reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Agulalula Gratuluje kolejnych zabkow!! :-)
Tez od kilku dni zmniejszylam dawke mlodemu z 210 na 180, plus do tego daje mu mniej mleka niz powinno byc i wlasnie tym sposobem chce go oduczyc od nocnego jedzenia.
Tylko, ze te noce mnie czasem wykanczaja, dzis pobudka o 1 - dalam mu mleczko i moj A. go uspil, pozniej niestety znowu sie obudzil o 3.30 i dszlo do tego, ze go po mieszkaniu na rekach nosil (co sie nigdy nie zdarzylo) bo tak sie zanosil :( W koncu biedaczek padl o 5.00:sorry: I my oczywiscie razem z nim.... Czasem mi sie wydaje, ze moje dzieciatko nigdy calej nocy nie przespi... wiem, ze kiedys to nastapi - wiem, ale poki co to dla mnie odlegle marzenia...

reklama
Naila spokojnie rzyjdzie taki czas ze nocki beda lepsze, hmm Maja kilka nocy emu miala podobnie jak u was- moze zabki albo brzuszek bolal, albo cos zlego sie przysnilo...

Pflaue nie no oprocz cyca je przewaznie kaszke ale jak odmawia to np chlebek zje ktory bardzo lubi,
co do odstawienia- narazie nie zamierzam, nasza sytuacja finansowa nie pozwolilaby na kupowanie jeszcze mleka...., wiec ciesze sie z emam pokarm, jak pojde do pracy to moze zaczne odstawianie

Agulalula gratuluję kolejnych ząbków ;-)
Muszka dobre :-) Ty zawsze wiesz co napisać ;-)
Naila, może w krótce się unormuję i będzie Synek Ci spałcałą noc ;-)
Karola, rozumiem. Najważniejsze, że Maja je inne pokarmy, anie tylko cyca :-)

Agulaula - brawo dla Agatki,ze taka dzielna! My nadal czekamy na druga dwojke,ale dziaslo juz peklo,wiec lada chwila...
Karola - moja siostra dzialala tak jak Ty i karmila az do 2 lat (bo wybacz,ale ciagle sie tlumaczyla,ze nie stac ja na mleko),co dla mnie jest wrecz niesmaczne. Nie wyobrazam sobie karmienia cyckiem dziecka ,ktore jest juz prawie roczniakiem,no ale Wasz wybor.

Szymcio nie pije tez juz mleka z rana,czyli odstawil je calkowicie. Ciekawe czy to chwilowe ,czy juz na stale. Z rana robie mu kaszke albo kanapki,ktore uwielbia. Moje dziecko dorasta :tak:
Wczoraj dalam mu do posmakowania galaretke o ktorej nie mogl sie oderwac,a dzisiaj zrobilismy mu jajecznice na maselku,ktore zjadl ze smakiem :-D
Naila - biedna jestes... :eek: wspolczuje wstawiania w nocy.
Ja wstaje,bo Szymon czesto uderza sie w szczebelki,ale jak tylko go poloze do siebie to usypia w 2 sekundy. Musze go przeprowadzic wreszcie,bo co jego ruch to ja sie budze ,a potem on sie rozbudza i konczy sie na porannym spaniu u mnie w lozku czego nie chce,bo mi juz dosyc niewygodnie z brzucholem...

Pozdrowienia!

Taycia, może Szymuś jeszcze wróci do mleczka. Dobrze, że je inne produkty na mleku. Kasia dała się przekonać i pije mleczko rano i wieczorem po 250ml i na tyle. Oczywiście też dajemy Jej inne produkty mleczne. A co do "dorosłego" jedzenia, to Kasia za nim przepada. Dorastają nasze Słoneczka ;-)

Ja lubię spać (zawsze rano) z Kasią (tak to śpi w łóżeczku), ale też się nie za bardzo wysypiam bo każdy Jej ruch mnie budzi i pilnuje żeby nie spadła. Z drugiej strony ja boje się ruszyć żeby Ona się nie obudziła:-D

taycia moja kumpela karmila synka do do dwoch lat, ja nie widze w tym nic zlego, a co do braku kasy na mleko to gdybys znala dokladnie nasza sytuacje pewnie bys zrozumiala...

pflaume ja czasami przysne z Maja po karmieniu i wtedy zostaje ze mna ale spi od sciany wiec jest bezpieczna ale tak jak piszesz tez mnie budzi kazdy jej ruch wiec srednio sie wtedy wysypiam, tyle ze spi wtedy dluzej..

kurcze nie wiem skąd ta nagonka na karmiące piersią przez te które nie karmiły/nie karmią/mężczyzn - a co w tym dziwnego i niesmacznego że karmi się roczne dziecko?? wszystkie organizacje namawiają do jak najdłuższego karmienia piersią minimum przez rok a najlepiej przez 2

taycia
- pamiętam jak było ci pzrykro i jak nie mogłaś się pogodzić z końcem karmienia Szymka a teraz nagle Ty też wytykasz że to niesmaczne?? nie rozumiem...

ja musiałam przestać karmić ze względu na chorobę małej i niemożność podtrzymania laktacji wtedy a bardzo bym chciała dalej karmić a zewsząd słyszę że dobrze że już nie karmię, że najwyższy był czas, że jak to takie duże dziecko karmić itp.

szczerze jestem zniesmaczona właśnie tym ocenianiem co wypada a co nie wypada a na pewno nie budzi we mnie niesmaku osoba która karmi - karolap! super że masz pokram i karm Majeczkę bo to najlepsze co możesz jej dać i nie daj sobie wmówić że to "niesmaczne"

Ostatnia edycja:
Myśle, że to indywidualna sprawa każdej z nas czy chcą karmić piersią czy butelką. I nie powinnyśmy tego negować.

Ja też bym z chęcią dłużej pokarmiła piersią, ale niestetynie było mi to dane.

Karola, Kasia też śpi przy ścianie, tylko obok jest kaloryfer i dlatego muszę uważać ;-) Zresztą Ona jest tak sprytna, że z łatwością przejdzie przeze mnie:-) A jak śpi to strasznie się kręci, ma to po mnie:-p:dry:

reklama
Neila-witaj w klubie! Moja nie przespała jeszcze ani jednej nocy choć skończyła 11 miesięcy. Nie wiem od czego to zależy.
Co do karmienia piersią to też jeszcze karmię małą. Synka też karmiłam rok. I bardzo to lubię! Więc Karola nie jesteś sama! Ale to NASZ wybór. Każdy ma inne zdanie prawda?;-)

Do góry