez mam wrazenie jakby porod byl wczoraj ;-)
streszcze co u nas:
Wiktor ma 10 zebow za chwile bedzie 12, boi sie chodzic, za reke i przy meblach zaiwania ile sie da, terroryzuje nas swoimi zachciankami;p do tego mowi kila slowek, a czego nie umie powiedziec to pokazuje badz bierze dlon i zaprowadza nas do swego celuze spaniem ma roznie calej nocy nie przesypia poki co to goraczkuje od wtrorku po szczepionce i przy zebach, szukam do niego przedszkola prv i pracy dla siebie...
Jesli chodzi o mnie wypalam sie siedzac w domu, szukam pracy bo platny wychowawczy sie konczy, na nowy nie mam szans... jesli nie znajde( do grudnia mam umowe) od stycznia ide na bezrobocie, zeby dostac zasilek i moze uda sie szybciej cos znalezc, a wiadomo ze z kasa w naszych czasach ciezko jak i z praca, mielismy zamiar sie budowac niestety musimy zt ego zrezygnowac bo kredytu nie dostaniemy a systemem gospodarczym bez pracy nie ma szans na szybkie wykonanie jednak, pojawilo sie switelko nadzieji z inna opcja mieszkaniowa ale jak sie upewnie ze da sie to zrobic napisze.. to tyle pozdrawiam Was i milego dnia :-)zajrze jutro;-)
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, dawno tu zaglądałam ale ciągle coś. Mój starszy synio poszedł do szkoły jako pięciolatek. Bałam się jak to będzie bo on raczej domownik taki. Na szczęście obyło się bez problemów, pierwsze dwa dni trochę płakał jak go zostawiałam, ale to była tylko chwila. Teraz już idzie zadowolony i zostaje bez problemu.
Poza tym u nas bez zmian. Hania ma 6 ząbków, chodzi (a raczej biega) od kilku tygodni.
Saga Twój Wiktor nie prześpi nocy- u nas to samo! Jeszcze nie było przespanej. A ostatnio to bardzo często się budzi.
Taycia -U Ciebie to juz naprawdę nie dużo czasu zostało do porodu. Ach jak ten czas szybko płynie.
Pozdrawiamy serdecznie!
Poza tym u nas bez zmian. Hania ma 6 ząbków, chodzi (a raczej biega) od kilku tygodni.
Saga Twój Wiktor nie prześpi nocy- u nas to samo! Jeszcze nie było przespanej. A ostatnio to bardzo często się budzi.
Taycia -U Ciebie to juz naprawdę nie dużo czasu zostało do porodu. Ach jak ten czas szybko płynie.
Pozdrawiamy serdecznie!
T
taycia
Gość
Pflaume , Karolap - ja też doskonale pamiętam poród,a zaraz czeka mnie drugi... już nie wiem co lepsze...z jednej strony jestem bardzo umęczona,bo wielki brzuch, praca do 23, jak nie w pracy to z Szymciem i czasami chciałabym już żeby Szkrab wyszedł,a z drugiej strony chcę się jeszcze nacieszyć jedną pociechą i spędzić z Nim możliwie jak najwięcej czasu.
Sagaa - ja też mam starszny sentyment do babyboom'u. Wiktorek ma bardzo dużooooo zębów... my na pewno 7,ale może jest i 8,bo Szymcia takiego nerwowego jeszcze nie widziałam. Wszystko gryzie,aż tak mocno zaciska zęby,że szok... biedne te nasze dzieciaczki!
Trzymam kciuki za znalezienie i dobrego przedszkola i prac :*
Mucha jeśli nasz czytasz to wiedz,że myślę o Tobie każdego dnia i wiem,że jeśli Ty sobie poradziłaś to i ja dam radę ( mam nadzieję).......
Mały Mikuś jest straszną wiercipiętą... biedny ma już mało miejsca i jedyne co czuje to jego kolanko w lewej strony niedawno robiłam sobie sesję,więc jak tylko będę miała zdjęcia to się Wam pochwalę....
Mama80 - super,że z Hanii aktywna dziewczynka. Szymcio też już chodzi, póki co - nie biega...;-)
Pozdrawiamy!!!!
