reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

naila byl czs ze Maja przesypiala cale nocki.. ale niestety ten czas minal teraz Maja budzi sie przewaznie ok 1-2 pozniej nad ranem 5-6 ale w sumie kazda noc to niespodzianka bo tak naprawe nie ma reguly

reklama
To widze, ze roznie z nockami. Zazdroszcze tym ktorzy moga sie juz wysypiac w nocy:-p U nast niestety nadal pobudki, wczoraj w dodatku dostalismy w nocy goraczki poszczepiennej i tak do dzis :/ Rano tez juz przed 6 jestem na nogach, bo maly nie mysli o dalszym spaniu... Ogolnie jest bardzo ruchliwy i energiczny, nie usiedzi na dupce ani minuty :)

Nikos ostatnio jak mi sie obudzil o 23.30 tak zasnal dopiero kolo 2 :sorry: i to tez po butli byl...

Bardzo fajny ten pchacz, my tez mamy, ale poki co Kubus za bardzo sie do niego nie rwie, woli jakos sam przy meblach czy taborecie probowac :)

Naila,moja zasypia koło.18.30-19.00,pierwszą pobudkę ma ok.23.00,potem jeszcze ze dwa razy no i max 6.30 wstaje... z tym że ona nic praktycznie oprócz piersi jeśc nie chce,może jakby zechciała chociaż kaszki trochę zjeśc przed spaniem,w nocy by spała,pod warunkiem że te jej pobudki z głodu oczywiście a nie dlatego że smoczek (czyt.cycek) z buzi wypadł ;-):-D

Dziewczyny,dajcie jakiegoś linka z tym pchaczem? Włąśnie rozważam zakup i nie wiem na który się zdecydowac...:sorry:

My znowu w nocy mieslismy dwu godzinna pobudke :/:/ Mam nadzieje, ze u was bylo spokojniej :)
My pomalu szykujemy sie do roczku:tak: Balony i inne bibeloty zakupione, tort zamowiony, dodatkowo robie prezentacje ze zdjeciami Kubusia (ciekawe jak mi wyjdzie, bo robie Takie Cos po raz pierwszy) :-) Wszystko w domciu z domowym jedzonkiem :) a jak wy sie przygotowujecie??

Pflaume a o ktorej rano juz wstajecie??

Dzis w nocy bylo lepiej, dalam Kubusiowi butle, powiercil sie przez jakies 20 min. i poszedl spac. Wstalismy juz o 5.50

reklama
Naila - moja córka gdzieś od miesiąca dopiero przesypia całe nocki - budziła się zazwyczaj raz na mleko koło 2-3 w nocy , a jadła 210 ml mleka ok 19 stej, dawałam jej w nocy też 210 ml - budziła się po 6 ale nie była glodna (jadła dopiero po 8) i tak prze dlugi czas aż nie stwierdziłam, że już jest duża i starczy nieprzespanych nocek i zrobiłam tak, że zmniejszałam jej ilość mleka w nocy powolutku z 210 na 180 , 180 na 150 , 120 i na koncu 90 ml - jak zjadla juz 90 ml to dawałam jej rano butle zaraz poprzebudzeniu i takim sposobem wyeliminowało się nocne karmienie dość bezboleśnie :-) nawet teraz jak jej idą zęby to jak sie przebudzi to nie domaga sie mleczka - daje troche wody czasem i zasypia bez jedzenia .

pozdrawiam Was wszystkie :-)

Do góry