Sagaa - ja też mam starszny sentyment do babyboom'u. Wiktorek ma bardzo dużooooo zębów... my na pewno 7,ale może jest i 8,bo Szymcia takiego nerwowego jeszcze nie widziałam. Wszystko gryzie,aż tak mocno zaciska zęby,że szok... biedne te nasze dzieciaczki!
Trzymam kciuki za znalezienie i dobrego przedszkola i prac :*
Mucha jeśli nasz czytasz to wiedz,że myślę o Tobie każdego dnia i wiem,że jeśli Ty sobie poradziłaś to i ja dam radę ( mam nadzieję).......
Mały Mikuś jest straszną wiercipiętą... biedny ma już mało miejsca i jedyne co czuje to jego kolanko w lewej strony niedawno robiłam sobie sesję,więc jak tylko będę miała zdjęcia to się Wam pochwalę....
Mama80 - super,że z Hanii aktywna dziewczynka. Szymcio też już chodzi, póki co - nie biega...;-)
Pozdrawiamy!!!!
mucha_nie_siada
Taycia, czytam :-)Zdarza mi się :-). Uspokajam Cię, że naprawdę nie masz czego się obawiać Jest kapitalnie. Dzieci nadal się' dogadują', Lilka poucza Tymona (odciąża mnie), np. kiedy Tymon chce otworzyć szafkę podchodzi do niego, bierze rękę i mówi: "eeeeeeeeeeeeee! NIU NIU!". Prowadza go za rękę (nauka chodzenia), całuje, kiedy się przewróci czy uderzy, krzyczy na mnie, kiedy podnoszę na niego głos Do tego Lilka dosyć mało jadła zawsze, teraz rywalizuje z Tymonem o miskę, chrupki i wszystko więc problem karmienia Lilki też odpadł, bo naśladuje Tymona . Razem w dzień spią 3-4h, więc mam czas dla siebie (no i oczywiście całe nocki). Zobaczysz sama, że naprawdę nie było czego się bać. I nie stresuj się, jeśli przerazi Cię pierwszy tydzień czy miesiąc po porodzie.. z każdym dniem będziecie się docierać. A potem? Potem tylko będziesz 'siedzieć' z nimi i pękać z dumy, ze śmiechu i w ogóle . Teraz akurat taki fajny okres jest, że Lilka zaczyna mówić, a Tymon chodzić, i widząc znaczące postępy każdego dnia moje serce rośnie - PODWÓJNIE
Tymczasem życzę Ci łatwego, szybkiego porodu o czasie .
Wszystkim zaciążonym(a jest Was trochę) również życzę tego samego
Tymczasem życzę Ci łatwego, szybkiego porodu o czasie .
Wszystkim zaciążonym(a jest Was trochę) również życzę tego samego
sagaa31
Mama 80 to mozesz byc dumna z synka o córce nie wspone jak już biega nasza boi dupcia to chyba bedzie miala potorej roku ale nie mam parcia widocznie nie jest jeszcze gotowy...
Taycia na pewno dasz rade kto jak noe TY;-) czyli 2 synuś w drodze świetnie kibicuję Ci z całego serducha i zycze szybkiego bezproblemowego rozwiazania aa i czekam na zdjęcia;*
Taycia na pewno dasz rade kto jak noe TY;-) czyli 2 synuś w drodze świetnie kibicuję Ci z całego serducha i zycze szybkiego bezproblemowego rozwiazania aa i czekam na zdjęcia;*
reklama
Saga powiem szczerze że synuś zaskoczył mnie pozytywnie. Myślałam że będę tam z nim siedzieć. Tak Hania zaczęła chodzić przed rokiem ale Jakub pierwsze kroczki postawił w wieku 14 miesięcy. Ale był dużo bardziej ostrożny. Hanka to ciągle upada i chodzi poobijana. Ale cóż każde dziecko inne! Ani się obejrzysz a Wiktor będzie biegał. A jakiej pracy poszukujesz?
Taycia zobaczysz dasz radę. A post Muchy naprawdę podnosi na duchu.
Taycia zobaczysz dasz radę. A post Muchy naprawdę podnosi na duchu.